main
side
curve
 1. Welcome to the new boards! Details here!

Hai sa discutam despre ce inseamna "balance of the force"

Discussion in 'Romania' started by ComicDiva, May 24, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. ComicDiva

  ComicDiva Jedi Padawan star 4

  Registered:
  Oct 27, 2004
  Conform profetiei, Anakin este cel care va aduce echilibru in forta. Insa ce inseamna asta? Ca va fi numai light side, numai dark side? Ca binele va triumfa? ca vor fi in echilibru?
  Cum anume s-a echilibrat forta in urma actiunilor lui Anakin/Darth Vader?

  Iata teoria mea:
  Anakin este o fiinta nascuta din Forta, ok? Asta inseamna ca el este un produs bipolar. In el exista atat light side, cat si dark side. Amandoua fac parte din natura sa. Insa, pe parcursul vietii sale a fost nevoit sa nege total una dintre aceste doua parti. La inceput intunericul, si apoi lumina. daca ati vazut Clone Wars, la un moment dat exista schimbul asta de replici:
  Anakin: I will not fail you master.
  Obi-Wan: No Anakin, don't fail yourself.
  El nu voia sa accepte adevarul ca exista si dark side in el. Parerea mea este ca indiferent daca o intalnea pe Padme sau nu, tot se intorcea catre dark side pentru ca asta era destinul sau. Insa dragostea lui pentru Padme a precipitat doar lucrurile si i-a permit lui Palpatine sa-l aiba cu ceva la mana. ANYWAY, cand Ani a devenit Vader a inceput sa-si nege total the light side.
  In ROTJ insa in sfar**** s-a acceptat pe sine. Exact asa cum era. Dupa cum stiti, Luke l-a ingropat cu masca pe fata. Deci tot Vader era, desi dup-aceea in viziune a redevenit Anakin. O combinatie ciudata intre light si dark side. Cele doua nu puteau exista una fara cealalta.
  Si astfel a adus echilibru in forta. pentru ca era prima fiinta care putea reprezenta o Forta echilibrata si egalitara.
  THE END. :)
   
 2. arapila

  arapila Jedi Master star 4

  Registered:
  Jan 28, 2005
  parerea mea despre echilibru este aceasta:

  Vader i-a omorat (aproape) pe toti Jedi si au mai ramas doar Yoda si Obi-Wan (light side) si imparatul si Vader (dark side). Dupa ce a murit Obi-Wan, Luke i-a luat locul, iar dupa ce a murit Yoda a ramas Leia. In ep.6 mor cei doi sith si cineva trebuia sa le ia locul nu? Asta este in ep 7 :D

  cam asta e parerea mea.
   
 3. JadenKorr

  JadenKorr Jedi Youngling star 1

  Registered:
  Jan 1, 2005
  O teorie interesanta Aliapo a descoperit....mai tineti minte povestea spusa de Sidious lui Anakin despre acel Lord Sith care aflase cum sa modifice midiclorienii ca sa creeze viata?oare este posibil ca acesta sa fi "lucrat" la crearea lui Anakin?
   
 4. AK-610

  AK-610 Jedi Master star 3

  Registered:
  Oct 27, 2004
  Exact asta m-am intrebat si eu cind am vazut scena ! E un subiect care merita dezbatut ...
   
 5. JadenKorr

  JadenKorr Jedi Youngling star 1

  Registered:
  Jan 1, 2005
  Forta ascunde multe secrete,iar pentru a o cunoaste,limitarea la Light side sau Dark side,nu va aduce cunoasterea necesara.De pilda sa zicem - "vedem ce am descoperit,si ce putem face cu ea,in acelasi timp,sa fim atenti la ceea ce se numeste comportament autodistructiv."
   
 6. ComicDiva

  ComicDiva Jedi Padawan star 4

  Registered:
  Oct 27, 2004
  Eu personal cred ca Sidious was talking out of his ass la faza aia. Cauta ceva cu care sa-l ademeneasca pe Anakin. Ar fi mult prea convenabil ca un sith sa-l fi creat.
   
 7. ROGUESQUAD

  ROGUESQUAD Jedi Master star 4

  Registered:
  Oct 27, 2004
  Ideea acestui thread este excelenta.
  Am citit cateva teorii interesante pe aici si sunt sigur ca in continuare vor aparea si alte pareri.
  Eu cred ca Anakin a readus " the balance in the Force " atunci cand l-a aruncat pe Imparat in putul acela de pe Steaua Mortii din ROTJ.
  Scurt si la obiect.
  :)
  Am impresia ca Darth Plagueis, sau cum il cheama, nu era o minciuna menita sa il atraga si mai mult pe Anakin de partea intunecata a Fortei si mai cred ca Palpatine a fost ucenicul acelui Sith Lord.
  Daca ar fi fost in stare sa il creeze pe Anakin, nu vad de ce si-ar mai fi luat ucenic, cand stia ca l-a fabricat pe Ales si putea sa il foloseasca pana la un moment dat, dupa bunul lui plac.

   
 8. CONSTANTINESCU

  CONSTANTINESCU Jedi Youngling star 1

  Registered:
  Apr 16, 2005
  Balance of the force Nice one. Uite ce cred eu:
  Anakin era creeat de forta nu cred ca l-a creeat maestrul lui Palpatine acea poveste pe care a spus-o Palpatine a avut un scop , de al atrage pe Anakin de partea lui. Balance of the force ar putea fi o echilibrare in raportul Sith-Jedi sau o "intarire a Jedi. Prea multe nu pot spune pentru ca nu am foarte multe cunostinte despre acest subiect inca dar mi-am luat toate cartile in engleza cu SW si ma voi documenta si va voi spune .
   
 9. OCTAVIAN_PAUN

  OCTAVIAN_PAUN Jedi Youngling star 3

  Registered:
  Oct 28, 2004
  ..."he will bring ballance"...

  Intr-o perioada in care ultimii Maestri Jedi au murit (Yoda si Obi-wan), au ramas :
  -2 Sith (Vader si Palpatine)
  -1 Jedi (Luke, inca padawan ... caci nu daduse testul final, lupta cu Vader)
  - ... si un "nu stiu cum sa-l denumesc"; adica nici nu stia ca poate stapani Forta, dar avea midicloriene in ea; nu se antrena pentru a deveni Jedi dar "simtea oarecum" .. LEIA.

  Intr-o perioada in care IMPERIUL castiga teren si batalie dupa batalie, intarindu-si pozitiile si avanposturile ...

  Intr-o perioada in care Rebeliunea era invins apeste tot...

  Vader a redevenit Jedi, insa conform codului Sith, omorindu-si Maestrul. L-a omorit in momentul in care Palpatine il omora (efectiv) pe ultimul Jedi : pe Luke.

  RAUL a fost starpit inca de la radacina (=Palpy), cel care a definitivat "treaba" fiind "tulpina" Raului (=Vader), adica acea parte care a preluat seva Raului din radacini si a raspandit-o in Univers.
   
Thread Status:
Not open for further replies.