Sweden Flyttdags för JC (mycket viktig info i sista posten)

Discussion in 'Nordic Countries Discussion' started by Lexi, Apr 12, 2010.

 1. Lexi Host of Quick-Games

  Game Host
  Member Since:
  Oct 9, 2002
  star 4
  Det har länge pratats om en flytt och nu verkar den vara på gång. Ni som är uppmärksamma kanske redan har sett nyheten som ligger högst upp ovanför alla länkarna. För er andra tyckte jag att det var bäst att informera er om det här.

  När ska vi flytta?
  Det finns inget datum än, men det verkar som om flytten ska ske inom några månader i alla fall.

  Varför ska vi flytta?
  IGN, som för närvarande är vår forumhost, vill att vi ska flytta. De ger oss inte längre någon teknisk support och kan inte garantera att de kan hosta forumet så mycket längre.

  Vart ska vi flytta?
  URL: en kommer att vara densamma, men skillnaden är att det inte längre blir IGN som är vår host.

  Hur kommer jag att påverkas?
  Förhoppningsvis inte alls. Vi ska inte behöva registrera oss igen, utan om allt går som det ska, så kommer alla användare, posts och meddelanden att följa med i flytten, utan att något går förlorat. Forumet kommer dessutom att se likadant ut, med undantag för kanske några små förändringar. Dock finns det såklart inga garantier.

  Om ni vill veta mer finns det en [link=http://boards.theforce.net/communications/b10006/30855171/p1/]FAQ här[/link] och en [link=http://boards.theforce.net/communications/b10006/30853494/p1/]diskussionstråd i Communications här[/link].
 2. Obi Anne FF manager Celebrations

  Manager
  Member Since:
  Nov 4, 1998
  star 7
  För den som är orolig över att saker ska försvinna i flytten finns det nu ett litet program så att man göra backup på forum, trådar och pm.

  Mer information och nedladdning finns [link=http://boards.theforce.net/communications/b10006/30896115/p1/?2]här[/link]
 3. Obi Anne FF manager Celebrations

  Manager
  Member Since:
  Nov 4, 1998
  star 7
  MYCKET VIKTIG INFORMATION

  Flytten kommer att ske inom en relativt snar framtid,det har redan gjorts ett prov med att exportera de data vi har på de här forumen. Nu verkar det som om det är mycket möjligt att lösenorden inte kommer att kunna flyttas över. Det betyder att enda sättet att logga in efter flytten kommer att vara att trycka på "forgotten password" och få ett nytt mejlat till sig. Det är därför extremt viktigt att alla ser till att de har fältet med "private email" ifyllt, med en fungerande adress.

  Se till att ni har en fungerande email-adress kopplad till ert konto här
 4. Obi Anne FF manager Celebrations

  Manager
  Member Since:
  Nov 4, 1998
  star 7
  Det har ju inte hänt så mycket på ett tag, men äntligen verkar det som om vi får tillgång till en person som kan konvertera vår databas till den nya.

  Det har dock uppstått ett litet problem. Det visar sig att konverteringen inte är så förtjust i "ovanliga" tecken, det vill säga till exempel å,ä,ö. De tror att de kommer att hitta en lösning, men det kan kanske vara en bra idé att återigen tänka över om det är något man vill garantera att det följer med i flytten, och i så fall att spara ner de trådarna.

  Jag minns förra gången forumen flyttades, vilket ju i och för sig var en evighet sen mätt i it-tid, men då fanns det en hel del trådar som klistrade ihop sig med varandra och liknande saker.
 5. Obi Anne FF manager Celebrations

  Manager
  Member Since:
  Nov 4, 1998
  star 7
  Nu är det klart att flytten kommer att ske inom några veckor.