main
side
curve
 1. Welcome to the new boards! Details here!

Film

Discussion in 'Sweden' started by Zaphod Beeblebrox, Aug 26, 2002.

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. Erbos

  Erbos Jedi Padawan star 3

  Registered:
  May 13, 2002
  Hehe. Jag tyckte väl omslaget va sådär snyggt, men man har höga krav när det gäller criterion. Extramaterialet är bra.
  Jag håller med dig ang. Kurosawas del i regissörseliten, helt klart en av de bästa om inte den bästa. Jag har sett de flesta av hans stora filmer, med undantag för Dersu Uzala och kanske Dodesukaden om man räknar den som stor, och några av hans små. Min absoluta favorit är Seven Samurai (självklart? :p), men det går nästan inte att rangordna hans filmer och när man snackar om Kurosawa så handlar det om mästerverken och de som är verkligen jättebra. Den sämsta filmen jag sett av honom är The Men Who Tread On the Tiger's Tail, men jag tror det handlar mycket om att man måste känna till japans folksagor för att uppskatta denna bättre. En uppstickare som det inte pratas om så mycket är Drunken Angel, den är helt lysande!
   
 2. Sith_Lord_Linkoping

  Sith_Lord_Linkoping Jedi Knight star 5

  Registered:
  Jan 19, 2001
  Någonstans har jag en lista över vad jag sett och inte sett när det gäller Kurosawas filmer. Jag har sett en hel del men långt ifrån allt som han har gjort. Jag har rätt svårt för att välja ut någon film som jag skulle kunna kalla för "bäst". Men jag har ju några favoriter som jag tycker bra om, De Sju Samurajerna är en av dom, en annan är Vägvisaren (Derzu Uzala), sedan gillar jag Ran väldigt mycket. Men det är inte rättvist att försöka rangordna hans filmer, dom förtjänar helt klart ett bättre öde.

  Jag har sett en del filmer av Kurosawa som är mindre bra, skulle inte vilja kalla dom för dåliga för jag finner en tjusning med alla Kurosawas filmer. Men det är några som inte riktigt engagerat mig lika mycket som en del av hans andra verk. Några exempel är Heaven and Hell som kom på 60-talet och Kurosawa försökte sig på noir. Madadayo som blev Kurosawas sista film når når inte heller upp till vad han tidigare presterat. Men i det här fallet så förstår jag verkligen varför, det kan inte vara lätt att göra film vid den ålder och samtidigt försöka uppnå ett bra resultat.

  Det finns som sagt en hel del filmer av Kurosawa som är bra och en del som är mindre bra. Men han har skänkt en oerhörd glädje i mitt liv och hans filmer har skänkt många timmars tankar och funderingar om allt från livet till döden, från glädje till sorg. Och jag har fällt många tårar till flera av hans filmer.
   
 3. Effe

  Effe Jedi Youngling star 3

  Registered:
  May 8, 2002
  Av en ren slump (faktiskt) köpte jag just Kagamuscha idag och måste säga att jag är oerhört glad att jag köpte den, en riktigt riktigt bra film, älskar speciellt slutet i den. Nu har jag tyvärr bara sett 2 Kurosawa filmer (De sju smaurajerna och denna), men har fått dne känslan av att alla filmer egentligen kretsar kring krig men att det sedan i själva filmen bara har en sekundär menning vilket jag älskar. Ska försöka se om den om några dagar igen när jag har smällt den första gången och se vad jag tycker då men kan varmnt rekomendera den för alla som inte har sett den.

  Och håller med om att Kurosawa tilllhör eliten inom regisörkonsten, men håller faktiskt tarkowsky lite högre, men han tillhör absolut eliten inom det.
   
 4. Sith_Lord_Linkoping

  Sith_Lord_Linkoping Jedi Knight star 5

  Registered:
  Jan 19, 2001
  Kul att du gillade filmen Effe. :)
  Du har många bra filmer att upptäcka om du skulle få lusten att se fler filmer av Kurosawa.

  Håller med dig om att Tarkovsky är en annan bra regissör. Nostalghia, Ivans Barndom och Stalker är riktigt bra mästerverk.
   
 5. Sith_Lord_Linkoping

  Sith_Lord_Linkoping Jedi Knight star 5

  Registered:
  Jan 19, 2001
  Såg på Sin City igår och vad ska man säga...
  Jag är alltid skeptisk när dom gör film av en serie och det har väl inte blivit bättre efter att ha sett den här. Rent visuellt var den läcker men rent handlingsmässigt och emotionellt så ger den inte mig något. Tycker helt klart att det är dags att filmbolagen slutar upp att filmtisera serier och försöker hitta på något nytt och unikt istället.
   
 6. Leto

  Leto Jedi Padawan star 4

  Registered:
  Feb 19, 2002
  Filmbolagen göra något nytt och unikt???

  Har inte kunnat se film på några veckor nu, först pajade min gamla dator, köpte en ny men den var jag tvungen att lämna in direkt för den var ju också paj.
   
 7. Sith_Lord_Linkoping

  Sith_Lord_Linkoping Jedi Knight star 5

  Registered:
  Jan 19, 2001
  Exakt! Filmbolagen verkar vara främmande inför den idén. ;)

  Har du ingen vanlig DVD-spelare? Eller kör du allt genom datorn och så ut till tv:n?

  Tror egentligen inte att jag behöver fråga då jag nog redan vet svaret... men, men ;)
   
 8. Erbos

  Erbos Jedi Padawan star 3

  Registered:
  May 13, 2002
  Ja såg Sin City för några veckor sedan och jag tyckte om den. Den har samma kvaliteter som Kill Bill när det gäller en film utan väsentligt djup där man ändå bryr sig om karaktärerna (även om de är platta) och blir totalt uppslukad av den fantastiska värld som rodriguez och tarantino kan skapa. Men jag håller med dig om att den kunde ha varit mer emotionell emellanåt. Rent visuellt är den helt lysande.

  Jag tycker också att det är dags att lägga av med alla dessa serietidnings produktioner. Men så länge de spelar in pengar så kommer de fortsätta.
   
 9. Sith_Lord_Linkoping

  Sith_Lord_Linkoping Jedi Knight star 5

  Registered:
  Jan 19, 2001
  Dom flesta jag pratat med verkar tycka att Sin City är helt okej, min akilleshäl är nog att jag läser så mycket serier (inte så mycket nuförtiden men mycket under tonåren) och då när det ska bli en filmatisering av en serie som man själv läst så blir det näst intill omöjligt att inte jämföra serien kontra filmatiseringen hur objektiv jag än försöker vara.

  Btw, såg du Kung Fu Hustle sedan och vad tyckte du om den? :)
   
 10. Erbos

  Erbos Jedi Padawan star 3

  Registered:
  May 13, 2002
  Ja jag såg den. Jag tyckte att den va helt okej, men den va också ganska klen emellanåt. Jag hade velat ha mer karaktärsutveckling och kanske mer om relationen mellan pojken och flickan. Stundtals så va filmen riktigt rolig och kunde tendera till att vara gripande men den talade inte till mig och i slutändan så tycker jag det va för lite som drev storyn frammåt och för mycket satsande på att göra snygga koreograferade fight-scener (de var verkligen snygga).

  Sett någon annan film på sistone? Själv hade jag tänkt att se Fallen Angels ikväll, jag älskade verkligen Chunking Express och hoppas att det kan leva upp till den filmen. Tydligen så var det ju meningen att den storyn skulle ingå som en 3:e del i Chunking Express men blev borttagen.
   
 11. DARTHLARS

  DARTHLARS Jedi Master star 4

  Registered:
  Mar 12, 2002
  Jag vill verkligen se Sin City. Det är den filmen jag ser mest fram emot det här året (förutom Episod 3 förstås).
  Historierna och bildspråket (även om de tonat ner det sexuella) ska ha varit direkt tagna från Frank Millers seriealbum, som jag tyckte var riktigt häftiga när jag läste dem.
   
 12. Leto

  Leto Jedi Padawan star 4

  Registered:
  Feb 19, 2002
  Jo jag har en dvdspelare men inga nya filmer att se på dvd.

  Kung fu Hustle såg vi på vår filmfestival och den blev en av de mest uppskattade filmerna. Dansscenen med yxgänget är riktigt skön liksom alla fina fightscener.
   
 13. Sith_Lord_Linkoping

  Sith_Lord_Linkoping Jedi Knight star 5

  Registered:
  Jan 19, 2001
  Helt klart lever Kung Fu Hustle lite på sina snygga fighter och så, det känns som att handlingen är mer sekundär, men den är fortfarande kul att se och det är väl just den här typen av film som kan komma undan med att vara snygg och cool utan att egentligen innehålla något större djup.

  Har inte sett så mycket ny film på senaste tiden, just nu är jag helt inne i att se om en massa sköna filmer av Dario Argento och Lucio Fulci.
   
 14. Sith_Lord_Linkoping

  Sith_Lord_Linkoping Jedi Knight star 5

  Registered:
  Jan 19, 2001
  Idag börjar ju årets upplaga av Festival De Cannes och för ovanlighetens skull är det riktigt många bra filmer som visas. Festivalen håller på mellan 11-22 Maj och bland filmerna visas intressanta filmer som t.ex.

  Bashing av Masahiro Kobayashi
  Last Day av Gus van Sant
  Election av Johnnie To
  A bittersweet Life av Ji-woon Kim
  A history of Violence av David Cronenberg
  Shanghai Dreams av Xiaoshuai Wang
  Broken Flowers av Jim Jarmusch
  Tale of Cinema av Hong Sangsoo
  Don't come knocking av Win Wenders

  Det är väl dom jag mest är intresserade av när det gäller den stora tävlingen. Cronenbergs film verkar intressant för han gör väldigt udda och varierande filmer. Inte så att jag tycker direkt om hans tidigare filmer men det slutar alltid med att jag trots allt ser dom bara för att ha sett dom och för att bilda mig en egen uppfattning.

  EDIT: Btw, har jag nu sett den hittils sjukaste filmen i mitt liv: [link=http://www.inflictionfilms.com/html/cruelty/]Subconscious Cruelty[/link]
  Kom ihåg vem som varnade dig först!!!
   
 15. Zaphod Beeblebrox

  Zaphod Beeblebrox Jedi Padawan star 4

  Registered:
  Aug 26, 1999
  Kingdom of Heaven är rätt ok
   
 16. Sith_Lord_Linkoping

  Sith_Lord_Linkoping Jedi Knight star 5

  Registered:
  Jan 19, 2001
  Trevligt :)
  Har inte haft tid att sätta mig in i den filmen, men vad var det du tycker var bra/mindra bra?
   
 17. Sith_Lord_Linkoping

  Sith_Lord_Linkoping Jedi Knight star 5

  Registered:
  Jan 19, 2001
  Chan-wook Park har avslutat den tredje och sista delen i sin hämndtrilogi. Dom två första delarna, Sympathy For Mr. Vengeance och Oldboy är mästerverk om ni frågar mig. Nu avslutas hela serien med filmen [link=http://www.imdb.com/title/tt0451094/]Sympathy for Lady Vengeance[/link]. Ska bli riktigt intressant och se vad Park kan göra med den sista och avslutande delen.

  En 1.53 minuter lång preview finns att beskåda [link=http://movie.naver.com/movie/mpp/mp_preview.nhn?cc=tra&nc=38766&id=&from=m]Här![/link]
   
 18. Leto

  Leto Jedi Padawan star 4

  Registered:
  Feb 19, 2002
  Det ska bli kul att se, den sidan verkade lite skum för mig, fick den inte att funka.
   
 19. Sith_Lord_Linkoping

  Sith_Lord_Linkoping Jedi Knight star 5

  Registered:
  Jan 19, 2001
  Jag har hört flera som haft problem med att "öppna" sidan. Vet dock inte vad det beror på, för mig funkade det bra i alla fall. Ska gräva runt lite och se om jag hittar teasern på något annat ställe.

  Edit: [link=http://www.themoviebox.net/movies/2005/STUVWXYZ/Sympathy-For-Lady-Vengeance/trailer.php]Här[/link] finns teasern också. Den ser ut att finnas lite överallt.
   
 20. Erbos

  Erbos Jedi Padawan star 3

  Registered:
  May 13, 2002
  Åhh vad jag längtar efter den filmen. Den filmen jag längtar mest till just nu. :)

  Åhh musik, denna underbara musik. Den låter riktigt lovande.
   
 21. Effe

  Effe Jedi Youngling star 3

  Registered:
  May 8, 2002
  Såg ali igår och även om det inte är den bästa film jag har sett måste jag säga att jag blev extremnt beröd av Ali vs Foreman fighten i Zaire (rumble in the jungle) till den milda grad att jag nu har köpt en dvd med bara den matchen.

  Sympathy For Lady Vengeance då, har tyvärr inte sett mr vengance filmen än men däremot oldboy som e fullständigt lyssande. Och ska bli intressant att se hur denna filmen kommer att gestalta sig.
   
 22. Sith_Lord_Linkoping

  Sith_Lord_Linkoping Jedi Knight star 5

  Registered:
  Jan 19, 2001
  Visst är musiken fantastisk! Och det är bara den i teasern. Park vet verkligen hur man använder sig av musik i hans tidigare filmer och jag älskar att han använder sig av stråkar väldigt ofta. Man får en bitteljuv känsla av att höra den typen av musik till Oldboy och Sympathy for Mr. Vengeance. Håller verkligen tummarna för att Sympathy for Lady Vengeance ska bli en riktigt liten pärla till film.
   
 23. TIE_FIGHTER1

  TIE_FIGHTER1 Jedi Youngling star 1

  Registered:
  May 19, 2005
  Eftersom jag är ny på den här tråden och inte läst de senaste årens (!) inlägg så skickar jag en blygsam kvasi-intellektuell presentation här (engelsk sådan) :rolleyes: :

  My favorite movie genres are: RF (Retrofuturism), Future Noir, Futuristic Film, Scientific Fiction, S/F (Sci-Fi), Avant-Garde, Experimental, 3-D, Motion-Capture Animation, Fantasy, Expressionism, Film Noir, New Surrealism, Post-Apocalyse, Independent Film (aka Rare, Arthouse, Cult, Foreign, Unusual and Plain Weird Films ;-)

  Favorite titles are: the Star Wars saga, Blade Runner, Brazil (Curiosa: Terry Gilliam has in irritation over Ridley Scott´s, in his opinion less flattering version of "Do Androids Dream of Electric Sheep?", even called him a whore. Source: MINEVA), Casshern, Crouching Tiger Hidden Dragon, the NostalgicRetrofuturistic (long word! ;-) pornographic La Cité des Entants Perdus (The City of Lost Children), 12 Monkeys (Gilliam returns to in his own words his "German-Expressionistic-Destructivistic-Russian-Konstructivistic future scene" speaking of long words :p ), Edward Scissorhands, Pleasantville, Un Long Dimanche de Fiançailles (A Very Long Engagement), Die Fetten Jahre Sind Vorbei (The Educators), Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Hellboy, Immortel Ad Vitam (Immortal), In the Aftermath: Angels Never Sleep aka After Rabbit, Metropolis, Oh Brother Where Art Thou?, Pirates of the Carribean, Sky Captain and the World of Tomorrow, La Jetée, The Crow, The Truman Show, The Hudsucker Proxy, Music for One Apartment and Six Drummers.
   
 24. Erbos

  Erbos Jedi Padawan star 3

  Registered:
  May 13, 2002
  Oj då det va en lång lista. En härlig blanding av filmer som jag tycker sträcker sig från hur bra som helst till lite sämre filmer. :) Välkommen.

  Jag såg om Taegukgi för några dagar sedan och jag måste säga att jag tycker verkligen om den filmen även om den från vissa håll har fått lite väl oförtjänt bra kritik. Filmen är stark och gripande, men den har även många scener som är för sentimentala och krystade för min smak. Skådespeleriet är otroligt bra på sina håll. Detta är verkligen en jättebra krigsfilm som slår ut det mesta som kommit de senaste åren. Se den!
   
 25. Sith_Lord_Linkoping

  Sith_Lord_Linkoping Jedi Knight star 5

  Registered:
  Jan 19, 2001
  Taegukgi är en riktigt bra film och det är både intressant och trevligt att se en krigsfilm som inte kommer från USA. Kan hålla med om att den bitvis är sentimental och att dom spelar på säkra kort som dom vet att vi i publiken kommer reagera på. Fast samtidigt måste jag säga att jag hellre ser en sentimental film från något annat land än USA. Sentimentala filmer från USA har en tendens till att bara bli för mycket ibland.

  Sett någon annan bra film på sistan tiden som kan vara värd att titta närmare på?

  Själv har jag inte sett så mycket. Såg senast igår på Saw, en thriller i liknande anda som Seven och den var helt klart sevärd. Och innan det såg jag på Toolbox Murders från 2003 och den var inte direkt någon höjdare.
   
Thread Status:
Not open for further replies.