So NV HELP!

Discussion in 'SouthWest Region Discussion' started by Jankarakk, Mar 1, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
Moderators: DieWompRatDie, Grimby
  1. Jankarakk FanForce CR Southern Nevada FF

    Chapter Rep
    Member Since:
    Aug 27, 2003
    star 4
    Ok. So I have DSL and everything is great. Only not....

    Here's the problem. When I have my computer connected to the DSL modem with the Red ethernet cable that came with the modem i get connection just fine. But when we put MD's router into the mix and connect my PC to the router I get no connection and he can connect just fine. Anyone have any idea what the problem could be other than user error and the fact that I'm still runnin ME?


    Also Gersonsith. if you read this.....If you're not busy tomorrow I work from noon to 7:15 if you wanna swing by Bestbuy and drop that off for me por favor.
  2. Axia_Euxine Jedi Master

    Member Since:
    Mar 25, 2003
    star 4
    Is that red cable a crossover cable? If so, replace it with a standard cable when connecting through the router.
  3. BrotherHalo RSA Emeritus and Heckler

    Member Since:
    May 12, 2003
    star 5
    And also make sure to reboot your PC after plugging into the router. Likely the router uses DHCP and you gotta get a new IP address assigned by the router. Or you can always use the command window and release and renew your ip address...
  4. Jankarakk FanForce CR Southern Nevada FF

    Chapter Rep
    Member Since:
    Aug 27, 2003
    star 4
    The red cable is the cable that came with the dsl modem....crossover cables are always orange. I've rebooted at least a dozen times and to no avail.


    No clue what's going on. I'm on MD's computer right now.

    Also Gerson nevermind on the coming to my work as I am not there I had a really bad sore throat this morning and talking all day would have made it worse.
  5. Darth-Kevin-Thomas Force Ghost

    Member Since:
    Sep 27, 2002
    star 5
    turn everything off including the modem and router. Start the modem and wait for it to connect....start the router and wait for it to connect....start your computer and see if that works.

    if not

    get a new cable.

    dkt
  6. Jankarakk FanForce CR Southern Nevada FF

    Chapter Rep
    Member Since:
    Aug 27, 2003
    star 4
    i've used three different cables. with that exact setup 5 different times.
  7. Jankarakk FanForce CR Southern Nevada FF

    Chapter Rep
    Member Since:
    Aug 27, 2003
    star 4
    I'm starting to think it might be because my computer is running windows ME...stupid frickin OS if you ask me. I hate that thing....but I can't get my hands on anything else.
  8. GersonSith Jedi Master

    Member Since:
    Apr 30, 2002
    star 4
    Well I do have that CD in my car still. I can't believe I haven't gotten it to you. I will stop by Best Buy for sure tomorrow if you go, even if I get fired!
  9. Jankarakk FanForce CR Southern Nevada FF

    Chapter Rep
    Member Since:
    Aug 27, 2003
    star 4
    I am working from 10 to 3 tomorrow.
  10. Jankarakk FanForce CR Southern Nevada FF

    Chapter Rep
    Member Since:
    Aug 27, 2003
    star 4
    i'm a flippin genius....not sure how i did it but i got it to work.
Moderators: DieWompRatDie, Grimby
Thread Status:
Not open for further replies.