| Author |
Topic:
Why I hate the prequels (By Diana Petrescu)
|
ComicDiva
Title: FF Romania Public Relations Agent
Registered:
Oct '04
|
Date Posted:
9/17/07 12:57pm
Subject:
Why I hate the prequels (By Diana Petrescu)
|
Uite o intrebare la care presupun ca am putea da o duzina de raspunsuri, dar in realitate pentru mine exista decat unul. Da, s-au axat foarte mult (poate chiar prea mult) pe efecte speciale, dar exact acelasi lucru l-au facut si in anul 1977. Era vorba in primul rand de un film cu batalii spatiale, nu de o mare saga SF care va revolutiona secolul XX si cum vede acest secol cinematografia.
That's not it.
Da, actorii au avut o interpretare mediocra (in cea mai mare parte) dar nici Mark Hamill si nici Carre Fisher nu au avut cea mai buna interpretare in prima trilogie. In fact, am putea spune ca si ei erau actori mediocri care totusi s-au imbunatatit datorita reactiei pozitive din partea publicului. Hayden Christensen nu a avut parte de o asemenea reactie pozitiva.
That's not it.
Putem sa spunem ca scenariile erau sub medie, si intr-adevar, erau... dar este Star Wars, nimeni nu se astepta la Shakespeare.
That's not it.
George Lucas a facut prequelurile pentru ca voia bani si glorie (din nou) nu pentru ca ar fi fost 100% devotat viziunii sale cum era in anii 80.
That's still not it.
Desi toate acestea sunt motive valide pentru care sa nu-ti placa prequelurile, motivul principal pentru care nu-mi plac este ca s-a inlocuit ideea de "eroism" cu ideea de "predeterminare". Tot ce se intampla in prequeluri este pus in miscare pentru a duce la un rezultat inevitabil. Caderea republicii si transformarea lui Anakin in Darth Vader. Nu poti sa scapi de destinul tau orice ai face. Atmosfera optimista si up-beat din primele trei filme este inlocuita de o atmosfera incarcata, tensionata, asteptam mereu sa cada cerul pe noi. Universul Star Wars a devenit prea greu, prea incarcat, inecat de propria entropie.
In trilogia originala, totul era atat de diferit. A fi erou, a-ti lua destinul in maini, a purcede cu curaj in necunoscut insemna ceva. A hero was a hero, nu o bomba pe cale sa explodeze. Este aceasta diferenta de tonuri care ma face, hai sa nu spunem ca urasc prequelurile, dar niciodata nu o sa se poata compara cu filmele originale. Probabil ca nu conteaza asa de mult pentru altcineva, tonul unui film, dar cand ai de-a face cu povesti jenibile, actori mediocri si un accent prea mare pus pe efecte speciale in loc de interpretari bune... atunci pentru mine conteaza. Conteaza al naibii de mult.
Spunand povestea de dinainte George Lucas mi-a furat fix ce-mi placea mai mult la Star Wars. Ideea de eroism, de curaj... si intr-un ultim rand, de aventura! Da, aventura, pentru ca asta face Luke Skywalker in A new Hope, pleaca intr-o aventura. Ce face Anakin Skywalker in A Phantom menace? Isi semneaza propria condamnare la suferinta.
Anakin s-a nascut ca sa devina jedi, apoi sith si apoi sa moara. Luke insa si-a ales destinul. And that makes all the difference intre cum ii percepem. Luke este un erou in vreme ce Anakin este o victima, si imi pare rau sa spun dar exact asa a fost interpretat. Ca o victima a unui sistem stupid care la urma urmei nu a avut de ales decat sa se razvrateasca.
-----signature-----
Return of the Jedi (ultra-condensed version) Darth Vader: Luke, come to the dark side. Luke: No. Darth Vader: Your goodness has redeemed me. Die emperor scum! THE END
|
Locked Topic |
Active Topic Notification |
Private Message |
Post History
|
CyberFaust
Title: FanForce CR FF Romania
Registered:
Jun '05
|
Date Posted:
9/17/07 1:00pm
Subject:
RE: Why I hate the prequels (By Diana Petrescu)
|
-----signature-----
I hate broccoli And think it totally sucks Why is it not meat? "And God shalt smite thee who watcheth the Wars of Stars. Repent ye all who hath sinned with Jar Jar andeth been diddled by C3PO." - Lies 3:64 http://boards.theforce.net/romania/b10647/p1
|
Locked Topic |
Private Message |
Post History
|
ATTezeu
Registered:
May '05
|
Date Posted:
9/17/07 1:54pm
Subject:
|
Mi-am luat SW HD
De abia astept sa-l vad pe noul meu monitor 22" LCD
Hehehehehe
-----signature-----
Azi nu zic nimic - sunt baiat cuminte. Poate zic maine vreo doua - sa nu te superi ca ieri am fost baiat cuminte. Poate azi e maine... http://tezeu.wordpress.com/ http://boards.theforce.net/Romania/b10647/
|
Locked Topic |
Private Message |
Post History
|
SVAndrei
Title: Co-CR FF Romania
Registered:
Nov '04
|
Date Posted:
9/17/07 10:56pm
Subject:
- Date Edited:
9/22/07 5:46am (1 edits total)
Edited By:
SVAndrei
|
|
(no message)
-----signature-----
"What do you mean they blew up the Death Star?!" Member of Fan Force Romania. Cookie!
|
Locked Topic |
Private Message |
Post History
|
arapila
Title: FF co-CR FF Romania
Registered:
Jan '05
|
Date Posted:
9/18/07 12:40am
Subject:
|
Apoi diva, draga iti placea mai mult daca I-III erau copiile IV-V? mie imi plac toate filmele. Sunt sigur ca daca s-ar fi intamplat sa existe star wars, inainte de razboiul clonelor ar fi existat tensiuni si jocuri murdare. O perioada in care cavalerii jedi erau la cumpana si le era foarte greu.
Ce nu imi place mie e scenariul, se putea face un film mult mai bun daca avea un alt scenariu. De exemplu episodul 2 e lung si plictisitor... se intampla prea multe iar daca nu esti fan SW sa sti si alte chestiuni despre SW nu prea intelegi mare lucru. In episodul 3 e prea multa actiune, nu ai prea mult timp sa respiri, ca buf iar se bat si si omoara.
Episodul 1 e cel mai bun, parerea mea. Poti sa il vezi fara sa sti nimic de SW, actiunea e foarte echilibrata, si ca sa o multumesc pe diva, e un film in care e ideea de erou care este Qui Gon.
-----signature-----
bla bla bla Love is in the air! doar in Ocna Mures http://www.szabobogdan.com
|
Locked Topic |
Private Message |
Post History
|
ComicDiva
Registered:
Oct '04
|
Date Posted:
9/21/07 3:49pm
Subject:
|
arapila posted: Apoi diva, draga
da scumpule
iti placea mai mult daca I-III erau copiile IV-V?
Una este sa-ti placa varietatea, alta este sa vrei sa existe un spirit unitar. Poti sa spui ca Episodul IV seamana cu Episodul V sau cu Episodul VI. Fiecare reuseste sa fie unic in felul sau, dar cu toate acestea trilogia este facuta in acelasi spirit, cu aceleasi valori... valori care nu se regasesc in episoadele I-III. Spiritul de aventura a fost inlocuit cu fatalismul. Farmecul retro a fost inlocuit de efecte superspeciale. Nici macar nu mai avem un personaj gen Han Solo, chestie de care m-am mai plans.
mie imi plac toate filmele. Sunt sigur ca daca s-ar fi intamplat sa existe star wars, inainte de razboiul clonelor ar fi existat tensiuni si jocuri murdare. O perioada in care cavalerii jedi erau la cumpana si le era foarte greu.
Ce nu imi place mie e scenariul, se putea face un film mult mai bun daca avea un alt scenariu. De exemplu episodul 2 e lung si plictisitor... se intampla prea multe iar daca nu esti fan SW sa sti si alte chestiuni despre SW nu prea intelegi mare lucru. In episodul 3 e prea multa actiune, nu ai prea mult timp sa respiri, ca buf iar se bat si si omoara.
Episodul 1 e cel mai bun, parerea mea. Poti sa il vezi fara sa sti nimic de SW, actiunea e foarte echilibrata, si ca sa o multumesc pe diva, e un film in care e ideea de erou care este Qui Gon.
in mod paradoxal si eu am ajuns sa cred treaba asta , Jar Jar and All, pentru ca episodul I cred ca se apropie cel mai mult de spiritul trilogiei originale
-----signature-----
Return of the Jedi (ultra-condensed version) Darth Vader: Luke, come to the dark side. Luke: No. Darth Vader: Your goodness has redeemed me. Die emperor scum! THE END
|
Locked Topic |
Private Message |
Post History
|
ATTezeu
Registered:
May '05
|
Date Posted:
9/21/07 4:18pm
Subject:
|
De fapt... daca stai sa te uiti putin. exista multe similitudini intre ep. 1 si 4. Tanarul care distruge za big ship, maestrul care moare... sarbatoarea de la final etc. Din pacate Lucas pastreaza aceste elemente dar le transforma in niste formalisme, le transpune fara spiritul initial si se bazeaza prea mult pe post-productie.
Aaa si inca ceva, ep. 1 seamana si cu ep.6... lupta dintre ewoks si Imperiu vs. lupta dintre gungani si armata Neimoidienilor (sau cum le zicea, Commerce Guild?)
Ca sa concluzionez, si asta nu are nici o legatura cu argumentele de mai sus... Ep.2 is FRALLED UP IN A BADDDD WAY!!!
-----signature-----
Azi nu zic nimic - sunt baiat cuminte. Poate zic maine vreo doua - sa nu te superi ca ieri am fost baiat cuminte. Poate azi e maine... http://tezeu.wordpress.com/ http://boards.theforce.net/Romania/b10647/
|
Locked Topic |
Private Message |
Post History
|
ComicDiva
Registered:
Oct '04
|
Date Posted:
9/22/07 2:43pm
Subject:
- Date Edited:
9/22/07 2:46pm (1 edits total)
Edited By:
ComicDiva
|
Episodul 2 mai mult decat orice dovedeste teoria mea. Asta pentru ca la fel ca si Episodul V, avea de toate. Actiune, romantism, dramatism, the whole sha-bang.
Dar tocmai pentru ca personajul principal, Anakin Skywalker, este un personaj atat de sec, insipid, deprimant si de-a dreptul creepy, eu, spectatorul mai mult decat dispus sa se identifice cu el... nu pot sa fac treaba asta. Ca atare toate celalalte defecte ale filmului cresc exponential. Pentru ca d-asta imi vine sa iert toate chestiile naspa la primele filme, pentru ca macar am putut sa ma identific cu personajele si la sfarsit imi ofereau o recompensa emotionala. Ze happy end. Aceasta recompensa emotionala nu poate exista bineinteles in prequeluri deoarece in mare stim ca nu va exista un happy end. de aceea era vital ca Anakin Skywalker sa fie pentru mine un personaj cat mai bun, cat mai bine structurat si cat mai likeable. Nu numai pentru ca el avea sa devina Darth Vader, ci pentru ca el reprezinta sufletul filmului. Nu Obi Wan care se apropie cam de ce as fi vrut de la toate personajele din prequeluri. Anakin Skywalker este baiatul de aur si eu nu pot sa ma pun in locul lui deloc, decat hai sa spunem printr-un efort empatic atunci cand ii moare mama si na... that **** is sad, and you kinda feel sorry for him.
Dar Star Wars is not supposed to make me feel sad. Cel putin nu in felul acela melodramatic de telenovela. Star Wars pentru mine inseamna in primul rand a good time alaturi de niste personaje simpatice. Si Episodul 2 nu a putut sa-mi ofere asta mai deloc. Se vede clar ca Natalie Portman si Hayden Christensen n-au pic de chimie intre ei. Asa macar Carrie Fisher si Harrison Ford mascau faptul ca n-au chimie cu ciondaneala, dar in cazul acestor doi tinerei chiar si atunci cand se ciondaneau parca citeau replici de pe un prompter.
Pacat. Mare pacat. Ah, si lupta dintre yoda si Dooku este cam ciudata dar ma rog. Trebuia sa vina si momentul ala. Odata si odata... bine ca s-a intamplat in cel mai slab dintre prequeluri.Parerea mea.
-----signature-----
|
Locked Topic |
Private Message |
Post History
|
ATTezeu
Registered:
May '05
|
Date Posted:
9/23/07 2:40am
Subject:
|
|
Daca Windu ar fi bombardat planeta... am fi scapat de toata prostia aia cu fiarele si cu bataia dintre dooku si yoda. (desigur... am fi scapat si de arena plina de JEDI!!!)
-----signature-----
|
Locked Topic |
Private Message |
Post History
|
sergiurusu
Title: former CR FF Romania
Registered:
May '01
|
Date Posted:
9/23/07 11:44pm
Subject:
|
|
Un articol interesant!
-----signature-----
"Collecting has the permanence of herpes, it mutates but doesn't go away" My collections: http://smg.photobucket.com/albums/v226/sergiurusu/ My music site: http://electrosound.ro/
|
Locked Topic |
Private Message |
Post History
|
Ionut_cel_Intelept
Registered:
Mar '07
|
Date Posted:
9/24/07 6:41am
Subject:
|
ComicDiva posted: Da, s-au axat foarte mult (poate chiar prea mult) pe efecte speciale, dar exact acelasi lucru l-au facut si in anul 1977. Era vorba in primul rand de un film cu batalii spatiale, nu de o mare saga SF care va revolutiona secolul XX si cum vede acest secol cinematografia.
Eu cred ca Lucas a fost acuzat mai mult de excesul de efecte speciale cu ajutorul blue-screenului. Desigur, nu cred ca era Georgica nebun sa se apuce sa faca iar machete filmate prin calele vapoarelor, dar macar unele decoruri poate ca ar fi aratat mai bine daca nu era facute cu ajutorul cartoanelor verzi editate ulterior.
ComicDiva posted: Da, actorii au avut o interpretare mediocra (in cea mai mare parte)
In vechea trilogie majoritatea au jucat prost pentru ca atat de bine puteau sa joace (poate doar Ford si Guinness au fost peste medie). Si sa nu-i uitam pe Frank Oz si Anthony Daniels care si-au dus bine la capat rolurile de broscoi verde si droid isteric.
In trilogia noua, desi actorii sunt ,cel putin teoretic, mai buni, am impresia ca Lucas nu a stiut sa profite de distributia pe care a avut-o in mana.
ComicDiva posted: Desi toate acestea sunt motive valide pentru care sa nu-ti placa prequelurile, motivul principal pentru care nu-mi plac este ca s-a inlocuit ideea de "eroism" cu ideea de "predeterminare".
Pai asta cred ca ar trebui sa fie ideea. In sequel vedem renasterea Republicii, in prequel moartea ei.
Cineva spunea foarte bine ca Luke este un jucator mic intr-o galaxie uriasa. Si tot acea persoana a vazut bine faptul ca Lucas a stricat oarecum farmecul acelei galaxii in momentul in care a facut acele conexiuni de tipul "darth Vader l-a construit pe 3CPO" sau "Yoda era prieten cu Chewie" .
|
Locked Topic |
Private Message |
Post History
|
CyberFaust
Registered:
Jun '05
|
Date Posted:
9/24/07 9:10am
Subject:
|
Well **** me sideways.....
Ionute, te salut, te imbratisez vezi, right there.
Asta este thread-ul pentru noi membri, ai putea posta pe acolo.
http://boards.theforce.net/romania/b10647/17325417/p14/?667 <---
-----signature-----
I hate broccoli And think it totally sucks Why is it not meat? "And God shalt smite thee who watcheth the Wars of Stars. Repent ye all who hath sinned with Jar Jar andeth been diddled by C3PO." - Lies 3:64 http://boards.theforce.net/romania/b10647/p1
|
Locked Topic |
Private Message |
Post History
|
ComicDiva
Registered:
Oct '04
|
Date Posted:
9/24/07 2:11pm
Subject:
|
Ionut, ma onorezi cu prezenta si participarea ta.
Eu cred ca Lucas a fost acuzat mai mult de excesul de efecte speciale cu ajutorul blue-screenului. Desigur, nu cred ca era Georgica nebun sa se apuce sa faca iar machete filmate prin calele vapoarelor, dar macar unele decoruri poate ca ar fi aratat mai bine daca nu era facute cu ajutorul cartoanelor verzi editate ulterior. posted:
Nu-l blamez pe George Lucas pentru ca asteptat sa existe tehonologia care sa dea curs imaginatiei sale. In sfarsit a putut sa creeze un univers nou, un univers care sa te stimuleze vizual. Problema este ca Star Wars trebuia sa comunice si prin intermediul emotiilor, ceea ce prequelurile nu au reusit. Este viziunea lui si el ar trebui sa stie cel mai bine unde este nevoie de CGI si unde este se paote descurca cu realitatea. Pacat ca nu poti sa faci pe calculator niste emotie.
Pai asta cred ca ar trebui sa fie ideea. In sequel vedem renasterea Republicii, in prequel moartea ei. posted:
In trilogia originala vedem un razboi. In Prequeluri vedem tot un razboi.
-----signature-----
|
Locked Topic |
Private Message |
Post History
|
Ionut_cel_Intelept
Registered:
Mar '07
|
Date Posted:
9/24/07 2:34pm
Subject:
|
Si eu ma bucur sa ma aflu alaturi de voi.
In trilogia veche razboiul este aproape unul de gherila. Cum spuneai si tu, este acea idee de razvratire impotriva sistemului. Cel mic si aparent dezorganizat il doboara pe cel mare (semificativa fiind lupta dintre Ewok si stormtrooperi)
In trilogia noua razboiul (daca poate fi numit razboi)e doar o batalie intre niste clone antrenate sa ucida si niste roboti programati sa omoare. Oricum toata chestia e regizata din umbra (iar protagonistii isi dau seama prea greu).
|
Locked Topic |
Private Message |
Post History
|
CyberFaust
Registered:
Jun '05
|
Date Posted:
9/24/07 2:52pm
Subject:
- Date Edited:
9/24/07 2:53pm (1 edits total)
Edited By:
CyberFaust
|
Ionut_cel_Intelept posted: Si eu ma bucur sa ma aflu alaturi de voi.
In trilogia veche razboiul este aproape unul de gherila. Cum spuneai si tu, este acea idee de razvratire impotriva sistemului. Cel mic si aparent dezorganizat il doboara pe cel mare (semificativa fiind lupta dintre Ewok si stormtrooperi)
In trilogia noua razboiul (daca poate fi numit razboi)e doar o batalie intre niste clone antrenate sa ucida si niste roboti programati sa omoare. Oricum toata chestia e regizata din umbra (iar protagonistii isi dau seama prea greu).
that has no connection to the suckyness of the prequels, to me. Razboiul e foarte fain, IMHO, dar e tratat gresit in filme si personajele nu sunt cine stie ce. Razboiul in sine is awesome!
-----signature-----
|
Locked Topic |
Private Message |
Post History
|
ATTezeu
Registered:
May '05
|
Date Posted:
9/24/07 2:53pm
Subject:
|
Ionut_cel_Intelept posted: (daca poate fi numit razboi)e doar o batalie intre niste clone antrenate sa ucida si niste roboti programati sa omoare.
Simplifici... simplifici atat de mult incat cei care au scris cartile, benzile desenate, scenariul desenelor animate si al Ep.3 s-ar rascoli in mormant daca ar fi morti.
-----signature-----
|
Locked Topic |
Private Message |
Post History
|