Historien om FanForce Sweden: The Unknown Regions

Discussion in 'Sweden' started by Obi Anne, Jun 23, 2002.

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. Obi Anne FF manager Celebrations

  Manager
  Member Since:
  Nov 4, 1998
  star 7
  Detta är första delen av vår historia. Den är nerskriven för att dem som var med från början ska komma ihåg vad som hände och för att de som är nya ska kunna se vad som hände och inte känna sig vilsna när det pratas om det som har hänt, eller om vissa skämt och uttryck som skapades då kommer fram. Denna första del är nerskriven av Obi Anne och emilsson.

  Så började det

  I december 2000 öppnades ett nytt litet oskyldigt forum av Vertical. Forumets förfader hade funnits i Europa-forumet under de dagad då Fanforce existerade som separata UBB-forum, långt ifrån JC. I tråden Any Vikings?, tog sådana personligheter som Obi Anne, emilsson, Zaphod Beeblebrox och Jedi_Lynx sina första kontakter med varandra. När sedan UBB-forumen försvann så uppstod alltså istället FanForce Nordic Countries. [link=http://boards.theforce.net/message.asp?topic=1392801&replies=2939]Svenskar[/link] skapades samma dag som forumet av Bubba Fett.

  Under det första halvåret för det nya lilla Nordic Countries forumet hände inte så mycket, mest anmärkningsvärt var att under en period postade hälften av medlemmarna på forumet från Hökarängen, samt att forumet fick en City Representative utan att ha haft ett enda möte, det ska ju krävas tre möten innan något sådant händer.

  Vad hände i juni 2001?

  Plötsligt ökade aktiviteten, forumet började växa, eller hade vissa deltagare bara alldeles för mycket fritid? En kärntrupp verkar dyka upp beväpnade med muffins och idén om att en dag kunna träffas i verkligheten också. Kanske det är möjligt att träffas till premiären på den mystiska och ännu namnlösa Episod II? Vissa blir otåliga, datumet bestäms istället till 11 augusti.

  Första mötet
  Tid: 11 augusti, 13.00
  Plats: Ofvandahls Hovkonditori, Uppsala

  Omkring 13.00 denna dag så började konstiga personer stryka runt i Uppsala. Efter ett tag lyckades de samla ihop sig, de inblandade var Obi Anne, emilsson, Jedi_Lynx, Vader, Quiet Queen och Wolverine. Fika intogs, ingen muffin men ett visst teintag. Diskussioner påbörjades, vad hette deltagarna, egenligen? Vad gjorde de? Var postade de vanligtvis på JC? En stor spridning mellan deltagarna uppdagades. Sen diskuterades faktiskt Star Wars!, framförallt porträtteringen av ondska och de problem det medför.

  Sen stängde Ofvandahls, och alla andra kaféer i Uppsala, till slut återstod bara McDonalds. Där åts det muffins, Quiet Queen tog plats som drottning i McDonalds barnstol och Wolverine tillverkade en säckpipa i äkta MacGyver-anda. Efter detta stängde även McDonalds, innan deltagarna lämnade platsen fick en förvirrad McDonalds-anställd dock äran att ta ett kort på deltagarna i detta första möte för FanForce Sweden, även om det då kallades JC Sweden eller FanForce Nordic Countries.

  Deltagarna begav sig till tågstationen för att vinka av Wolverine på hans hemfärd mot Göteborg. De som inte gett sig av fick söka fortsatta sittplatser på Burger King. Här skapades bland annat såpan Star Wars, ingen verkar riktigt komma ihåg vad den handlade om förutom att Tarkin och Padmé båda var oäkta barn till Palpatine.

  Vid 21-tiden var även Jedi_Lynx tvungen att ge sig av, de kvarvarande fyra hade inga sådana planer. De fortsatte i ytterliggare två timmar. Sedan lämnade de platsen, Quiet Queen och Vader med tåg till Stockholm, Obi Anne och emilsson med bil genom natten till Falun.

  [link=http://boards.theforce.net/message.asp?topic=3283023&replies=47]Meddelande om möte i Uppsala[/link] [link=http://cgi.fanforce.net/tfn_ff.cgi?storyID=210]Nyheten på Fanforce main[/link]
  [link=http://www.geocities.com/malinemilsson/photos_nc.html]bilder[/link]

  Forumet efteråt

  Forumet formligen exploderade efter detta möte. Till slut skapades tråden [link=http://boards.theforce.net/message.asp?topic=3748008&replies=1391]Kommer det någonsin finnas en diskussion här som inte kommer att spåra ur totalt?[/link] efter att alla trådar hamnat i diskussioner om muffins eller Lukas Moodyson. Nej, vi hade ingen moderator då! [link=http://boards.theforce.ne
 2. Aprentize Jedi Master

  Member Since:
  Jan 15, 2002
  star 4
  vi var 8 pers, varav 7 från forumet som såg starwars 2 för ett tag sen, borde inte de klassas som ett officiellt möte? vi hade ju meddelat mötet på forumet, och vi har en massa bilder från de...

  och hur i hela fridens namn började vi med muffins?
 3. Obi Anne FF manager Celebrations

  Manager
  Member Since:
  Nov 4, 1998
  star 7
  Om du inte märkte det när du läste så var faktiskt det här bara berättelsen för 2001. Vi har inte hunnit med resten än.
 4. MemberOfTheNewRep Jedi Padawan

  Member Since:
  Feb 6, 2002
  star 4
  Finns det bildbevis för ovanstående händelser?
 5. Kuang-Eleven Jedi Youngling

  Member Since:
  May 7, 2002
  star 3
  Jo, vi e allt rätt bra på o ta bilder i GBG.. eller.. Effe e rätt bra på att ta mkt bilder :D
 6. MemberOfTheNewRep Jedi Padawan

  Member Since:
  Feb 6, 2002
  star 4
  Tänkte mer på FFS historierna.
 7. Obi Anne FF manager Celebrations

  Manager
  Member Since:
  Nov 4, 1998
  star 7
  Jag hade inte direktlänkarna, men det finns bilder på vår [link=http://kickme.to/ffsweden]hemsida[/link]
 8. JediLynx Jedi Knight

  Member Since:
  Sep 2, 2000
  star 5
  [face_laugh] [face_laugh] [face_laugh] [face_laugh] [face_laugh] Underbart OA!

  De som kommer till Göteborg kommer att få chansen att se bilder från decembermötet iallafall... De kommer att finnas med i min väska. :D
 9. emilsson Jedi Grand Master

  Member Since:
  Oct 5, 1998
  star 6
  Jag håller på att försöka fixa en sida med OAs bilder från det tredje mötet.
 10. Obi Anne FF manager Celebrations

  Manager
  Member Since:
  Nov 4, 1998
  star 7
  Sådär uppdaterat med bilder!
 11. Maladour-Fei Jedi Knight

  Member Since:
  Oct 17, 2000
  star 5
 12. Wolverine Jedi Master

  Member Since:
  Dec 17, 1999
  star 5
 13. _Madeleine_ Jedi Youngling

  Member Since:
  Jul 17, 2002
  star 3
  Oj...Vad mycket det hänt här :eek:
 14. Queengodess Jedi Master

  Member Since:
  Jul 18, 2000
  star 4
  Ljuva minnen! Duellen med Mentosrullar vad bäst, inte minst med tanken på uppföljningen i AOTC-kön... ;D
 15. Kuang-Eleven Jedi Youngling

  Member Since:
  May 7, 2002
  star 3
Thread Status:
Not open for further replies.