main
side
curve
 1. Welcome to the new boards! Details here!

Articol Star Wars - NEED YOUR INPUT

Discussion in 'Romania' started by ComicDiva, Mar 26, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. ComicDiva

  ComicDiva Jedi Padawan star 4

  Registered:
  Oct 27, 2004
  Asta este un articol depsre Revenge of the Sith pentru a fi publicat in revista Cinemagia. Spuneti=mi daca nu ati stii nimic despre film, would this make you interested? Daca nu... atunci ce infomatii picante as mai putea sa bag?  "I have a bad feeling about this." a spus Luke Skywalker prima datã când a vãzut Steaua Morþii, însã nimeni (în afarã de cei mai ironici dintre noi) nu poate spune acelaºi lucru despre al treilea prequel pe cale de a fi lansat vara asta, Star Wars Episode III - Revenge the Sith. Al treilea episod al sagãi ºi al ºaselea film al seriei va avea parte de o premierã mondialã pe data de 19 mai 2005. în prezent, suntem bombardaþi cu postere, trailere, mãrfuri cu sigla Star Wars pe ele, orice care sã ne aducã în sãlile de cinematograf vara aceasta. Însã pentru cei care au vãzut toate filmele seriei, acest lucru nu ar trebui sã fie greu. Episodul 3 înseamnã reîntoarcerea vechii distribuþii (Hayden Christensen, Ewan Macgreggor, Natalie Portman, Samuel L. Jackson, etc) dar ºi prima apariþie a lui Darth Vader. Cine ar vrea sã piardã aºa ceva?

  Saga a continuat...
  În primul dintre prequel-uri, The Phantom Menace, apãrut la peste 20 de ani de la premiera trilogiei originale, planeta Naboo este atacatã de Federatia Comercialã. În spatele conflictului se aflã de fapt lordului Sith, Darth Sidious. În urma sacrificiului cavalerului Qui Gon Jinn ºi a eforturilor unui tânãr pe nume Anakin Skywalker, Federaþia pierde bãtãlia pentru Naboo. Obi Wan Kenoby, padawanul lui Qui Gon, îl ia pe Anakin sub aripa sa pentru a-l învãþa cum sã fie un Jedi, conform ultimelor dorinþe ale fostului sãu maestru. Deºi planeta Naboo este salvatã, Federaþia nu este înfrântã ºi în al doilea prequel, Atack of the Clones, pune în pericol siguranþa Republicii. În aceste condiþii, Consiliul intergalactic îi acordã senatorului Palpatine (care este de fapt Darth Sidious) puteri crescute ºi îi permite sã foloseascã o armatã de clone pentru a apãra Republica. Anakin se îndrãgosteºte de Amidala ºi cei doi se cãsãtoresc în secret, la începutul Rãzboiului Clonelor.
  Astfel ajungem în ce s-ar putea numi prezentul filmului "Revenge of the Sith". Au trecut 3 ani de la evenimentele din Atacul Clonelor. Ce s-a întâmplat în acest timp este explicat în detaliu în serialul de desene animate, Clone Wars. Rãzboiul Clonelor se apropie de sfârºit, din moment ce majoritatea liderilor separatiºti au fost prinºi sau uciºi. Consiliul Jedi îl trimite pe Obi Wan Kenoby dupã generalul Grievious ºi contele Dooku. Pe Coruscant, Palpatine încearcã sã-i arate tânãrului Anakin Skywalker puterea Forþii întunecate.
  Cât de bine va rezista, ºtim cu toþii... însã asta înseamna cã Lucas va trebui sã scoatã niºte aºi din mânecã pentru a ne þine cu sufletul la gurã timp de 2 ore jumãtate. Iatã un film unde ºtim cã Rãul va învinge ºi de aceea este mult mai important cum va învinge.

  Un episod mult mai "întunecat"
  Lucas a declarat cã el nu ar lãsa un copil de 5 sau 6 ani sã vadã acest film. Va fi cel mai violent ºi întunecat episod al seriei. De fapt, va fi singurul care va purta rating-ul de PG 13, în vreme ce celãlalte cinci filme au avut rating-ul PG.
  ªi este normal acest lucru, datoritã temei centrale a filmului: decãderea lui Anakin Skywalker ce va avea loc pe fundalul unui rãzboi civil galactic. Tot ordinul Jedi, cu excepþia lui Obi Wan ºi Yoda, va fi distrus însã nu va dispãrea fãrã sã lupte. Astfel, vom avea parte de numeroase dueluri cu sãbii de luminã. Palpatine va pune ºi el mâna pe o sabie pentru a se lupta cu Yoda. Gândiþi-vã la duelul dintre Yoda ºi Dooku din Atack of the clones, însã la puterea a 10 a! Cel mai aºteptat duel rãmâne totuºi cel dintre Obi Wan ºi Anakin, maestru ºi padawan, care se anunþã a fi cel mai lung ºi mai impresionant de pânã acum.
  Generalul Grievious este un nou personaj, unul dintre liderii speratiºtii vânaþi de Obi Wan Kenoby, care va fi capabil sã se lupte cu patru sãbii de luminã odatã. Deºi personajul este realizat în mare, parte digital, vocea trebuie sã aparþinã unui actor real. S-a zvonit cã acest actor va fi Gary Oldm
   
 2. arapila

  arapila Jedi Master star 4

  Registered:
  Jan 28, 2005
  E destul de interesant. Ai cuprins tot ce trebuia. Sa sti ca articolul acesta mi-a crescut pofta pt film. :D
   
 3. sergiurusu

  sergiurusu Jedi Knight star 5

  Registered:
  May 30, 2001
  Articolul e ok, nu uita sa ne spui unde si mai exact cand apare :)

  Doar mici greseli (nu ma refer la diacritice precum: sh, tz etc)ci la: Ewan McGregor (cu "G" mare si cu "Mc" nu "Mac") si Obi-Wan Kenobi (cu "i" la final) :)

  Nu stiu ce e aici:

  ." Întrebat dacã existã vreo diferenþã între personajul Darth Vader jucat de el ºi cel jucat de David Prowse: " .......?? Lipseste ceva parca!
   
 4. ComicDiva

  ComicDiva Jedi Padawan star 4

  Registered:
  Oct 27, 2004
  Mersi sergiu!
  :)
  O sa fac inlocuirile de rigoare si completez acolo unde se pare ca am uitat sa mai pun dialogul. OOPSIE!

  Il trimit diseara deci pana atunci mai astept sugestii.
  :)
   
 5. SVAndrei

  SVAndrei Jedi Knight star 5

  Registered:
  Nov 6, 2004
  Eu zic ca e OK. Ai cuprins cam tot ce trebuia, scurt si la obiect.
   
 6. ROGUESQUAD

  ROGUESQUAD Jedi Master star 4

  Registered:
  Oct 27, 2004
  Mie mi-a placut articolul, e la obiect.
  Felicitari ComicDiva, e un inceput promitator al carierei tale.
  =D=

  Singura obiectie a mea ar fi : termenul prequel - banuiesc ca nu toti cei care vor citi articolul isi vor da seama din prima ce inseamna.
  Ziceai ca e posibil sa mentionezi de comunitatea fanilor SW din Romania... Mai pomenesti sau nu ?
   
 7. ComicDiva

  ComicDiva Jedi Padawan star 4

  Registered:
  Oct 27, 2004
  Of course. :)
   
 8. mara_alexia

  mara_alexia Jedi Padawan star 4

  Registered:
  Oct 29, 2004
  Probabil ca ai trimis deja articolul, pentru ca e deja aproape noapte, asa ca mai comentez si eu doar ca sa nu tac din gura.
  Per ansamblu, e foarte OK. Atentie si la numele lui Grievous, pe care l-ai scris gresit (si noi stim cum e corect, nu-i asa Tavi?)
  Anyway, oricum nu cred ca va baga nimeni de seama greselile de nume proprii sau alte amanunte. Fani SW care sa cunoasca foarte exact aceste detalii sunt putini, conteaza articolul per ansamblu, si eu zic ca e bun.
  Cel mai tare mi-a placut cum ai spus: "Restul e istorie". That's very true.
   
 9. sergiurusu

  sergiurusu Jedi Knight star 5

  Registered:
  May 30, 2001
  Acum ComicDiva da-ne de veste ce se intampla!! [face_idea]
   
 10. Doona101

  Doona101 Jedi Youngling star 3

  Registered:
  Oct 31, 2004
  Diva... eu cred ca ai dat prea multe informatii in articol! Puteai sa faci mai multe articole din el. De fapt nu stiu cit spatiu ai alocat si daca vor fi mai multe articole despre film, sau doar unul singur, acesta.
  Si mai am o mica observatie... e drept ca ai promis ca vei da date si despre comunitatea SW, dar totusi ultima fraza e partinitoare (ca si citeva de la inceput), pe cita vreme daca scrii un articol din punctul de vedere al unui ziarist, ar trebui sa fii echidistant si sa nu dai termeni interpretabili "NU PUTEM sa nu avem a very good feeling...". Nu stiu daca ti-au cerut sa scrii articolul din punctul de vedere al unui fan sau ca ziarist ;).
  Sint foarte multe chestii faine: detalii depre filmari, depre planete, insa daca nu as sti nimic despre film, repet, sint prea multe informatii, date, nume.
  Dar sa lasi chestia cu sentimentul pe care l-a avut Hayden cind a purtat costumul, ca e foarte faina. Am mai gasit aici http://www.theforce.net/episode3/story/Hayden_Talks_Revenge_of_the_Sith_90537.asp citeva comentarii ale sale depre starea aceea.
  Mersi mult, scuze daca am exagerat.
   
 11. ComicDiva

  ComicDiva Jedi Padawan star 4

  Registered:
  Oct 27, 2004
  trebuia sa scriu doua pagini in word cu scris de 10! Crede-ma ca mai aveam loc la sfar****. :)
   
 12. Darth-Alex

  Darth-Alex Jedi Youngling star 1

  Registered:
  Dec 8, 2004
  forta fie cu tine LadyVader!!!
  mie mi-a placut mult articolul, atat cat am citit, pt ca am sarit pasajele unde pomeneai de ep 3...
   
 13. OCTAVIAN_PAUN

  OCTAVIAN_PAUN Jedi Youngling star 3

  Registered:
  Oct 28, 2004
  Articolul arata excelent; fa inlocuirile sugerate de Serge si Mara (Grievous)... si FORTA FIE CU NOI !!!

   
 14. ComicDiva

  ComicDiva Jedi Padawan star 4

  Registered:
  Oct 27, 2004
  this is good input!
  :)
   
 15. OCTAVIAN_PAUN

  OCTAVIAN_PAUN Jedi Youngling star 3

  Registered:
  Oct 28, 2004
  ComicDiva : nu uita acum sa ne informezi CAND si UNDE va fi publicat articolul tau.
  Pe mine chiar ma intereseaza sa-l citesc si in varianta finala.
   
 16. sergiurusu

  sergiurusu Jedi Knight star 5

  Registered:
  May 30, 2001
  ComicDiva : nu uita acum sa ne informezi CAND si UNDE va fi publicat articolul tau.
  Pe mine chiar ma intereseaza sa-l citesc si in varianta finala


  IDEM :)
   
 17. SVAndrei

  SVAndrei Jedi Knight star 5

  Registered:
  Nov 6, 2004
  Same request here.
   
 18. ComicDiva

  ComicDiva Jedi Padawan star 4

  Registered:
  Oct 27, 2004
  Dudes, pana atunci mai am!
  Editorul vrea mai multe detalii legate de filmari, gen daca si-a scapat Lucas gogoasa in cafea cand filma scena cu Vader sau chestii d-astea tehnice!

  So, daca stiti ceva de genul asta, please help out. O sa caut si eu dar altii sunt mai "pe felie". :D
   
 19. sergiurusu

  sergiurusu Jedi Knight star 5

  Registered:
  May 30, 2001
  din pacate nu m-am mai intalnit cu Lucas de ceva vreme, am fost ocupat, m-a tot chemat insa a trebuit sa-l refuz :p :D
   
 20. ComicDiva

  ComicDiva Jedi Padawan star 4

  Registered:
  Oct 27, 2004
  a aparut numarul 16 al revistei CInemagia. You can't miss it. Pe coperta e capatana arhicunoscuta a lui Vader. :D
   
 21. sergiurusu

  sergiurusu Jedi Knight star 5

  Registered:
  May 30, 2001
  se gaseste la chioscuri?
   
 22. ComicDiva

  ComicDiva Jedi Padawan star 4

  Registered:
  Oct 27, 2004
  Chioscuri? ohooo... am vrea noi. Revista e gratuita si se gaseste in cinematografe. O sa-i fac poza sa ma laud si eu. :D
   
 23. vanatorul

  vanatorul Jedi Youngling star 1

  Registered:
  Oct 27, 2004
  Nice, but... hm... too many informations, names, places, facts etc. But overall it's nice. Congrats.

   
 24. sergiurusu

  sergiurusu Jedi Knight star 5

  Registered:
  May 30, 2001
  Chioscuri? ohooo... am vrea noi. Revista e gratuita si se gaseste in cinematografe. O sa-i fac poza sa ma laud si eu

  Oh crap. Si eu am fost pe la vreo doua "chioashte" si am intrebat de revista Cinemagia si s-au uitat aia la mine ca la Jkno the Hutt. :D
   
 25. vanatorul

  vanatorul Jedi Youngling star 1

  Registered:
  Oct 27, 2004
  Uhaaa... abia acum am recitit toata discutia. Articolul asta chiar a aparut in Cinemagia? Impressive, most impressive.
  Diva, articolul cu pricina este prima ta "aparitie publica"?

  PS. In ce an ziceai ca esti?
   
Thread Status:
Not open for further replies.