main
side
curve
 1. Welcome to the new boards! Details here!

Fantask

Discussion in 'Denmark' started by Skar Kjoil, Oct 19, 2002.

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. Skar Kjoil

  Skar Kjoil Jedi Youngling star 2

  Registered:
  Jan 16, 2000
  Del jeres dejlige minder og erfaringer om denne herlige butik, eller nærmere "tempel" for nogen af os. Afgjort den fedeste butik i lille Danmark.

  Jeg husker stadig min første gang (gør vi ikke alle det?) Min storebror tog mig med derind da jeg var fjorten eller femten. Jeg kan huske det så klart fordi jeg blev hjerneblæst over at opdage at Star Wars universet stadig levede i form af bøger og tegneserier. Den første gang jeg var derinde købte jeg "The Courtship Of Princess Leia." Der var mange bøger at vælge imellem (eller det var der egentlig ikke den gang, men det føltes på den måde) Jeg valgte TCOPL fordi den havde det sejeste cover, rancor'er og AT-ATer rørte mit overvældede lille hjerte.

  Siden da, (seks år senere) er jeg stadig en fast kunde, dog er det blevet så småt siden jeg er flyttet til Århus, men gudskelov for deres hjemmeside hvor man kan bestille tingene. Savner dog butikken, lugten af bøgerne og de halv-sjuskede halv-gamle ekspidenter der står og diskuterer ting med folk på en femtedel deres alder. Ahhh....

  SÃ¥, jeres tur.
   
 2. Krede

  Krede Jedi Padawan star 4

  Registered:
  Sep 20, 2000
  Ã…h ja minderne, minderne...

  Jeg så først adressen på den sagnomspundne butik i et gammmelt Marvel blad da jeg var 14, og fik min far til at køre mig derind en Lørdag formiddag.

  Jeg var enormt imponeret over udvalget da jeg først trådte derind, utroligt! Alt hvad jeg nogensinde havde drømt om! Det endte med at min far gav mig penge til toget hjem, da jeg ikke var til at få ud derfra.

  Lige siden er det blevet et fast ritual at jeg tager derind efter en examen, for at belønne migselv :)
   
 3. TK-254

  TK-254 Jedi Youngling star 3

  Registered:
  Apr 30, 2002
  Heh heh. Ja, den med at belønne sig selv, kender jeg også :)

  Jeg kan faktisk ikke helt huske første gang jeg var derinde, men kun første gang jeg VILLE derind.

  Jeg har også været omkring de 15 år og jeg var i KBH med to venner, som ikke er til SW. Jeg sagde at jeg havde hørt om denne butik der hed Fantask og der MÅTTE jeg bare ind. Det viste sig så, at mine to venner godt vidste hvor det var, så jeg var jo i syvende himmel. Da det så endelig blev tid til, at vi skulle i Fantask, så kunne de liiiige pludselig ikke huske hvor det var :( Hvad de senere frivilligt fortalte var, at de ikke gad derind fordi det var for nørdet og fordi de vidste at de ikke ville kunne hive mig ud igen.
  Det mest utrolige ved historien er, at de to faktisk stadig er mine bedste venner. Jeg burde egentlig havde fyret dem med det samme!

  TK-254
   
 4. Skar Kjoil

  Skar Kjoil Jedi Youngling star 2

  Registered:
  Jan 16, 2000
  Ja, jeg kender godt det der med at dem man er sammen med ikke rigtige ville forstå hvad der var så fedt ved sådan en butik. Jeg vil da gerne indrømme at jeg nemt kunne bruge en time i Fantask, mens jeg brokker mig over at min kæreste kan bruge mindre i H&M på at kigge på tøj, hehe.

  Til gengæld er det herrefedt når man har nogen med som forstår det. Der går en halv time og man står og smugkigger i tegneserier (har fået af vide flere gange man ikke må, hehe) og lige pludselig støder man ind i sin ven og så er det bare sådan "nåh ja, du er her også."
   
 5. Krede

  Krede Jedi Padawan star 4

  Registered:
  Sep 20, 2000
  Præcis!

  Jeg har desværre ikke nogle venner der rigtig forstår min bestættelse af den butik, men de går pænt med ind og tripper nervøst omkring indtil jeg får valgt hvad jeg skal have.

  Apropos så har jeg en meget kedelig... nej, tragisk nyhed - jeg ved ikke om I har hørt om det nye EU direktiv der vil forbyde salg af region kode 1 dvd'ere i Danmark?

  Det lader til at den lov også vil gælde for amerikanske tegneserier! Fantask lever primært af salg af amerikanske tegneserier og direktivet vil måske betyde at de må dreje nøglen om for sidste gang.

  Ja det ER frygteligt!, direktivet vil træde i kraft fra 1/1 2003. Jeg læste det for en måneds tid siden i Politiken, de interviewed både ansatte i Fantask og Laserdisken og de var selvfølgelig meget gale over denne sindssyge lov!

  Er der nogen der har lyst til at pege dødstjernens kanon mod Bruxelles nu?

  :mad: :mad: :mad: :mad:

   
 6. TK-254

  TK-254 Jedi Youngling star 3

  Registered:
  Apr 30, 2002
  Det kan jeg slet ikke fatte!!!!
  Det er det mest sørgelige jeg har hørt længe!

  "Fire at will, commander!"
   
 7. Skar Kjoil

  Skar Kjoil Jedi Youngling star 2

  Registered:
  Jan 16, 2000
  *langsomt bygger vreden sig op i en balje af bitterhed*

  Fuld. Kommen. Latter. Ligt.

  Hvorfor? Hvorfor en lov mod det? Nej, du gør grin med mig, Krede. Og det er ikke spor sjovt. Det giver ikke mening. Hvorfor skulle det være ulovligt? Nej, det passer ikke. Det giver bare ikke mening.

  Det...jeg...det...

  *baljen flyder endelig over*

  HVAD SKADER DET AT HAVE TEGNESERIER FRA ET ANDET LAND?!!!! HVEM HAR FORSLÃ…ET DET?!!!! NO OFFENSE, MEN DANSKE TEGNESERIER ER KUN GODE SOM TOILETPAPIR!!!! DER ER INTET INTRESSANT!!!!

  Det er sådan en ting som vender i hovedet og man tænker bare, "hvorfor? hvorfor skulle nogen være imod det?"

  DVDerne kunne jeg næsten være ligeglad med fordi jeg køber ikke region 1, men det er der andre der jo gør. Jeg ser flere region 1 dvder i butikkerne end region 2 (kommer vel an på hvilke butikker man kommer i) Ærligt talt jeg flipper seriøst hvis det sker. Det giver INGEN mening. Er der nogen der ved hvorfor dette skulle sættes i værk.

  For at citere Luke Skywalker;

  "Nooooooooooooooooo-nooooooooooo!"
   
 8. Krede

  Krede Jedi Padawan star 4

  Registered:
  Sep 20, 2000
  Kære venner, Det er desværre ingen joke... Jeg er lige så rystet over det som jer.

  Det er en fuldstændigt åndssvag lov, som vil minimere det kulturelle udbud af tegneserier og dvd'ere på det danske marked. EU er i lommen på europæiske distributører som synes at de bliver bestjålet når man ikke gider at vente 3 måneder på at de får lavet tysk/fransk/spansk sykronisation til filmene (det ER grunden til at film kommer på dvd senere i Europa end i US).

  Sandheden er at det bare er nogle andre der tjener pengene på filmene, pengene forsvinder ikke ud af EU.
  Det bliver dog stadig lovligt købe film og tegneserier på nettet til eget brug, men vidresalg er forbudt.

  At loven også indfatter tegneserier er så hjernedødt som noget kan være. "Jamen det må da være nok med et Anders And blad en gang om ugen" kan man forestille sig dem sige.

  Danmark kan desværre ikke stille så meget op mod denne lov da et nej ville opfattes som et "kontrakt brud".

  Sygt men sandt. :_|
   
 9. TK-254

  TK-254 Jedi Youngling star 3

  Registered:
  Apr 30, 2002
  Det er virklelig frustrerende at sidde her og tænke på noget der er så latterligt, og så samtidig vide at der ikke er noget man kan gøre ved det. Og hvorfor er det lige at alt skal gøres op i penge? (Jeg går udfra at det er grunden til alt dette) Kan de der mappedyr for en gangs skyld ikke bare tænke lidt ud over deres egne næsetip og se det ulogiske i det de gør? Det KAN bare ikke være rigtigt at de skal bestemme at jeg ikke kan købe mine tegneserier i mit eget land.

  Jeg kan mærke det mørke sidde bruse frem i min krop :mad: [face_devil]
   
 10. Krede

  Krede Jedi Padawan star 4

  Registered:
  Sep 20, 2000
  Ja - det er virkelig ikke sjovt at sidde og se til mens vanvittige beslutninger tages hen over hovedet på én.

  Hvis der er nogen der starter en underskriftsindsamling eller noget lignende, kan de regne med mine kragetæer. Måske burde Fantask starte en - omend for at vise den massive utilfredshed med denne syge lov.
   
 11. Paranorina

  Paranorina Jedi Padawan star 4

  Registered:
  Nov 14, 2001
  Jeg har vist det et stykke tid nu, og jeg hader nu EU mere end nogen sinde før. Frie marked? Yeah right! Men nej... Lad dog endlig EU bruge vores skattepenge på at forhindre os selv i at læse amr tegneserier, og se de fede Special Ed dvd'er, og lad endlig special butikker lukke. Lad os dog ENDLIG for sovjet-lignene tilstande i EU. Lad dog ENLIG frøgnaskerne bestemme VORES love!

  Hvorfor bygger de ikke bare en kæmpe MUR uden om europa nu de er igang??
   
 12. Krede

  Krede Jedi Padawan star 4

  Registered:
  Sep 20, 2000
  hear, hear, Paranorina! Kunne ikke være mere enig.
   
 13. snailwalker_DK

  snailwalker_DK Jedi Master star 4

  Registered:
  Jan 21, 2002
  har godt nyt gutter og gutinder. I politiken stod der at Fantask ikke ville blive ramt. De måtte nemlig gerne importer tingene stadigvæk, men hvis der leverandøren eller producenten brokkede sig skulle de stoppe salget. Jeg tvivler på at Marvel og Wotc har noget imod vi læser amerikanske tegneserier eller rollespil.

  Og dvd'erne kan man vist så vidt jeg har forstået stadig købe online.

  Men det er fandme en dårlig lov. Danmark stemte også imod, men vi var i undertal. Og så kan vi ikke ændre beslutningen.

  Så vi må holde modet oppe :)
   
 14. Krede

  Krede Jedi Padawan star 4

  Registered:
  Sep 20, 2000
  Er det rigtigt? :D Yes - du har reddet min dag!- Marvel, Dark Horse og de andre brokker sig nok ikke over at have et kæmpe salg i Europa.

  Men det er stadig noget skidt med dvd'erne - det er så sindssygt dyrt at få sendt ting fra USA.
   
 15. snailwalker_DK

  snailwalker_DK Jedi Master star 4

  Registered:
  Jan 21, 2002
  Yep det er også pisse ærgeligt at Danmark er imod og stadig skal indføre den lov :(

  Det er da også fedt at sidde og se filmene før de får premier i de danske biografer :)
   
 16. Krede

  Krede Jedi Padawan star 4

  Registered:
  Sep 20, 2000
  vi kan åbenbart godt sætte os imod at få Euro som møntfod, men i en mindre sag som denne skal vi makke ret. Jeg kræver en folkeafstemning!
   
 17. snailwalker_DK

  snailwalker_DK Jedi Master star 4

  Registered:
  Jan 21, 2002
  Ja...det er jo det hele unionen bygger på, at man laver en lov, og så skal den gælde i hele europa. Så kan EU fx få et land med en slap miljøpolitik til at rette mak.

  Men lige i det her tilfælde, lugter det fælt af at Sony og nogle andre firmaer har lavet heftigt Lobby arbejde i Bruxelles. :(
   
 18. snailwalker_DK

  snailwalker_DK Jedi Master star 4

  Registered:
  Jan 21, 2002
  Bad news guys....hørte i morges på p4, at EU for 14 dage siden har forbudt os at se film fra en anden region, i vores dvd afspiller!!!

  Hvad sker der for de spassere dernede i øjeblikket???

  Undskyld hvis jeg bander lidt, men jeg er eddermame pissed off på EU i øjebliket :(
   
 19. Krede

  Krede Jedi Padawan star 4

  Registered:
  Sep 20, 2000
  Det er fandme for meget!!!, hvorfor skal de spader blande sig i, hvad jeg ser på min egen betalte dvd?!?! Hvad bilder de sig ind!

  Det grænser til hjernevask, for hvis man kontrollerer hvad folk læser og hører, så bliver folk langsomt mere udvidende og dummere - ergo nemmere at kontrollere. Det er uhyggeligt hvis de skal bestemme sådanne ting. Snart er det vel også forbudt at læse en engelsk bog?

  Hvorfor tager de gamle fede narhoveder ikke og finder på nogle love om fx. børneporno? i stedet for at slå ned på almindelige mennesker!

  Det eneste der kommer ud af det her er et endnu større sort marked!

  Banderi burde være tilladt i denne sammenhæng.
   
 20. Paranorina

  Paranorina Jedi Padawan star 4

  Registered:
  Nov 14, 2001
  Hvorfor tager de gamle fede narhoveder ikke og finder på nogle love om fx. børneporno?

  Et af de bedste agumenter IMOD EU jeg har hørt!
  De er åbenbart pisse ligeglade med de stakkels børn, det eneste de tænker på er at deres egne distribuere tjerne lidt flere penge, og hvordan gør de så det? Ved at forhindre de UDENLANSKE distrubere i at komme til. Rådne frøgnaskere, det er fandme dem der styre hele showet, jeg fatter ikke hvorfor der er danskere der synes det er FEDT at lade dem bestemme vores love. Det frie marked? HAH!
   
 21. snailwalker_DK

  snailwalker_DK Jedi Master star 4

  Registered:
  Jan 21, 2002
  Nope..det eneste de burde gøre var at holde USA lidt i ørerne. Og der er jo også total mange film man kun kan købe i USA :(

  Og ja der burde slås meget hårdere ned mod børneporno. Jeg tror altså at nogle af de senatorer dernede er rimeligmeget i pengepungen på de mulitnationlale selskaber :(
   
Thread Status:
Not open for further replies.