main
side
curve
 1. Welcome to the new boards! Details here!

FanForce hajoamassa

Discussion in 'Finland' started by TK-46_Duke, Feb 28, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. TK-46_Duke

  TK-46_Duke Jedi Master star 4

  Registered:
  Jan 23, 2002
  Jos ette ole vielä kuulleet uutisia, niin Fan Force on tällä hetkellä aikamoisessa kaaoksessa. Koko FF on lopetusuhan alla omistajien toimesta ja ylläpidolta vaaditaan henkilötietoja, osotteita, puhelinnumeroita ja muita vastaavia tietoja. Tästä johtuen moderaattoreita ja RSAita ja GSAita on jo eronnut tehtävistään ja CR:t ovat nousseet kapinoimaan tietojen luovutusta vastaan ja siitä on nimissämme merkkinä yliviivaus ja mustat reunukset. Elikkäs on nyt hyvin mahdollista että FF tulee eroamaan TFN:stä, koska tälläistä yksilöllisyyden loukkaamista TFN:n ylläpidon toimesta ei aiota tulla hyväksymään missään tapauksessa.

  Hyvin valitettavaa jos FF nyt hajoaa käsiin Phillip Wisen takia. Ja niin valitettavaa kuin se onkin, niin TFN:n ylläpito ei välitä paskaakaan näistä foorumeista tai niiden käyttäjistä, joten se on yksi suurimmista syistä miksi tähän tilanteeseen on nyt päädytty.

  Uusista vaihtoehdoista tällä hetkellä on keskustelu käynnissä ja saas nyt nähdä mihin loppujen lopuksi tullaan päätymään. Liittyykö FF SW.comiin ja viralliseen SW -clubiin vai perustaako FF täysin oman sivuston ja fooruminsa.

  Eli nyt myös kiinnostaisi tietää FFFinlandin mielipide asiasta. Boikotoidaanko TFN:ää vai millaisia ideoita on?
   
 2. Tod

  Tod Jedi Master star 4

  Registered:
  Apr 29, 1999
  Minulle on koko Fan Force touhu ollut varsin epäselvää koko ajan, joten enpä tiedä kuinka paljon jaksan välittää tästä lopetusuhasta. TFN:ää minulla ei kuitenkaan ole mitään syytä boikotoida.
   
 3. TK-46_Duke

  TK-46_Duke Jedi Master star 4

  Registered:
  Jan 23, 2002
  Kannattaapa huomioida että tämä touhu vaikuttaa koko TFN:n toimintaan. Phill juuri muutama minuutti sitten poisti mm. Darth Sapientin Head Admin oikeudet ja teki tästä rivikäyttäjän.
   
 4. ISD_Devastator

  ISD_Devastator Jedi Master star 4

  Registered:
  Oct 11, 2002
  Hmh, tavallisesti yritän pitää kieleni kurissa, mutta tämä nyt on ihan perseestä. Koko homma. :mad:
  En keksi edes mitään sanottavaa kun ärsyttää tämmöinen rävellys.
  Ellei sitten ole ideanakin saada koko paikkaa nurin tai jotain.

  "Boikotoidaanko TFN:ää vai millaisia ideoita on?"
  Mitähän tuo boikotti siis tekisi?
  Ei minulle muita ketjuja/osastoja tulisi ikävä kuin NSA:n S&TFree-ketjua.

  3F:n Virallista Kantaa en tiedä, mutta minä ainakin vastustan jyrkästi. Osallistuin sitten ohimennessäni ikonittomuus-projektiin. Sillä mitään käytännön merkitystä ole, mutta ajatushan se on tärkein.
   
 5. TK-46_Duke

  TK-46_Duke Jedi Master star 4

  Registered:
  Jan 23, 2002
  Muutamat FanForcet ovat jo lopettaneet alueilleen postailun ja siirtyneet muualle ja osoittavat näin tukensa modeille ja vastalauseensa Phillipille.

  Esimerkiksi siirtyminen tämän foorumin sijasta täysin Pilvikaupungin puolelle asian ratkeamiseen asti olisi sopiva vastalause, kun kerta puhutaan jo koko JC:n mahdollisesta lopettamisesta.

  Ja menkää myös ilmaisemaan tukenne modeille Communicationsista löytyviin threadeihin.

  Edit; koska 13 modea/adminia on jo erotettu ja kaksi eronnut omasta tahdostaan.
   
 6. Baltic_herring

  Baltic_herring Jedi Youngling star 2

  Registered:
  Nov 10, 2002
  Näin äkkiä kun luin muiden maiden fooruja sekä tuota Communication osiota, huomasin kuinka vakava asia sittenkin on. Ruotsissa näytetään varmuuden vuoksi kerättävän membuilta meiliosoitteita jemmaan sen varalta, että JC loppuu ja tarvitsee kertoa porukoille uudesta paikasta.

  Jos JC:n toiminnalle tulee todellakin stoppi ihan yhtäkkiä kuin seinään, on se tietysti huonoin vaihtoehto. Kansainvälisten yhteyksien vuoksi uskon nopeasti löytyvän jotain uutta keskustelupaikkaa. Jonkun täytyy kuitenkin rahoittaa senkin ylläpito. Vai haluaako joku pop-uppeja sivut täyteen? Ehkä swcom innostuu hostaamaan foorua. En vain jaksa uskoa että heidän siipien suojissa sananvapaus on kovin selvä käsite. Mikäli homma täällä jatkuu mallilla mitä nyt ollaan hakemassa, uskon edessä olevan suuret puhdistukset ja porukan katoamista entisestään. Rivien välistä kun lukee, niin olen saanut käsityksen tuon nimien keräämisen ja osoitetietojen kirjaamisen takana olevan että on kohde minne lakimiehiä usuttaa kun joku liikaa älähtää näissä fooruissa. JC:n omistaja haluaa varmistaa ettei hän ole mitenkään vastuussa teksteistä mitä tänne kirjoitetaan. Paska juttu, mutta pelkään asian olevan näin.


  Mikäli tilanne menee siihen, että JC on vastaisuudessa vain sinne tietonsa lähettäneiden ja lainopillisen vastuun ottavien adminien kontrollin alaisena ja sen sananvapautta aletaan rajoittamaan nykyistä tarkemmin, en näe mitään syytä olla tämän yhteisön jäsen.
   
 7. TK-46_Duke

  TK-46_Duke Jedi Master star 4

  Registered:
  Jan 23, 2002
  Onko kellään sitä vastaan jos ilmoitan admin fooruilla koko FFFinlandin vastustavan näitä tulevia muutoksia?
   
 8. TK-46_Duke

  TK-46_Duke Jedi Master star 4

  Registered:
  Jan 23, 2002
  Mitä lueskelee privaatti foorumeita, niin kyllä näyttää siltä että TFN:n on sortumassa kasaan, varsinkin kun Wise antoi äärimmäisen surkean selityksen viime päivien toimistaan, varsinkin kun selitys oli vieläpä valheellinen. Ainut syy nimien keräämiselle tosiaankin on LucasFilmin välttely ja mahdollisuus antaa yhteystietoja vuotojen sattuessa.

  Jos tuo nimien vaatiminen ulottuu myös CRiin, niin Fan Forcet ovat mitä todennäköisemmin irtoamassa TFN:stä. Jatkuvalla syötöllä FF:t ilmoittavat tehneensä uuden foorumin ja ovat valmiita hyppäämään pois tästä kaaoksesta.

  Seuraavista päivistä tulee varsin mielenkiintoisia.
   
 9. Baltic_herring

  Baltic_herring Jedi Youngling star 2

  Registered:
  Nov 10, 2002
  En muuten tiennytkään että Wise on rebelscumin perustajia. Nyt näköjään odotellaan Wisen vastausta kysymyksiin joita tuo communications on pullollaan. Josh on ollut täysin hiljaisena ilman mitään kommenttia. Ainakaan minä en ole löytänyt mitään.
  Tilanne on kieltämättä hyvin kiihtynyt. Jos epätietoisuutta jatkuu samaan tapaan, niin ei hyvä. katoaa luottamus lopullisesti.
  C3 alkaa lähestyä ja se olisi koonnut yhteen historian suurimman määrän fanforcen edustajia eri maista. Nyt jos JC katoaa pelistä pois, on monella suru puserossa peruuntuneiden FForce miittien vuoksi C3:n tiimoilla.
   
 10. TK-46_Duke

  TK-46_Duke Jedi Master star 4

  Registered:
  Jan 23, 2002
  Postasin juuri Pilvarin puolelle asiaa käsittelevän thriidin ModSquadin foorumista. Koska kyseessä on hakkeroitu thriidi, niin en sitä tälle puolelle viitsi laittaa, mutta lukekaa sieltä mitä tässä on oikeasti takana.
   
 11. ISD_Devastator

  ISD_Devastator Jedi Master star 4

  Registered:
  Oct 11, 2002
  "Onko kellään sitä vastaan jos ilmoitan admin fooruilla koko FFFinlandin vastustavan näitä tulevia muutoksia? "
  Min' en ainakaan pane hanttiin jos näin sanot.
   
 12. TK-46_Duke

  TK-46_Duke Jedi Master star 4

  Registered:
  Jan 23, 2002
  Nyt näyttää aika pitkälti siltä että FF ja TFN tulevat irtautumaan toisistaan.

  Äsken aloitettiin keräämään CRiä toiselle foorumille, joka on riippumaton TFN:stä.

  Lisää tietoja tulee kunhan vain niitä meille kerrottaisiin.
   
 13. ISD_Devastator

  ISD_Devastator Jedi Master star 4

  Registered:
  Oct 11, 2002
  "having info like that in a place where someone else could get at it is dangerous. Especially with some of the non-mod people who come in here looking for people to start a fight with and end up getting mad at the mods for editing their posts, and locking their threads. If someone that got pissed at the mods hacked in, and got their personal info, that's a liability they shouldn't have to face."
  Enemmän ja vähemmän aiheeseen liittyen. Ei tullut ensimmäisenä mieleen, että joku bananoitu / muuten vaiennettu heppu tulisi täällä (Suomessa) mätkimään modea / adminia. Taitaa olla toinen tilanne tuolla Suuressa Maailmassa eli sekopäiden luvatussa maassa. En minä muutenkaan luottaisi omia henkilötietojani (siis nimen ja iän lisäksi myös osoitteet yms) mihinkään keskustelufoorumille tallennettaviksi.
  Aika nihkeä tilanne kaikenkaikkiaan. Lievästi sanottuna.

  Jotain meinasin kysyä tuosta mahdollisesta uudelleenjärjestelystä, mutten nyt keksi mitään.
  *kas, Farscape alkaa, jatkan Commsin lukemista sitten*
   
 14. TK-46_Duke

  TK-46_Duke Jedi Master star 4

  Registered:
  Jan 23, 2002
  Ei minua haittaa antaa moisia tietoja täällä tutuille käyttäjille esim. johonkin miittiin liittyen, mutta herra Wisen on moisia turha kuvitella saavansa.

  Ja itseasiassa suurin osa Pilvarin puolellakin tietää nimen ja kaupungin, joten eipä ole hankala loppuja tietoja saada - varsinkin kun osoitteen ja puhelinnumeronkin löytää pelkällä domainin whoissauksella.
   
 15. Tod

  Tod Jedi Master star 4

  Registered:
  Apr 29, 1999
  Minusta tuntuu että kaikki reagoivat aivan turhan kiihkeästi tähän touhuun.
   
 16. TK-46_Duke

  TK-46_Duke Jedi Master star 4

  Registered:
  Jan 23, 2002
  Minusta tuntuu että kaikki reagoivat aivan turhan kiihkeästi tähän touhuun.
  Sanoo herra anonyymi. :p Mutta siis ei todellakaan ole perusteltua että aletaan vaatimaan osoitetietoja suojaamattomalle palvelimelle jakoon sen takia, että herra Wise voisi turvata oman perseensä LucasFilmin asianajajilta ja usuttaa ne käyttäjien kimppuun. Hoitaisi itse työnsä ja pitäisi fooruminsa puhtaana - ainiin, herra Wisella on huimat 18 postausta tänne.

  Wisea kun ei tunnu kiinnostavan käyttäjien turvallisuus, vaan ainoastaan oman perseen suojeleminen haasteilta, niin on huomattavasti parempi vaihtoehto että FanForce ja TFN ja eroavat taas omiksi kokonaisuuksisi.

  Ja uutisiin,

  Nyt kaikki virallinen keskustelu FFistä on siirretty jo tämän boardin ulkopuolelle. Ja siellä parhaillaan käydään läpi sitä mitä tulevaisuudessa aiotaan. Onko se sitten yritys palauttaa täällä vakaus vielä vai lähdetäänkö nyt sitten omille teille.
   
 17. ISD_Devastator

  ISD_Devastator Jedi Master star 4

  Registered:
  Oct 11, 2002
  "Minusta tuntuu että kaikki reagoivat aivan turhan kiihkeästi tähän touhuun. "
  Se voi olla.
  Sain luettua melkein koko ketjun tuolta Commsista, ja aika vauhdikasta tuo on parhaimmillaan/pahimmillan ollut.

  //Ed:
  En minä enää niin nihkeästi suhtaudu omien tietojeni jakamiseen, kun tuntee ihmisiä edes jollain tavalla, mutta täysin tuntemattomille en ala kaikkea selittämään. Saati sitten kirjoittamaan paikallisen huoltamon vessan seinään, josta kuka tahansa voi ne käydä katsomassa, mikäli sinne löytää. Ja saa oven auki.
  Lisää pöljiä vertauksia? :p
   
 18. TK-46_Duke

  TK-46_Duke Jedi Master star 4

  Registered:
  Jan 23, 2002
  Loistava vertaus. =)

  Vai otetaanko täälläkin käytännöksi että jos aiot postata, niin laittappas sitten privaan tulemaan nimi, osoite, puhelinnumero, täydellinen henkilötunnus, pankkitilin saldo ja mahdolliset verkkopankin tunnukset? :D Sitten me voidaan aina ISD:n kanssa hiukan lainata rahaa jos FFFinlandin tilanne näyttää huonolta tai meiltä on juomat lopussa. ;)
   
 19. Darth_Laurentius

  Darth_Laurentius Jedi Youngling star 2

  Registered:
  Apr 27, 2001
  "Minusta tuntuu että kaikki reagoivat aivan turhan kiihkeästi tähän touhuun."

  Reagointi olisi ollut ehkä vähemmän kiihkeää, jos Philin vaatimus olisi pohjustettu ja perusteltu paremmin. Nyt Wiseguy teki monta virhettä peräkanaa:

  1. Ilmoittaa tärkeästä asiasta alaisensa välityksellä, ei suinkaan vaivaudu itse moista tekemään.
  2. Vaatii henkilötietoja täsmentämättä mihin niitä käytetään. Edelleenkään se ei tunnu olevan selvää, saatikka sitten se käsittämätön vaatimus, että rekkaus täytyy tehdä on-line tietokantaan.
  3. Kun Wiseguy sitten lopulta jaksaa vääntäytyä modien boardille, niin haukkuu asiallista kritiikkiä tai kysymyksiä esittäneet vainoharhaisiksi hulluiksi.
  4. Provokaation jälkeen Wiseguy postaa julkiselle puolelle kommentin, jonka mukaan nämä erotetut ovat käyttäneet hyi hyi sellaista kieltä että sopiikin mennä, kyllä se on kaikille parasta. "Jos tietäisitte minkälaisia nämä pois potkitut olivat, niin olisitte kiitollisia siitä että saivat potkut."
  5. Asenne: "jos ette tottele sokeasti milloin vain kun minä käsken, sopii häipyä."

  Valvojien osoitteiden keräilyyn pakon uhalla voi nykyisen systeemin puitteissa olla tosiaan vain yksi syy - se, että kaikki valvojat voidaan haastaa oikeuteen käyttäjien postauksista. Eikä vain LFL:n taholta. Taannoin taisi esim. joku kukkahattutäti haastaa oikeuteen suunnilleen kaikki USA:n tv-yhtiöt yms. ja vaatia miljoonakorvauksia siitä, että hänen mielenterveyttään oli järkytetty Janet Jacksonin rinnalla. USA:n lainkäytön tuntien, en ainakaan minä viitsisi laittaa päätäni pölkylle. Siinä voi olla huumorintaju koetuksella kun vaikkapa ruotsalainen modi (kaikkien muiden ohella) pääsee vastaamaan haasteeseen, joka perustuu FanForce Missourin alueella olleeseen "rasistiseen" viestiin (mitä se sitten tarkoittaneekaan), jota ei ole koskaan edes nähnyt.

  Toiseksi, tuo online-tietokanta ainakin viittaisi siihen, että käyttäjille voidaan kohdistaa "personoitua mainontaa heitä kiinnostavista asioista", kuten nigerialaiskirjeet ja mustan pörssin Viagra. Ja kukas sanoi että spämmiä tulee vain mailitse? Kyllä siitä saa paperillakin nauttia. Mutta varmaankin TFN Oy:lle olisi kiva lisätienesti trokata yhteystietoja yms. eteenpäin.

  EDIT: Etenkin amerikkalaisten modien huolen fyyisestä turvallisuudestaankin ymmärtää, sen sijaan Wiseguyn välinpitämätöntä suhtautumista tietoturvakysymyksiin ei.

  Skeptisyydestäni huolimatta, voihan olla että tuohon muutokseen on ihan rehellinenkin syy taustalla. Pilvarin puolella arvailin jo, että tämä on ensimmäinen askel siihen, että tietoja ruvetaan tivaamaan kohta muiltakin, mahdollisesti myös siihen, että TFN/JC muuttuu ainakin osittain maksulliseksi. Tässä ei olisi sinällään mitään pahaa, mutta miksei sitä sitten myönnetä avoimesti? Siksikö, että pelätään joukkopakoa ilmaisille ja/tai voittoa tavoittelemattomille boardeille, mikä tietysti pienentäisi TFN Oy:n voittoja? Vaiko siksi, että Wiseguyn motiiveihin kuuluu myös valvojien kollektiivinen vastuu ja/tai yhteystietojen kauppaaminen?

  Ysäristä hengissä selvinneet muistanevat taannoisen hokeman, jota erään TV-sarjan fanit hokivat Suomessa vierailleelle tähdelle joskus vuonna päärynä:

  Wiseguy, Wiseguy, you're such a nice guy!

  Siinäpä olisi sopivan räyhäkäs sigi. Eikä yhtään rumaa sanaa. Tosin kaikki eivät ehkä ymmärrä ironiaa.
   
 20. Chickadee

  Chickadee Jedi Youngling star 2

  Registered:
  Jul 11, 2003
  Veti aika sanattomaksi tästä tapauksesta lukeminen. Niin ällistyttävän päätöntä toimintaa, että vaikea sanoa yhtään mitään, etenkin kun Duke ja Laurentius täällä sekä Pilvarissa jo kommentoivat aika kattavasti.

  Mitä siihen boikotointiin tulee, niin itse en kyllä tiedä miten käytännössä saisi boikotoitua toimivimmin. Ikonin poistaminen kyllä kertoo mielipiteen, mutta se ei varmaan Wisea ja muita (?) asiasta päättäviä hetkauta.

  "Onko kellään sitä vastaan jos ilmoitan admin fooruilla koko FFFinlandin vastustavan näitä tulevia muutoksia?"

  Oletan että olet jo ehtinyt sanoa FFFinlandin kannan, mutta jos et ole, niin minun puolestani käy.
   
 21. Baltic_herring

  Baltic_herring Jedi Youngling star 2

  Registered:
  Nov 10, 2002
  Minä en edelleenkään ymmärrä miksi W ei vastineessaan ota kantaa siihen, että hän on pyytänyt myös alle 16-vuotiaan moden henkilö- sekä osoitetietoja itselleen. Tuo alaikäisyyskäsite taitaa riippua maasta, mutta luulisi jenkkilakien mukaan olevan kovin raskauttavaa moisen utelun suorittaminen ilman vanhempien suostumusta.


  Jos ajatellaan FanForce toiminnan loppumista, niin silloin käytännössä täältä boardseilta lähtee kaikki maa- ja aluekohtaisen foorumit pois. Siis jäljelle jäisi normaali keskustelu elokuvista, kirjoista, leluista ja oheistuotteista, kuunnelmista, fanifilmeistä, jne. Mutta minkä tasoisena. Jos nykyisistä modeista moni ottaa herneen nenään ja lähtee lipettiin johonkin uuteen paikkaan pitämään yllä samanlaista keskustelua, niin silloin katsotaan mihin vaakakuppi kallistuu.
  Mahdollisen uuden foorun hyödyt: toivottavasti parempi softa, asiansa osaavat tutut modet, Fanforce-alueet, anonyymisuoja vanhaan malliin.
  Mahdolliset miinukset: moni vanha hyvä threadi katoaa käytettävistä, paljon työtä tiedossa vanhan mallin palauttamiseksi, joitain tuttuja modeja voi jäädä saapumasta aivankuin membujakin.

  Nykyinen JC ei varmastikaan kuihtuisi pois, sillä kuten Tod kertoi, ei tämä muutos merkitse kaikille mitään mullistavaa asiaa. Asia onkin erikseen jos nyt maalatut kauhukuvat toteutuvat ja meistä jokainen joutuu reggaamaan uudestaan sisään ilmoittaen tietonsa ja kilauttamalla samalla luottokortista muutaman taalan kuussa Osakeyhtiölle.


  TFN:n bisnespuoli on ollut selvästi havaittaessa kun mainostuotto ei varmastikaan ole ollut mitään päätähuimaavaa. W sanoi saaneensa jotain pikkusummia Allpostersin mainoksista. IGN:n mainoksethan kuuluvat varmaan perusdiiliin servereiden käytöstä. Paljon muuta mainontaa ei ole suuressa mittakaavassa esiintynyt ainakaan minun mielestäni.
  TFN on ottanut lisävauhtia nimikirjoituskaupasta (käytännössä C2Ventures-firman pyörittämä) ja on lupailtu myös normaalin tavararomppeen myynnin tehostamista. Samalla starwarsshop.com tulee peittoamaan kaikki TFN:n e-store räpellykset mennentullen. Warssishoppi on virallinen kauppa ja vaatii rekisteröitymisen, mutta tarjoaa tavaraa myyntiin ilman hyperjäsenyyttä.


  Edit: Typoja kilonverran pois.
   
 22. ISD_Devastator

  ISD_Devastator Jedi Master star 4

  Registered:
  Oct 11, 2002
  Sanotaan näin, että en minä tästä paikasta aio maksaa dollariakaan. Ei minulla tosin ole luottokorttia niin en voisi vaikka haluasinkin. Ja minua eivät myöskään kiinnosta personoidut mainokset, eivät todellakaan. Minä en voi sietää niitä edes epäpersoonallisina. Mainokset eivät varmaan häviäisi mihinkään vaikka Über-JC:hen kuulumisesta maksaisi sen maksun. Yleensähän "no ads" on mainoslauseena jonkin palvelun (vaikka sitten GeoCities, kun en muita nyt keksi) maksullisesta versiosta.

  Tämä siis oletuksella että jonkinmoinen maksu olisi odotettavissa, tietoa eli faktoja ei ole.

  Jeps, IGN:n osuus tässä on käsittääkseni (Commsia luettuani) se, että he hostaavat tätä mammuttimaista laitosta. En enää muista, miksi halusin tämän sanoa, mutta nyt se on sanottu.

  Jaa että miksen haluaisi maksaa mitään? Koska kaiken löytää muualtakin, enemmän tai vähemmän samoilla ihmisillä. Olisi se toki suuri sääli, jos osakin häviäisi pois. Postausten määrät ovat minulle täysin yhdentekeviä, huomatessani toki hihkaisen pyöreät luvut. Jos pitäisi rekisteröityä uusiksi, no prob.
  Kunhan saan itse päättää, kuinka paljon dataa itsestäni annan tuohon formiin. [face_plain]

  //ed
  Vekkulina lisäefektinä joku oli näemmä yrittänyt haksoroida Philipin tunnuksia. Ihme ideoita ihmisillä. Ainakin sen mitä käsitin, zerosleep saisi (ja miksei saisikaan?) ukon daatat kehiin samantien, jos joku tekisi niille ikävyyksiä. Siksi siis oikeuksien poisto jokin aika sitten.
   
 23. TK-46_Duke

  TK-46_Duke Jedi Master star 4

  Registered:
  Jan 23, 2002
  Nyt tuolla on jo n+1 erilaista mielipidettä, joten en edes yritä tulkita mikä on enemmistön kanta mihinkin asiaan. Eli odotellaan nyt sitten RSAiden ja GSAiden ilmoitusta mitä suunnitteilla on tulevaa varten ja jatketaan keskustelua sen pohjalta.
   
 24. TK-46_Duke

  TK-46_Duke Jedi Master star 4

  Registered:
  Jan 23, 2002
  Jos teillä on jotain kysymyksiä esittää Wiselle, niin laittakaas tulemaan pikaisesti niitä.
   
 25. Tod

  Tod Jedi Master star 4

  Registered:
  Apr 29, 1999
  "Ehh, what's up, doc?".


  Tuohon kysymykseen kiteytyy kaikki, mitä voi haluta ikinä tietää.
   
Thread Status:
Not open for further replies.