Futuristic Cityscape

Discussion in 'Scifi 3D Forum' started by shkumbin, Nov 24, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. shkumbin Jedi Knight

    Member Since:
    Oct 25, 2006
    star 1
    I have worked for quite a long in this project, well my PC is pretty bad, so the max was crashing all the time, and many times I lost loads of hours of work and all that.
    Anyway I managed to make a shot of this small part of it. I actualy have in the background loads of buildings and stuff but I wasnt able to render cus my pc crashes, thanks god Im getting a new PC tomorrow and Ill post progress as I go!
    [image=http://img.photobucket.com/albums/v319/devil2k3/test3.jpg]
  2. dvdcdr Jedi Knight

    Member Since:
    Aug 8, 2006
    star 3
    Good start. Can't say I'm crazy about the textures though.
  3. shkumbin Jedi Knight

    Member Since:
    Oct 25, 2006
    star 1
    I know textures arent that good,I pretty much suck in texturing.
    I have 5 months "experience" in 3D.
    Anyway Im trying :D ,thanks for the comment
  4. -OC- Jedi Knight

    Member Since:
    Sep 23, 2004
    star 1
    WOW, you downloaded meshes from scifi3D and put them into the same scene, amazing. And you almost got the textures right, I'm speachless
  5. shkumbin Jedi Knight

    Member Since:
    Oct 25, 2006
    star 1
    I guess I said something like "I have 5 months "experience" in 3D"
  6. DarthRicmu Force Ghost

    Member Since:
    Jul 3, 2005
    star 3
    Good start.... It will look better when you go further :D



    I don't see any models from scifi3d....or i'm blind :s
  7. darthviper107 Force Ghost

    Member Since:
    Jun 26, 2003
    star 4
    Yeah, it looks like all of those are from Scifi3d, besides the greebles-generated stuff. It looks like you need some DOF added, more buildings, and what are those lines for? They don't look like traffic at all, and it looks like there is some traffic in the back but the ships are too large if that's the case.

    However, it won't look bad if you fix up the textures, and then just add the ground.
  8. shkumbin Jedi Knight

    Member Since:
    Oct 25, 2006
    star 1
    as I said in my previous post i have a lot more buildings added in the background but it wont render as my pc isnt good, im getting a new one today and Ill render it when I get to start using it.
    Btw for the lines they arent actual traffic lol , they are like lines which hold "buses" or whatever, plus Im gonna add air traffic.The buildings some are from sci-fi some arent, its not that I cant model those myself, cus its pretty primitive shapes but why not use some when easier :p, I guess thats why they are there,the textures though need work, I just cant kinda ever decide what exactly should I use, lol i always change my mind, try something and then something else and it looks crap in the end, anyway Im gonna work a lot more when i get my new pc and I guess faster.
    thanks for ur replies
  9. dvdcdr Jedi Knight

    Member Since:
    Aug 8, 2006
    star 3
    cgtextures.com

    You'll find some cool stuff there. :)
  10. CaptSparrow Jedi Master

    Member Since:
    Sep 5, 2006
    star 4
    mayang.com/textures. Over 3400 textures, but you can only download 20 a day, otherwise your IP will be blocked. All free, all the time!!
  11. shkumbin Jedi Knight

    Member Since:
    Oct 25, 2006
    star 1
    I know that one, its cool
    Thanks for efforts guys :D
  12. shkumbin Jedi Knight

    Member Since:
    Oct 25, 2006
    star 1
    Update, I just worked like 1 hour or 2, I was so busy with school and work so I had a little time and I came here, I bought
    My new computer as well so it works a lot smoother now, and the scene isnt heave for this PC :D
    Comments and suggestions please?
    PS . I might model more buildings, so I have my own better than just getting those from sci-fi3d.com :D

    [image=http://img57.imageshack.us/img57/7901/test1mj4.jpg]
  13. darthviper107 Force Ghost

    Member Since:
    Jun 26, 2003
    star 4
    It looks much better, but I would try to model some more buildings because there are several that have copies. It also needs a bit more texturing, it looks too simple. And it kind of looks like part of the Padme Apartment isn't touching the ground, that 'pill' shaped part. But it looks much better.
  14. shkumbin Jedi Knight

    Member Since:
    Oct 25, 2006
    star 1
    Yes I will model more buildings for sure and I will definitively try doing more work on texturing.
    I had an accident 2 days ago and Im still kinda not totaly recovered so I didnt have much time to work, but yes
    Hopefully in the next 2 days Ill find some hours free and model some new buildings.
    And the big building I think should go away, it doesnt seem to fit there I think.
    Thanks for the feedback!
    Cheers
  15. darthviper107 Force Ghost

    Member Since:
    Jun 26, 2003
    star 4
    That might be a good idea, people will probably recognize that it's Padme's apartment really easily anyway. Hope you get better, remember when you get sick or injure yourself it usually means more time to relax and watch good movies so it's not all bad.
  16. shkumbin Jedi Knight

    Member Since:
    Oct 25, 2006
    star 1
    thanks man a lot for courage, to be honest im not sick or hurt but I was robbed by a guy with a knife, i was with my gf coming from work,it was terrible cus we were scared an stuff,it just sucks,and its like lots of stres and stuff.
    Anyway yes I will modell some new buildings and see how that comes.
    Any ideas what kind or any reference? I though have in my mind some!
    Cheers
  17. Kchr1ss Jedi Knight

    Member Since:
    Mar 24, 2005
    star 2
    It might end up real cool. Just keep modeling, blank places must be gone ;). U have to get it eventually reallly detailed and tight.
    As of references, just look up factory, city photos of nowadays etc..

    Lookfilms
  18. JeneralJarJar Jedi Knight

    Member Since:
    May 1, 2003
    star 1
    I was held at knifepoint once too. I dislocated the guy's shoulder.
  19. shkumbin Jedi Knight

    Member Since:
    Oct 25, 2006
    star 1
    Update:
    There is some more buildings I need to model and some more lights added and stuff, but generally i think its kinda taking the feel pretty much now, of course there is a lot more to be done.
    Cheers

    [image=http://img481.imageshack.us/img481/7231/test1ss0.jpg]
  20. dvdcdr Jedi Knight

    Member Since:
    Aug 8, 2006
    star 3
    a big improvement. I'm not that crazy about the buildings themselves, though. You need to do a bit more with them than downloading from scifi. I'd either model more detail into them, and subdivide or somethng, or get high resolution textures and bump/displacement map. Also, materials. it looks kinda like a video game. there are textures but no materials. you need to play around with the way the buildings recieve light and everything. but so far, very good. i never have the patience to create a full coruscant city.:p
  21. shkumbin Jedi Knight

    Member Since:
    Oct 25, 2006
    star 1
    basically I didnt want to create like a full coruscant with high details city and stuff, as this is gonna serve the purpose for website only, it is gonna be an animation therefore maybe very very detailed buildings, textures arent nessesary. anyway I would like to create better textures so it looked nicer and more detailed, but as I have mentioned in previous posts I am new in 3d and I cant texture almost at all, I just suck at it.
    The big buildings u see now are my models and not from scifi.com and soon Im gonna model more and make most of them my own, maybe just some of sci-fi3d as far background buildings.
    Obviously a lot more to do, but its past midnight here in London now, so for tonight Im gonna sleep and i hope tomorrow I can model more stuff and try to texture more and hopefully will look much better!
    Thanks for support guys!
    cheers
  22. -OC- Jedi Knight

    Member Since:
    Sep 23, 2004
    star 1
    it's getting better.
    Here are my advices: The environment map is a spherical map, but you applied it as a screen map. Go to the map property and set it to spherical or cylindricale, it will look better.
    The water is a good idea, but you have a scale issue. The waves on the surface are way to big: if you compare them to the size of the buildings, all these waves would be like 50 feet high.
  23. shkumbin Jedi Knight

    Member Since:
    Oct 25, 2006
    star 1
    Thanks for advices ,u have a point...
  24. shkumbin Jedi Knight

    Member Since:
    Oct 25, 2006
    star 1
    some buildings I modelled to fill up empty places, Any good?

    [image=http://img.photobucket.com/albums/v319/devil2k3/fill_buildings.jpg]
  25. darthviper107 Force Ghost

    Member Since:
    Jun 26, 2003
    star 4
Thread Status:
Not open for further replies.