Author Topic: Why I hate the prequels (By Diana Petrescu)
ComicDiva 
Title: FF Romania Public Relations Agent
Registered: Oct '04
24127_Princess Vespa
Date Posted: 9/24/07 3:03pm Subject: RE: Why I hate the prequels (By Diana Petrescu)
Simplifica but he does have a point, si are legatura cu de ce sequelurile sunt asa de sucky!

Pentru ca razboiul din trilogia originala intr-adevar, era unul pe viata si pe moarte. Noi sau ei. Razboiul din prequeluri este mai mult o demosntratie de forte decat un razboi in toata regula, deoarece totul este orchestrat de Palpatine. El este in spatele ambelor armate, iar ceilalti sunt cum ar fi niste marionete. Este foarte greu sa conferi dramatism unei situatii in care publicul stie mai multe despre ce se intampla cu adevarat... decat personajele.

-----signature-----
Return of the Jedi (ultra-condensed version)
Darth Vader: Luke, come to the dark side.
Luke: No.
Darth Vader: Your goodness has redeemed me. Die emperor scum!
THE END
Locked Topic | Active Topic Notification | Private Message | Post History
CyberFaust 
Title: Co-Chapter Rep
FF Romania

Registered: Jun '05
8199_Han Solo
Date Posted: 9/24/07 3:05pm Subject: RE: Why I hate the prequels (By Diana Petrescu)
Ba nu, poti, dar nu daca il arati asa cum a aparut in filme. In prewuel-uri razboaiele au auvt si ceva personal in ele, lupta luke, han, leia, chewie, si contra lor era vader&co. ****, recunoaste ca the cestus deception a fost fain tocmai pentru ca a dat un personal touch razboiului, si asta ii lipsea in filme IMHO.

-----signature-----
I hate broccoli
And think it totally sucks
Why is it not meat?
"And God shalt smite thee who watcheth the Wars of Stars. Repent ye all who hath sinned with Jar Jar andeth been diddled by C3PO." - Lies 3:64
http://boards.theforce.net/romania/b10647/p1
ATTezeu 
Registered: May '05
13555_Darth Bandon
Date Posted: 9/24/07 3:09pm Subject: RE: Why I hate the prequels (By Diana Petrescu)
Nu stiu ce sa zic... ni se dau doar hinturi... sau ma rog, ca romanu' s-a prins din Ep.1 cine e ala rau asta e partea a doua, americanu' e mai slow minded. Mie mi se pare, dpdv. politic, mult mai corecta seria noua decat ceva veche. Cea veche are niste probleme la capitolul putere/politica pe care EU reuseste sa le corecteze.

-----signature-----
Azi nu zic nimic - sunt baiat cuminte.
Poate zic maine vreo doua - sa nu te superi ca ieri am fost baiat cuminte.
Poate azi e maine... http://tezeu.wordpress.com/
http://boards.theforce.net/Romania/b10647/
CyberFaust 
Title: Co-Chapter Rep
FF Romania

Registered: Jun '05
8199_Han Solo
Date Posted: 9/24/07 3:15pm Subject: RE: Why I hate the prequels (By Diana Petrescu)
ATTezeu posted:
Nu stiu ce sa zic... ni se dau doar hinturi... sau ma rog, ca romanu' s-a prins din Ep.1 cine e ala rau asta e partea a doua, americanu' e mai slow minded. Mie mi se pare, dpdv. politic, mult mai corecta seria noua decat ceva veche. Cea veche are niste probleme la capitolul putere/politica pe care EU reuseste sa le corecteze.

-----signature-----
I hate broccoli
And think it totally sucks
Why is it not meat?
"And God shalt smite thee who watcheth the Wars of Stars. Repent ye all who hath sinned with Jar Jar andeth been diddled by C3PO." - Lies 3:64
http://boards.theforce.net/romania/b10647/p1
ComicDiva 
24127_Princess Vespa
Date Posted: 9/25/07 5:56am Subject: RE: Why I hate the prequels (By Diana Petrescu)
ATTezeu posted:

Ti se pare politically corect sau corectly political? Ca nu e nici una nici alta e alta problema grin

Anyway, cum adica Trilogia Originala avea problema in materie de raportul putere/politics. Dude, un singur babalac de 954 de ani conducea o galaxie intreaga. Unde vezi tu politica aici? Nu exista asa ceva, era vorba d eun conflict simplu: bad guys vs good guys. Era ceva incredibil de simplu si de usor de inteles. Daca asta tie ti se pare o slabiciune fine, dar mie nu. Ca doar era vorba de un basm, nu de o satira politica. happy

Anyway, in prequeluri se complica treaba, se impute politica, dar pe de alta parte nici nu suntem la fel de implicati pentru ca totusi... Palpatine este behind everything. Si lumea se omoara acolo de dragul lui. Now, of course, palpatine este prezentat in prequeluri ca un mare geniu. Si poate din punctul asta de vedere filmele sunt superioare, dar daca stai sa te gandesti Palpatine cine stie cat a planuit the whole thing. Procesul de uzurpare a tinut cam 10 ani... imperiul a tinut abia 20 de ani happy Pana si Ceausescu s-ar fi descurcat mai bine. happy

Ceausesc for emperor.

-----signature-----
THE END
ATTezeu 
Registered: May '05
13555_Darth Bandon
Date Posted: 9/25/07 7:19am Subject: RE: Why I hate the prequels (By Diana Petrescu)
a fost prostanac... a vrut mai multa putere decat putea controla. Eu, in locul lui, l-as fi omorat pe Anakin cat de repede cu putinta... un mic accident or smt. I-ar fi scazut puterea virtuala dar si-ar fi recapatat-o prin mofi.

ComicDiva posted:
Dude, un singur babalac de 954 de ani conducea o galaxie intreaga. Unde vezi tu politica aici?

Pai tocmai aia era buba... desi la inceput ni se spune ca a fost dizolvat parlamentul/guvernul etc. deoarece nu mai era necesar. In EU ni se prezinta puterea mofilor sau cum s-or scrie.
Pe de alta parte, Lucas nici n-ar fi putut sa face tot o poveste despre bine vs. rau inversata deoarece intre OT si NT s-au scris multe multe carti. Ideea de complexitate politica/sociala/religioasa/culturala e buna, dar e fff. prost implementata. N-a stiut ce sa faca baiatul... sa incerce sa atraga oameni noi sau sa dedice filmele tot fanilor. Pana la urma a facut o miscare asa de proasta ca acum fanii il spurca si aia noi nu prea vin... desi, prin filmele noi a facut o buna reclama celor vechi...

-----signature-----
Azi nu zic nimic - sunt baiat cuminte.
Poate zic maine vreo doua - sa nu te superi ca ieri am fost baiat cuminte.
Poate azi e maine... http://tezeu.wordpress.com/
http://boards.theforce.net/Romania/b10647/
ComicDiva 
24127_Princess Vespa
Date Posted: 9/27/07 3:54pm Subject: RE: Why I hate the prequels (By Diana Petrescu)
Cand s-au facut filmele, americanii tocmai terminasera cu Vietnamul, Watergate, scandaluri, chestii. Crezi ca mai voia cineva politica in filme? Uite si tu ce perioada era... cu Nasul, si Taxi Driver si toate astea super deprimante si realiste. Nu mai durea pe nimeni sa vada ce se intampla in spatele culiselor! Nu mai voiau sa vada lumea in tonuri de gri. Obviously nu aveau cum sa ne arate chestiile astea... si asa filmele erau destul de stufoase. happy

Politica si traficul de influenta in imperiu pur si simplu nu era o proritate in trilogia originala. Ar fi trebuit sa fie in prequeluri pentru ca Palpatine zice in Episodul I ca Parlamentul a devenit corupt dar nu vedem nici o dovada in directia asta, in afara de faptul ca EL ajunge la putere prea usor, ceea ce inseamna ca probabil cumparase o buna parte din deputati sau ii santajase. Dar nu vedem niciodata treaba asta desi eu cred ca ar fi trebuit in loc de un razboi creat artificial.

-----signature-----
THE END