main
side
curve
 1. Welcome to the new boards! Details here!

Episodi III - spekulaatiot

Discussion in 'Finland' started by Darth_Weirdo, Feb 21, 2003.

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. ISD_Devastator

  ISD_Devastator Jedi Master star 4

  Registered:
  Oct 11, 2002
  Otsikoltaan pöljältä kuullostavassa "lightsaber colors"-ketjussa oli kerrassaan hieno idea: Obilla ja Anakinilla (Darthilla?) olisi molemmilla siniset miekat.
  "Mitä ***ttiä toi muka vaikuttaa?" kysyy joku.
  Noh, siinä olisi sellainen vertauskuva, että Anakin ei olisikaan kokonaan Pimeyden vallassa, vaikka sitten käyttäisikin jo Sith-nimeään. Sininen väri näyttäisi, että vielä on toivoa, ja Obi voisi sitten yrittää käännyttää Ania takaisin valoon.
  "Obi-Wan once thought as you"
  Vaan Darth saa roimat damaget Obin kanssa mittelöidessään, tippuu laavaan (tai sitten ei) ja kasaa uuden miekan. Punaisen miekan.
  Pimeys on voittanut. Paluuta ei ole.
  Mielestäni tämä toisi kerrassaan loistavaa taustaa ja hienoutta tähän odotettuun taistoon, hienovaraisesti, ei alleviivaten ja osoitellen.
   
 2. Tintti

  Tintti Jedi Youngling star 1

  Registered:
  Dec 4, 2002
  ja hänen "isänsä" oli muuten Jango Fett.

  Joo, kyllä minä sen tiesin. Tarkoitin vain, että voiko Jangoa sanoa isäksi, kun Boba oli klooni.

  Off-topicia: minusta valomiekkojen värien selittäminen tai se, että niistä väreistä haetaan selitystä ties mihin juttuihin, on typerää. Yhtä typerää kuin että katsoisi lyijykynää ja toteaisi, että koska kynä on punainen, sen omistajalla on ilkeä luonteenlaatu ja hänellä on tapana puhua ihmisten päälle.

  Näitä väriselityksiähän on kuultu kaikkien suusta, GL:nkin, joten ne väriselitykset ja värien syvemmät merkitykset ovat ihan virallista juttua. Mutta silti tuntuu tyhmältä, että miekan väri on niin voimakkaasti kytköksissä henkilön ja Voiman pimeään/valoisaan puoleen.

  Mitäs muuten tykkäisitte, jos paljastuisi, että keisari-Palpy ja senaattori-Palpy ovatkin eri henkilöitä tai että keisari on senaattorin klooni tai muuta tällaista? Tuollaiset teoriat ovat aivan kamalia, enkä halua, että yhtään kukaan paljastuu jonkun klooniksi.
   
 3. ISD_Devastator

  ISD_Devastator Jedi Master star 4

  Registered:
  Oct 11, 2002
  Häiriintynein Palpy/Sidious-teoria oli idealtaan Dr. Jekyll ja Mr. Hyde, eli hyvä ja ystävällinen Kansleri Palpatine muuttuukin sitten ajoittain pahaksi ja ilkeäksi (kapinallisten propagandaa!) Darth Sidioukseksi ja että tämä Darth-puoli vie lopulta voiton Kansleri-puoliskolta... Häiriintynyttä.
  EI PÄÄHAHÄMOKLOONEILLE

  AotC:n Making of-osuudessa Lucas sanoi, että
  "Good guys have blue and green, bad guys have red. It's simple as that."
  Suurin osa hahmon henkisen stabiliteetin ja miekan värin verrannollisuudesta on silkkaa ihmisten mielikuvitusta ja EU:ta.
  Vertauskuvallisuus on silti hieno asia, varsinkin jos se tehdään hienosti.
   
 4. Darth_Weirdo

  Darth_Weirdo Jedi Padawan star 4

  Registered:
  Jul 2, 2002
  Jedeillä on vihreät ja siniset (poikkeuksena Mace, koska Samuel L. Jackson toivoi violettia) Sithien väri on tietenkin punainen.

  Jos paljastuu että Sidious ja Palpatine on kaksi eri henkilöä (mikä muuten ei tule tapahtumaan, GL on vahvistanut sen moneen otteeseen) niin en tiedä itkeäkkö vai nauraakko...
   
 5. ISD_Devastator

  ISD_Devastator Jedi Master star 4

  Registered:
  Oct 11, 2002
  Entäs sitten tämä Clonetroopers=Stormtroopers vastaan Clonetroopers/=Stormtroopers-keskustelu?
  Väittäisin, että kaikki Kloonisodista selvinneet kloonisoturit päivitetään iskujoukoiksi, mutta eihän niitä ole voitu niin paljoa tehdä, että ne riittäisivät koko OT:n ajaksi. Varsinkin kun iskusotilailla on erilaisia ääniä yms, joten joko kloonitehtaille on roudattu uutta materiaalia tai sitten ihan perinteisellä värväysmenetelmällä:
  "Join the Imperial Army, see the galaxy"

  Tuskin tähän tulee mitään ihmeellistä selitystä / siirtymää Episodi III:ssa, mutta on siitä silti metelöity.
   
 6. Darth_Weirdo

  Darth_Weirdo Jedi Padawan star 4

  Registered:
  Jul 2, 2002
  Mahdollista on, että näemme "päivitetyn" version kloonisotureista, joka on jälleen kerran askel lähemmäs stormtroopereita. Tämä mahdollinen päivitys näkyy ainakin ulkoasussa, mutta myös sotureiden ääni voi muuttua.
   
 7. TK-46_Duke

  TK-46_Duke Jedi Master star 4

  Registered:
  Jan 23, 2002
  Juu, uusi ulkonäkö clonetroopereille on ilmeisesti tulossa, mutta saa nähdä sitten, kuinka lähellä Stormtroopperia se sitten on. Tosin olisi ehkä ihan kiva nähdä jo Ep3:ssa stormpparit siinä muodossa, kuin missä ne OT:n aikana ovat. Se antaisi jo paremman kuvan Imperiumin muodostumisesta jne.
   
 8. Darth_Weirdo

  Darth_Weirdo Jedi Padawan star 4

  Registered:
  Jul 2, 2002
  EpIII:ssa tulee kuolemaan paljon populaa ja muutama kaksintaistelukin nähdään varmaankin. Eli, kuka tappaa ja kenet?

  Mielestäni Darth Tyranus tappaa Mace Windun ja Anakin Skywalker tappaa Tyranuksen. Tietenkin Obi-Wan voittaa Anakinin, joka voi olla jo Darth Vader (puvun kanssa tai ilman).

  EDIT:
  Ja mitä mieltä olette Padmén kohtalosta? ROTJ:ssa Leia sanoo oikean äitinsä olleen kaunis mutta surullinen ja muistot olivat vain kuvia ja tunteita. Mielestäni Padmé ei kuole EpIII:ssa, hän voi käyttää kaksoisolentoa, kuten hän on jo käyttänyt aikaisemmissa osissa. Oman kuoleman lavastaminen lapsien tähden voi ajaa Anakinin lopullisesti Voiman Pimeälle puolelle.
   
 9. ISD_Devastator

  ISD_Devastator Jedi Master star 4

  Registered:
  Oct 11, 2002
  Jospa joistakin Eliitti-Clonetroopereista (pisimpään selvinneet) tehdään prototyyppi Stormtroopereita?

  Oletan edelleen, että Anakinin (/Darth Vaderin) ja Darth Tyranuksen kaksintaistelu on hyvinkin pitkälti Jedin Paluun tyyppinen: Palpy yllyttää Anakinia mätkimään Vihalla.

  Haa! Unohdin kokonaan Padmén lukuisat kaksoisolennot.. Kuullostaa mahdolliselta. Uskon itsekin, ettei Padmé kuole III:n aikana, mutta jotenkin Anakinille uskotellaan, jotta joku tappoi vaimon -> vihaa -> Pimeä Puoli.

  Nämä tässä ihan vaan spekulointia ja arvailua.
   
 10. Darth_Weirdo

  Darth_Weirdo Jedi Padawan star 4

  Registered:
  Jul 2, 2002
  Lisää teoriaa (löytyy muuten Pilvikaupunki.netissäkin):

  Darth Sidious (aka. Palpatine) on manipuloinnin ja juonnittelun mestari. Tässä pientä teoriaa miten hän on tähän asti juonitellut, mielestäni.

  EpI:seen mennessä Sidious/Palpatine oli päässyt senaattorin virkaan mahdollisesti korruption ja manipuoloinnin avulla. Hänet on kouluttanut joku Sith Lordi. Hän otti oppilaakseen Darth Maulin ja koulutti hänestä tehokkaan taistelijan. Uskon, että Maulin tehtävänä oli aloittaa näytös tuomalla Sithit esiin. "At last we will reveal ourselves to the Jedi, at last we will have our revenge." Maul aiheutti Jedien keskuudessa pientä sekaannusta, sillä olivathan Sithit olleet poissa kuvioista jo 1000 vuoden ajan.

  Darth Maul kuoli ja Sidiouksen piti aloittaa uusi etsintä oppilaakseen. Hän tiesi Anakinin potentiaalista, mutta ei voinut ottaa häntä oppilaakseen koska Jedit olivat tiellä. Count Dooku astuu nyt kuvaan. Idealisti, joka varmasti on tutkinut Sith Holocronin salaisuudet. Sidious käännytti Dookun Voiman Piemälle puolelle. Sidious tarvitsi Anakinin potentiaalin saadakseen vallan Galaksissa, joten hänen piti tuhota Jedit tieltä. Piti siis luoda armeija. Dooku itse ei voinut luoda armeijaa omalla nimellään vaan käskyn piti tulla korkea-arvoiselta Jedi Mestarilta, jotta sodan syy saataisiin Jedien niskaan. Dooku tappoi Sifo-Dyaksen ja käytti tämän nimeä luodakseen klooniarmeijan. Tämän jälkeen Dooku alkoi luomaan Separatistien liikettä luodakseen lisää epävarmuutta Galaksiin. Lopulta (kuten tiedämme) Klooni Sodat alkoivat ja Sidiouksen suunnitelman toinen osa oli valmis.

  Sodan tarkoituksena on tuhota mahdollisimman monta Jediä, jotta Tasavalta olisi mahdollisimman heikko. Tasavallan ollessa heikko, puolustuskyvytön ja vailla johtajaa, Palpatine nimittää itsensä uuden Imperiumin Keisariksi. Varmistaakseen vallan loputkin Jedit piti saada pois tieltä. Dookusta ei ole tähän hommaan, sillä hän on liian kunnianhimoinen, suorastaan vaara Sidioukselle. Sidious on koko Anakinin nuoruuden ajan vaikuttanut Anakinin mieleen luoden sinne ajatuksia, jotka lopulta vievät hänet Voiman Pimeälle puolelle. Sidious synnyttää Anakinin sisällä raivon Dookua kohtaan ja lopulta Anakin tuhoaa Dookun ja nousee Sidiouksen/Palpatinen rinnalle Imperiumin johtoon.
   
 11. ISD_Devastator

  ISD_Devastator Jedi Master star 4

  Registered:
  Oct 11, 2002
  Dooku on vain työkalu Anakinin käännyttämiseen.
  Muuta en tähän nyt kommentoi, kokolailla samaa mieltä tästä esitetystä tarinasta.
   
 12. TK-46_Duke

  TK-46_Duke Jedi Master star 4

  Registered:
  Jan 23, 2002
  [link=http://forum.pilvikaupunki.net/index.php?act=ST&f=16&t=1093&s=26387249ab803ff33b213b299f0388a1]Tässä[/link] linkki tuohon Pilvikaupungin spekulaatio threadiin aiheesta.

  Edit; hmh.. njah, ei sitten tykkää ääkkösistä. Tahtoo väkisten tunkea tuon välin tuohon "Tässä" sanaan. :/
   
 13. ISD_Devastator

  ISD_Devastator Jedi Master star 4

  Registered:
  Oct 11, 2002
  Olipahan aika sikamainen tempaus, kun et sanonut, että linkkisi iskee sivulle, jonka yläreunassa lukee "spoilerit"... Lienee sanomattakin selvää, että pakitin 3 sivua nopeammin kuin ehdit sanoa "100% hardcore spoiler and trailer free".

  Varoittaisit edes.


  Tätä ei sitten kirjoitettu mitenkään ilkeämielisesti, vaikka se siltä näyttänee.
   
 14. TK-46_Duke

  TK-46_Duke Jedi Master star 4

  Registered:
  Jan 23, 2002
  Paitsi että tuo on puhtaasti spekulaatio threadi, eikä sisällä spoilereita... joten siksi siinä ei ollut varoitusta.
   
 15. ISD_Devastator

  ISD_Devastator Jedi Master star 4

  Registered:
  Oct 11, 2002
  Jahas, mitähän paikkaa se "spoilerit" sitten osoitti?
  Samapa tuo.

  Onko kellään mielipidettä AotC:ssä kuolaamieni Acclamatorien isoveljistä, VSD:eistä eli Victory Star Destroyereistä?
  Luonnollisesti Tasavallan sotavarusteluun sopisi aina vaan isompi alus. VSD:t kun pystyvät vielä laskeutumaan kiertoradalta maan pinnalle tai muuten vaan riehumaan parinsadan metrin korkeudella ja syytämään turbolasertulta vihollistensa niskaan.

  Oma haaveeni on, että jos näitä em. laitoksia on III:ssa, niin sen pitäisi olla Tasavallan laivaston keskusalus (vrt. lentotukialukset), jonka ympärillä sitten parveilisi pienempiä kippoja (esm Acclamatorit). VSD:n pitäisi tietysti olla niin voimakas, että Tähtien Sotaa katsoessa yhden vaivaisen Korvetin (Tantive IV) metsästäminen Imperial Star Destroyerilla (Devastator) näyttäisi todellakin Overkilliltä.
  VSD ja ISDhän ovat hyvinkin samannäköisiä, erona VSD:n siivet ja yleinen kokoero, joten Devastatorin tunnistaisi heti alkuun hyvin suureksi ja tehokkaaksi laitteeksi, ja se kun jahtaa YHTÄ pientä purkkia...
  kun sen siivekkäät pikkuveljet ovat aikoinaan pyyhkineet avaruuskartalta kokonaisia laivaastoja...
  Se myös symboloisi mainiosti Imperiumin sotilaallista voimakkuutta ja teknistymistä.
  "He's more a machine than a man. Twisted and evil."
  Sopii omalla tavallaan sekä Vaderiin että Imperiumiin.
   
 16. TK-46_Duke

  TK-46_Duke Jedi Master star 4

  Registered:
  Jan 23, 2002
  Spoilereille ja non-spoileri keskusteluille ei ole tehty omia foorumeja Ep3 osalta, joten sen vuoksi se sattuu olemaan sijoitettuna foorumiin, jossa sattuu otsikossa olemaan myös spoileri-varoitus.
   
 17. ISD_Devastator

  ISD_Devastator Jedi Master star 4

  Registered:
  Oct 11, 2002
  Ach, himmel.
  Siis yleinen varoitus?
  Pitää sitten varoa.
   
 18. Tintti

  Tintti Jedi Youngling star 1

  Registered:
  Dec 4, 2002
  Clone/stormtrooperit: Veikkaan, että Imperiumin aikakauden sotilaat eivät kaikki ole Jangon geeniaineksesta, vaan että silloin tällöin valikoidaan sekalaisia hyväkuntoisia miehiä kloonattaviksi. Uskon myös, että osa on perinteisesti värvättyjä.

  Padmé: Minusta homma jää jotenkin kesken, jos Padmé ei kuole. Episodien III ja IV välillä EU:ssa on kyllä aikaa sitoa kaikki langanpätkät niin, että aikajatkumon kaikki asiat toimivat, mutta mielestäni mahdollisimman monen ratkaisevan seikan (kuten Padmén kuoleman) tulisi tapahtua itse elokuvan aikana.

  Mutta jos Padmé kuolee episodissa III, niin elokuvaan täytyy mahduttaa varsin pitkä aika. Hänhän ei voi kuolla heti Luken ja Leian syntymän jälkeen, vaan ehkä muutamien vuosien kuluttua syntymistä (koska Leialla oli muistikuvia hänestä).

  VSDt ja ISDt: Minun päässäni ei ole näistä tullut mitään ihmeempiä teorioita.

  Minua ihmetyttää yksi asia. OT:ssa Lukea uhkaa Vaderin poikana se, että keisari ja Vader voivat ottaa hänet kiinni ja käännyttää pimeälle puolelle. Kenobi siis halusi piilottaa Luken. Mutta mitä järkeä on piilottaa poika niinkin nerokkaaseen paikkaan kuin Vaderin entiselle kotiplaneetalle, ja siellä Vaderin lähimpien elossa olevien sukulaisten hoiviin? Entä eikö jokin salanimi, kuten Luke Lars, olisi ollut hieman parempi kuin Luke Skywalker?
  Odotatteko mitään vastausta näihin vimpassa leffassa, vai onko kyseessä porsaanreikä/juoniaukko, joka on jäänyt Lucasilta huomaamatta ja jota ei selvitetä epIII:ssa?
   
 19. Darth_Weirdo

  Darth_Weirdo Jedi Padawan star 4

  Registered:
  Jul 2, 2002
  Kaksi mahdollista syytä, miksi Obi-Wan vei/vie Luken Tatooinelle.

  1.
  Qui-Gon:
  ...moisture farms for the most part, but also a few indigenous tribes and scavengers. The few spaceports like this one are heavens for those who do not wish to be found...

  Padmé:
  ....like us.


  2. Uskon, että Shmin kuolema oli Anakinille niin kova menetys, että hän ei halua palata takaisin Tatooinelle.
   
 20. ISD_Devastator

  ISD_Devastator Jedi Master star 4

  Registered:
  Oct 11, 2002
  Minä en ainakaan tahdo, että kaksoset syntyvät III:n aikana. Joten Padmékaan ei ehdi kuolla. Meikäläiselle Jedien kuolemat riittävät, ei ihan kaikkien tarvitse heittää henkeään, vaikka synkkyyttä onkin luvassa.

  Tatooine taas on niin vähäpätöinen ja mielenkiinnoton paikka, ettei tulevan Imperiumin yhden vaikutusvaltaisimman miehen tarvitse siellä vierailla. Varsinkaan, jos kaikki muistot sieltä ovat huonoja.
   
 21. Tintti

  Tintti Jedi Youngling star 1

  Registered:
  Dec 4, 2002
  Minkälaisiin asetelmiin odotatte elokuvan loppuvan? Minä toivon, että mahdollisimman moni asia on saatettu siihen pisteeseen, missä epIV on, eli: kaksoset syntyneet ja sijoitettu Antillesille sekä Larseille, Padmé kuollut, droidit uusilla omistajilla, Anakin ja keisari-Palpy mestarina ja oppilaana ja Palpy on jotenkin dramaattisesti paljastanut olevansa Sidious.

  Minua harmitti AOTC:ssa se, että hirveän moni juttu jäi epäselväksi. Oheiskirjallisuutta täytyi tutkia, jos sekään auttoi (esim. Sifo-Dyasin tekemiset ja persoona ovat edelleen epävarmoja). En halua, että mitään juonilankoja jätetään katsojien kuviteltaviksi tai EU:n selitettäväksi. Kuten sanoin aiemmin, kaikki oleellinen täytyisi mielestäni leffaan ahtaa.
   
 22. Darth_Weirdo

  Darth_Weirdo Jedi Padawan star 4

  Registered:
  Jul 2, 2002
  Yksinkertaisesti sanottuna pahan voittoon. EpI:sen lopussa oli voiton juhla, samoiten oli EpIV:ssa. EpII:sen lopussa oli kaksi päähenkilöä (nainen ja mies) ja molemmat droidit kauniissa maisemassa samoin oli EpV:ssa. EpIV:ssa (special edition) oli voiton juhla, keisarin patsas kaadettiin jne. Toivon siis, että EpIII:ssa näytetään pahan voittoa, keisarin patsas paljastetaan Vader ja Palpatine kahdestaan jossain maisemassa.
   
 23. ISD_Devastator

  ISD_Devastator Jedi Master star 4

  Registered:
  Oct 11, 2002
  Tuotatuota, Palpyn ei välttämättä tarvitse paljastaa Sithiyttään, vaan riittäisi että hän julistautuu Keisariksi (koska ANH:ssa viitataan Keisariin, se täytyy näyttää III:ssa). Mutta Palpatine=Sidiousin täydellinen varmistuminenhan voisi tapahtua siis RotJ:ssa, kun Palps iskee Lukea salamoilla. Ainoa vinkki tietysti päinvastaiseen (Palpatine käyttää Voimaa III:ssa) on Yodan "Don't underestimate the powers of the Emperor" eli tietääkö pieni Mestari jotain, vai onko se vain oletus?

  Padmén kuolemasta taas: RotJissahan Leia muistaa äitinsä (vai onko kyseessä sijaisäiti kuten Bail Organa oli 'isä'??) vain muistikuvina. Ei sitä tarvitse kertoa, jättäisivät arvuuttelun aiheeksi. Padmé voi tietysti matkata Alderaaniin Bailin kanssa suojaan, jolloin he molemmat kohtaavat kohtalonsa Kuolontähden saapuessa kiertoradalle.

  Klooniarmeijasta & Sifo-Dyasista Lucas on jossain (kommenttiraita??) sanonut, ettei tahdo vielä ihmisten kyselevän kovasti näistä aiheista, vaan selittää ne III:ssa.

  Pimeä on parempi. Synkkyyttä! Ahdistusta! Imperiumin 'hirmu'valtaa! :D
   
 24. Darth_Weirdo

  Darth_Weirdo Jedi Padawan star 4

  Registered:
  Jul 2, 2002
  Katselin juuri EpII:sen dvd:tä tarkemmin ja huomasin muutaman mielenkiintoisen seikan.

  1. Kohtaus elokuvan alussa kun Yoda & kumppanit on Palpatinen toimistossa ja Padmé & kumppanit tulee paikalle.

  BAIL ORGANA: Do you think that is a wise decision during these stressful times?

  PADMÉ: Chancellor, if I may comment, I do not believe the...

  PALPATINE: ..."situation is that serious." No, but I do, Senator.


  Palpatine jatkoi Padmén lausetta, eli hän tiesi mitä Padmé oli sanomassa tai hän luki Padmén ajatukset. Yoda katsoi Palpatinea oudosti tässä tilanteessa ja uskon, että Palpatine käytti Voimaa varomattomasti tässä tilanteessa ja Yoda huomasi tämän. Uskon, että tässä tilanteessa Yoda pääsi aimoharppauksen lähemmäksi Sithien arvoituksen ratkaisemisessa.

  2. Obi-Wanin ja Count Dookun kaksintaistelu

  COUNT DOOKU: Master Kenobi, you disappoint me. Yoda holds you in such high esteem.

  Mistä Dooku tietää, että Yoda arvostaa Obi-Wania niin suuresti? Onhan hän sentään ollut jo 10 vuotta poissa Jedien keskuudesta. Ainoa vaihtoehto on se, että hänellä on myyrä Jedien keskuudessa.

  3. Sama kohtaus kuin kohdassa 1.

  PALPATINE: I realize all too well that additional security might be disruptive for you, but perhaps someone you are familiar with... an old friend like... Master Kenobi...

  MACE WINDU: That's possible. He has just returned from a Border dispute on Ansion.


  Palpatinen ehdotus on niin täydellisesti ajoitettu. Sama päätelmä siis sopii tähän kuin kohtaan 2., eli joku Jedien keskuudessa toimii myyränä.
   
 25. KYP_DURRON85

  KYP_DURRON85 Jedi Master star 4

  Registered:
  Apr 20, 2003
  No minä toivon tietynlaista teknologian rappeutumista . Enemmän OT:n likaisuutta ja tiettyä takapakkia alusten ja kaiken muun rakentelussa Esim.kloonisodissa voisi osa aikaisemmin käsillä olleesta teknologiasta tuhoutua,mikä johtaa siihen ettei hienoa kiiltelevää ja muutenkin erittäin kehittynyttä teknologiaa olisi enää kuin harvoilla ja valituilla OT:n aikana(Coruscant,Bespin).
  Padmen kuolemaan en usko,onhan hänellä muutama kaksoisolento hätätilanteita varten ja tietenkin yksi siinä tohinassa sattuu kuolemaan padmeksi luultuna ja Padme matkaa pieni Leia kainalossa kohti Alderaania.
  Obi-Wan ja Anakin tietenkin vetää raivokkaan tappelun jonka aikana Obi vielä yrittää saada pimeälle puolelle harhautunutta padawaniaan luopumaan vihastaan ja Anakin lentää,johonkin monttuun missä on jotain sulaa ainetta(mieleni syövereissä näen,että se tulee olemaan luultavasti jokin Coruscantin tehdasalueista,joku sulattamo tai vastaava)Yhdyn huutoon,ei enää lapsia pregueleihin!!Boban vielä kesti,paitsi silloin kun se huusi-Fire!,yms.
  Voisi toivoa aika paljon,mutta antaa ajan näyttää mitä on tuleman.
   
Thread Status:
Not open for further replies.