Author Topic: Why didn't Qui Gon sense Anakin's force potential right away?
ComicDiva 
Title: FF Romania Public Relations Agent
Registered: Oct '04
24127_Princess Vespa
Date Posted: 10/30/07 2:47am Subject: Why didn't Qui Gon sense Anakin's force potential right away?
Romana: Dupa ce am revazut Phantom Menace mi-am dat seama de o chestie. Anakin este cel care il urmareste pe Qui Gon, cel care-l invita la el acasa, care-i spune ca este un super pilot si ca poate sa-i ajute. Qui Gon prima data cand il intalneste (in "biroul" lui Weeto si apoi dupa ce baiatul il ajuta pe jar jar sa scape de Sebulba) nici macar nu-l baga in seama. Anakin este cel care se baga in seama cu ei atunci cand ii vede sabia.

Acestea fiind spuse, mi se pare aiurea ca apoi Qui Gon sa le spuna Consiliului Jedi: 'El este the Chosen One. Cum puteti sa nu vedeti treaba asta?" HellO!? Nici tu nu ai vazut-o din prima. Poor Writing daca ma intrebati pe mine.

English: After rewatchin Phnatom menace I noticed something. Anakin is the one who pursues Qui Gon. The first time the Jedi meets him he doesn't even notice him. Anakin is the one who hangs around because he sees the sabre and is interestind in jedi.

Knowing this I find it odd that Qui Gon would tell teh Jedi Council: "He's the Chosen one! How can you not see this?" HELLO!? You didn't see it yourself the first time around. Poor writing if you ask me.

-----signature-----
Return of the Jedi (ultra-condensed version)
Darth Vader: Luke, come to the dark side.
Luke: No.
Darth Vader: Your goodness has redeemed me. Die emperor scum!
THE END
Post Reply | Quote Reply | Active Topic Notification | Private Message | Post History
MaraStardreamer 
Registered: Apr '06
43743_Mara Jade
Date Posted: 10/30/07 3:10am Subject: RE: Why didn't Qui Gon sense Anakin's force potential right away?
Pai e simplu. Nu cred ca un Jedi poate simti cat e de puternic altcineva in Forta. Qui-Gon nu si-a dat seama de asta decat dupa ce i-a facut lui Anakin analizele alea si i-a aflat numarul de midicloriene. Mai mult ca sigur ca rezultatele au fost trimise si consiliului, deci ar fi trebuit sa stie cu totii.

-----signature-----
It's all over and I'm standing pretty
In this dust that was a city
If I could find a souvenir
Just to prove the world was here...
Post Reply | Quote Reply | Active Topic Notification | Private Message | Post History
FriendlyPiranha 
Title: Graphic artist
FF Romania

Registered: Feb '05
40314_Boba Fett
Date Posted: 10/30/07 5:23am Subject: RE: Why didn't Qui Gon sense Anakin's force potential right away?
Cred ca ai dreptate Diva. Chiar si atunci cand Shmi ia spus lui Qui-Gon despre modul in care s-a nascut Anakin, tot parea sceptic. Deci clar ca nu simtise nimic. Se presupunea ca un Jedi poate percepe orice perturbare in campul fortei, iar in cazul acesta n-a sesizat nimic la doi metri de el. Cam aiurea.

-----signature-----
.•´ .•´¤ ¸•*
(¸.•* (¸.•*´¨`•.¸.•*´¨`•.¸.•*´¨`
SVAndrei 
Title: Co-CR FF Romania
Registered: Nov '04
41081_KDY Insignia
Date Posted: 10/30/07 8:00am Subject: RE: Why didn't Qui Gon sense Anakin's force potential right away?
Just another oversite

by George Lucas.

-----signature-----
"What do you mean they blew up the Death Star?!"
Member of Fan Force Romania.
Cookie!
ComicDiva 
24127_Princess Vespa
Date Posted: 10/30/07 8:09am Subject: RE: Why didn't Qui Gon sense Anakin's force potential right away?
MaraStardreamer posted:
Pai e simplu. Nu cred ca un Jedi poate simti cat e de puternic altcineva in Forta. Qui-Gon nu si-a dat seama de asta decat dupa ce i-a facut lui Anakin analizele alea si i-a aflat numarul de midicloriene. Mai mult ca sigur ca rezultatele au fost trimise si consiliului, deci ar fi trebuit sa stie cu totii.

Un jedi trebuie sa fie in stare sa simta cat de puternic este altcineva in Forta deoarece teoretic padawanii erau luati in grija in templu de cand erau foarte mici, chiar bebelusi. Cum altcumva sa prezici potentialul cuiva, daca nu esti in stare sa-l simti? cum sa stii dintre doi copii (unul cu midicloriene multe si atul cu putine) cui trebuie sa-i faci testul?

-----signature-----
THE END
Milena_Syan 
Title: FanForce CR
FF Romania

Registered: Sep '05
45271_Assaj Ventress
Date Posted: 10/30/07 8:41am Subject: RE: Why didn't Qui Gon sense Anakin's force potential right away?
Something did raise Qui-Gonn's suspicion, otherwise he wouldn't have had Anakin's blood analised.
He said "He is the Chosen One. You must see it!", only after he saw Anakin fly his pod to win the race on Tatooine.
It would be an abberation to think that a Jedi could have told a child's potential right away.

If you just think how much time it takes for people to discover someone's artistic talent, or someone's technical skill!
The potential is always there, in latent state, but it takes some sort of nudge, some form of proof that it exists, for people to actually do something about it.

-----signature-----
There is no death. There are no limits.

Fan Force Romania
Binding the galaxy since 2004 happy
http://boards.theforce.net/romania/b10647/p1
CyberFaust 
Title: Co-Chapter Rep
FF Romania

Registered: Jun '05
8199_Han Solo
Date Posted: 10/30/07 10:07am Subject: RE: Why didn't Qui Gon sense Anakin's force potential right away?
Nah, eu zic ca ar fi trebuit sa il simta. Ma rog, asa imi imaginez eu forta, sa simtit tot ce te inconjoara intr-un mod mult mai complex decat cum simtim noi (daca forta ar exista...ca doar nu exista, wtf grin ) deci cred ca ar fi trebuit sa isi dea seama imediat de asa o concentrare in forta. Ar fi cam cum il vedea si neo pethe construct sau oracle.

-----signature-----
I hate broccoli
And think it totally sucks
Why is it not meat?
"And God shalt smite thee who watcheth the Wars of Stars. Repent ye all who hath sinned with Jar Jar andeth been diddled by C3PO." - Lies 3:64
http://boards.theforce.net/romania/b10647/p1
ComicDiva 
24127_Princess Vespa
Date Posted: 4/6 12:19am Subject: RE: Why didn't Qui Gon sense Anakin's force potential right away?
Milena_Syan posted:
Something did raise Qui-Gonn's suspicion, otherwise he wouldn't have had Anakin's blood analised.
He said "He is the Chosen One. You must see it!", only after he saw Anakin fly his pod to win the race on Tatooine.
It would be an abberation to think that a Jedi could have told a child's potential right away.

I thought that is EXACTLY what Jedi are supposed to do with force sensitive kids. happy In special unul care avea un numar ASA de mare de midicloriene. If anything, in secunda in care Qui Gon a aterizat pe planeta aia trebuia sa zica: "Hmmm... something is amiss!"

If you just think how much time it takes for people to discover someone's artistic talent, or someone's technical skill!
The potential is always there, in latent state, but it takes some sort of nudge, some form of proof that it exists, for people to actually do something about it.

[b]Nu cred ca poti sa compari creativitatea sau technical skills cu Forta. Forta este un camp de energie. Alea sunt abilitati.

In cazul asta exista. Numarul de midicloriene, desi granted midiclorienele in sine sunt o inventie stupida. I don't know what Lucas smoked when he thought of it. Si inca nu s-a explicat daca numarul de midicloriene creste odata cu tine, sau daca ramane la fel dar ce creste este nivelul de simbioza cu ele.

-----signature-----
THE END
JadenKorr 
Registered: Jan '05
24058_Anakin
Date Posted: 4/11 8:50am Subject: RE: Why didn't Qui Gon sense Anakin's force potential right away?
Well,well,well.Ce vad eu aici,fani starwars.Ar fi trebuit sa stiti filmele pede rost.Nu e o critica,dar in acelasi timp e.

Cand au asolizat pe Tatooine,nu a simtit Qui-Gon o perturbatie in Forta?Inainte sa-l intalneasca?
El insusi recunoaste ca a fost vointa Fortei sa-l intalneasca,de aceea si Forta i-a indrumat la acea pravalie.

Grijile lui fata de situatia curenta l-au indepartat de a simti ceva.Desi a simtit-o,cand vorbea cu Obi-Wan - ca- spunea ca e ceva cu baiatul asta.

Pe de o parte Diva are dreptate.Lipseste identificarea precisa a lui Anakin ,dar perturbatia exista.Aici s-a scos Lucas.

arapila 
6004_Jar-Jar Binks
Date Posted: 4/11 10:02am Subject: RE: Why didn't Qui Gon sense Anakin's force potential right away?
Nu cred ca jedi puteau detecta cu ajutorul fortei daca tateau langa un alt jedi. Asta cu detectatul e din alt film, highlander parca. Cred ca din cauza asta l-au supus unor teste pe anakin inainte sa il ia obi wan ca padawan. Si ma gandesc ca daca il simteau pe pe anakin pe tatooine, trebuia sa il simta si pe darth maul.

Eu cred ca jedii simteau daca era ceva ciudat cu forta, nu si ce s-a intamplat. in episodul 4 de exemplu cand explodeaza alderanul, obiwan simte perturbarea, dar nu stie ce s-a intamplat. Isi da seama doar cand ajunge in locul unde era planeta.

-----signature-----
bla bla bla
Love is in the air!
doar in Ocna Mures
http://www.szabobogdan.com
ComicDiva 
24127_Princess Vespa
Date Posted: 4/11 2:42pm Subject: RE: Why didn't Qui Gon sense Anakin's force potential right away?
Well i'm sorry, eu credeam ca Forta este ceva ce ne "uneste". Daca poti sa stai chiar langa sursa perturbarii si sa nu-ti dai seama ca el este cea care o cauzeaza atunci nu mi se pare ca the Force is that good at connecting people. You know. Like Nokia. happy

-----signature-----
THE END
arapila 
6004_Jar-Jar Binks
Date Posted: 4/12 1:26am Subject: RE: Why didn't Qui Gon sense Anakin's force potential right away?
da' oare o ala intrebare.. ce inseamna a perturba forta se provoaca chestia asta? ca anakin nu cred ca unde umbla el perturba forta... ma gandesc io ca facea chestia aia cand o folosea, de exemplu la pod race

-----signature-----
bla bla bla
Love is in the air!
doar in Ocna Mures
http://www.szabobogdan.com
SVAndrei 
Title: Co-CR FF Romania
Registered: Nov '04
41081_KDY Insignia
Date Posted: 4/12 3:33am Subject: RE: Why didn't Qui Gon sense Anakin's force potential right away?
Cam asa zic si eu. Parerea mea ca perturbatiile din forta apareau doar cand Forta era folosita, persoanele inzestrate nu perturbau Forta prin simpla lor prezenta.

-----signature-----
"What do you mean they blew up the Death Star?!"
Member of Fan Force Romania.
Cookie!
MaraStardreamer 
Registered: Apr '06
43743_Mara Jade
Date Posted: 5/10 1:30am Subject: RE: Why didn't Qui Gon sense Anakin's force potential right away?
Cred ca Lucas a fost destul de inconsecvent in privinta acestei chestiuni. Eu tind sa le dau dreptate lui arapila si SV Andrei cand spun ca perturbarile in Forta apareau doar cand era folosita, dar amintit-va de exemplu ca in A New Hope Vader a simtit prezenta lui Obi-Wan pe Death Star, desi acesta nu a folosit Forta. Pe de alta parte, Vader nu a simtit ca Luke e "strong in the Force" decat atunci cand acesta s-a ajutat de ea pentru a distruge Steaua Mortii. De Leia nici nu vorbesc. Habar n-avea ca si ea poate folosi Forta sau ca e fiica-sa (bine, nici Lucas nu stia pe vremea aia, dar asta e deja alta poveste grin )

-----signature-----
It's all over and I'm standing pretty
In this dust that was a city
If I could find a souvenir
Just to prove the world was here...
ComicDiva 
24127_Princess Vespa
Date Posted: 5/13 2:15am Subject: RE: Why didn't Qui Gon sense Anakin's force potential right away?
Poate jedi si sith sunt ca niste radio-uri si trebuie sa caute frecventa potrivita. grin

-----signature-----
THE END
Darth_Garak 
Registered: Jul '05
42321_Mandalore the Ultimate
Date Posted: 5/13 7:36am Subject: RE: Why didn't Qui Gon sense Anakin's force potential right away?
I always thought he didn't sense that Anakin had the Force, because he didn't try to reach out and see if it was there. Or maybe Anakin's force aura didn't bloom until he was actually trained (besides didn't Yoda mumble something about Anakin being strong in the Force?). Or he may have been unintentionally hiding his presence in the Force - like Darth Nutcase (Jacen) tends to do.

Or maybe someone wasn't paying attention to his own script.

-----signature-----