main
side
curve
 1. Welcome to the new boards! Details here!

George Lucas - pro sau contra?

Discussion in 'Romania' started by mara_alexia, Jul 10, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. mara_alexia

  mara_alexia Jedi Padawan star 4

  Registered:
  Oct 29, 2004
  Este George Lucas un Dumnezeu sau un diavol al universului Star Wars?

  As vrea sa va aud opiniile. Unii spun ca Star Wars este bun din cauza lui George Lucas, altii, ca in ciuda lui (de exemplu, cei care spun ca "Imperiul contraataca" este cel mai bun film din serie pentru ca nu a fost regizat de Lucas).
  Cu totii suntem de acord ca ideea lui initiala, din 1977 a fost magnifica, altfel nu am fi aici. Dar exista o gramada de pareri contradictorii, in special in privinta remake-urilor trilogiei originale, si nu numai.

  Cineva, nu stiu daca nu chiar cineva de pe acest forum, a spus odata: Lucas e ca un zeu care dupa ce a creat lumea a adormit.

  Ce parere aveti?

   
 2. sergiurusu

  sergiurusu Jedi Knight star 5

  Registered:
  May 30, 2001
  Lucas anii '70 = Good, nice Lucas

  Lucas anii '90 = Bad, Bad Lucas.

  Cred ca in anii 70-80 Lucas a venit cu ceva nou si a dat peste cap o lume intreaga. Pe atunic dupa cum ati putut vedea in DVD-ul al 4-lea din vechea trilogie s-a luptat la propriu cu toti pentru a-si lansa A New Hope. Empire Strikes Back a fost o revelatie de asemenea. Nici ROTJ nu a fost mai rau cu exceptia ewoksilor.[face_thinking]

  Insa la sfarsitul anilor '90 cand a fost lansat TPM a cam dat-o in bara. Si ca sa spun si eu fraza memorabila si prea-cunoscuta: PAREREA MEA...

   
 3. Katana_

  Katana_ Jedi Knight star 3

  Registered:
  Jun 29, 2005
  [face_beatup] Mie mi-or placut ewoksii [face_worried]
  Parerea mea e ca Lucas a reusit sa faca ceva original. Intr-adevar in anii 70 a fost ceva super(nu eram pe atunci)
  Cat despre TPM si AOTC...poate ar fi prins si ele mai bine la public daca erau lansate mai devreme. Desi trebuie sa recunoastem: sunt mai slabe decat ANH,TESB si ROTJ(parerea mea).
  ROTS totusi a luminat un pic publicul care era deja dezamagit de cele 2 productii anterioare..mi se pare un episod reusit, poate chiar la fel ca cele din trilogia veche(oricum se poate compara).
  Eu sunt pro Lucas. S-a sraduit cat a putut si cred ca ar trebui sa ii fim recunoscatori: fara el SW si tot Universul SW nu ar fi existat si atunci lumea ar fi fost mai trista :).
  Cine stie...poate azi eram toti fani Harry Potter.
   
 4. ATTezeu

  ATTezeu Jedi Padawan star 4

  Registered:
  May 13, 2005
  Eu zic ca Lucas este Dumnezeul Star Wars... el este dincolo de bine de rau.
  El a creat SW si astfel daca el apare maine si spune ceva absurd de genu Yoda e tata lui Obi Wan acel lucru devine valabil pentru ca el este ATOTOPUTERNIC in acest Univers. Desigur ca un Zeu Suprem ce se respecta, a impus in Universul Creat legile pe care DIN BUNAVOINTA le respecta.
  Parerea mea 8-}
   
 5. raziel2004

  raziel2004 Jedi Master star 3

  Registered:
  Nov 16, 2004
  Sunt de aceeasi parere cu Sergiu la intrebarea asta.Lucas este un bun producator dar nu si un bun regizor.

  Filmele anilor 90 si respectiv 2005 la regie sunt varza.Lucas a vrut el neaparat sa fie in fruntea tuturor dar a esuat si inca rau.Revenge of the Sith este dupa parerea multora cel mai bun film din serie,dar asta din cauza ca multi din tinerii de azi nu au acordat multa atentie filmelor vechi,si daca vad multe efecte speciale si le place povestea dar nu si ce prea spun actorii atunci filmul este bun si merita vazut.In ROTS Lucas a mai schimbat putin calimara si a facut ceva mai bun de data asta.Dar TPM a fost si este inca cel mai prost din toata seria.

  Just my two cents.
   
 6. ROGUESQUAD

  ROGUESQUAD Jedi Master star 4

  Registered:
  Oct 27, 2004
  Mda... cam tot ce voiam sa postez in legatura cu acest subiect au zis-o cei care au postat mai sus...
  Desi in ultimul timp domnul Lucas ma calca pe nervi din mai multe motive : a umblat prea mult la trilogia originala de pe DVD-uri, s-a incapatanat sa regizeze noua trilogie si rezultatele sunt ultra nemultumitoare, prin campania de marketing si de promovare a universului SW are tendinta de a stoarce si ultimul banut de la fanul SW de rand si nu in ultimul rand prin neconcordante strigatoare la cer intre filme, sau intre filme si carti, sau intre carti, sau intre carti si desenele animate, etc... totusi... ma declar pro Lucas din simplul motiv ca individul a reusit sa imagineze un univers extraordinar care transpus pe pelicula nu numai ca m-a captivat pe mine, dar a captivat o planeta intreaga.
  In final ma declar fericit ca nu a regizat TESB-ul si ROTJ-ul si sper ca pe viitor nu va mai modifica nimic din vechea trilogie, va reface Clone Wars si va mai adauga cateva scene la noile filme...
  [face_praying]

  @ ATTezeu - good point you have...

   
 7. OCTAVIAN_PAUN

  OCTAVIAN_PAUN Jedi Youngling star 3

  Registered:
  Oct 28, 2004
  Pentru mine, Lucas este cel ce a "facut" SW.
  Este cel ce a facut posibil sa pot trai alternativ (atunci cind inchid ochii), intr-o poveste fantastica.

  Este cel ce MI-A dat STAR WARS.
   
 8. SVAndrei

  SVAndrei Jedi Knight star 5

  Registered:
  Nov 6, 2004
  Pentru mine Lucas e cel de la care a inceput Star Wars. Atat si nimic mai mult. E doar un muritor ca si noi, un muritor care are cateodata si idei bune, si idei proaste, si idei foarte proaste. Oricum, daca nu era el, probabil era altcineva.

  --hac-- Parerea mea!
   
 9. ATTezeu

  ATTezeu Jedi Padawan star 4

  Registered:
  May 13, 2005
  Eu cred ca suntem toti ffff. siguri ca Lucas nu este decat un SFist poate deja prea inganfat (cum devin toti SFistii celebrii) cu idei bune si idei rele, dar in Universul Sw pe care noi il indragim atat el este zeitatea de deasupra fortei... el este energia creatorare :)
   
 10. LJA

  LJA Jedi Youngling star 1

  Registered:
  Jun 5, 2005
  sunt pro, de ce?
  mai da si Lucas rateuri TPM dar pe urma a revenit la viziunea lui magica si a creat ceva super k-lumea pentru universul SW
  cat despre 4,5,6 ce sa zic la timpul ala erau reusite,acum doar povestea a ramas de ele, ca efectele s-au dus...
  oricum el este Dumnezeul Universului Star Wars si cu asta am terminat ce aveam de zis
   
Thread Status:
Not open for further replies.