main
side
curve
 1. Welcome to the new boards! Details here!

Imperiul Google

Discussion in 'Romania' started by Ionut_cel_Intelept, Sep 23, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. Ionut_cel_Intelept

  Ionut_cel_Intelept Jedi Youngling star 1

  Registered:
  Mar 4, 2007
  Nu vi se pare ca Google devine pe zi ce trece un imperiu malefic gata sa inghita orice pentru bani? Unde sunt vremurile bune cand Google era acel motor de cautare simplu si nevinovat? Cine ar fi crezut ca Google va ajunge sa duca lupte pe viata si pe moarte cu Microsoft. Dar faza e ca Microsoft e doar unul dintre rivalii Google. Google s-a luat de gat cu toata lumea si, chiar daca nu sunt pe primul loc peste tot ei continua sa-si lanseze noi si noi produse. Ok, am inteles, si-au bagat in motorul de cautare diverse chestii, de la harti pana la cautare de fotografii. Dar s-au apucat pana la urma sa creeze telefoane care sa rivalizeze cu iPhone. Si-au scos si browser cu care vor sa invinga Internet Explorer si, ca totul sa fie complet, vor sa detroneze Wikipedia (desi la cum arata Google Knol nu prea au sanse).

  Pentru ca totul sa fie complet eu le propun celor de la Google sa-si lanseze urmatoarele produse: Google CPU, care sa rivalizeze cu Intel si AMD. Google Video Card, care sa detroneze nVidia si ATI de pe piata placilor video sau GoOS, noul sistem de operare al Google.
   
 2. Milena_Syan

  Milena_Syan Jedi Master star 4

  Registered:
  Sep 27, 2005
  Omule, they're all in it for the money: Google, Microsoft, Apple, Yahoo - you name it.
  You don't like it? Don't use it.
   
 3. Ionut_cel_Intelept

  Ionut_cel_Intelept Jedi Youngling star 1

  Registered:
  Mar 4, 2007
  Nu am nimic cu nimeni daca se axeaza doar pe un domeniu. Uite, nVidia. Mie compania aia mi se pare serioasa. Face placi video si de baza si cateva softuri pentru ele. Atat. Si sunt cei mai buni din domeniu. Daca s-ar apuca sa faca telefoane mobile deja cred ca si-ar pierde farmecul. Ar fi cum e compania aia ARO care face de la detergenti pana la CD-uri si produse alimentare.
   
 4. SVAndrei

  SVAndrei Jedi Knight star 5

  Registered:
  Nov 6, 2004
  Pai daca e sa o luam asa, si Google face un singur lucru : software. Are motor de cautare, browser, GoogleEarth, etc. e doar software. A, ca mai vine si cu celular, la fel a facut si Apple.

  Si compania ARO nu prea porduce in sine nimic, doar recomercializeaza sub sigla proprie. Sa luam CD-urile. De fapt in lume sunt doar cateva fabrici mari de CD-uri, care lucreaza pentru toata lumea. Calitatea lor difera in functie de comanda clientului.
   
 5. Katana_

  Katana_ Jedi Knight star 3

  Registered:
  Jun 29, 2005
  I don't mind. Asa cum nu ma intereseaza nici daca Benq, LG, etc. fac de toate. E acelasi lucru si daca discutam despre software. De ce ar fi obligati cei de la Google sa se rezume doar la un motor de cautare si un browser?
  Daca nu iti place, nu-l folosesti. Nu te obliga, ci iti ofera o alta posibilitate. Dar daca se vor bucura si de increderea clientilor pe mai departe depinde numai de ei. Sunt intr-o continua competitie, iar daca isi asuma astfel de riscuri inseamna ca au pe ce se baza pentru a se mentine in top. Bininteles ca vor exista intotdeauna pareri pro si contra.
  Asta-i concurenta, si sincer mi se pare destul de bine ca Google recupereaza teren in fata marilor companii care au dominat si domina in continuare piata de ani buni. De ce nu?
   
 6. arapila

  arapila Jedi Master star 4

  Registered:
  Jan 28, 2005
  Nici mie nu imi place ce face google. Face programe gratuite. Credeti ca le face degeaba? Are numai de castigat. Un program freeware facut de google, instalat pe toate calculatoarele, e o chestie foarte naspa. Pentru ca un program care aparent e un browser de web, pe ascuns poate sa faca o gramada de lucruri. Google cu ajutorul acestor programe culege informatii despre noi, preferinte, setari si alte lucruri care pot sa mai fie stocate intr-un calculator. Poate va intrebati ca ce sa faca google cu aceste lucruri. Pai cu cat google te cunoaste mai bine cu atat va sti ce te intereseaza si va sti ce reclame sa iti arate. De ce credeti ca google iti arata in motorul de cautare ce vrei? pt ca deja are stocate date despre tine si calculeaza ce e relevant doar pt tine.

  Datorita unor programe de acest fel o sa ajungem sa nu mai avem intimitate.

  Ah si ce nu stiati voi probabil, e ca google face cercetari si in domeniul genetici. Cum o sa te simti cand genotipul tau va fi salvat pe un server google? a?

   
 7. ATTezeu

  ATTezeu Jedi Padawan star 4

  Registered:
  May 13, 2005
  Foarte safe... poate poa' sa ma reproduca :D
   
 8. SVAndrei

  SVAndrei Jedi Knight star 5

  Registered:
  Nov 6, 2004
  Tocmai de aceea exista in continuare optiunea sa ramai pe Opera, Mozilla, Safari, lynx, konqueror, sau IE.
   
 9. Ionut_cel_Intelept

  Ionut_cel_Intelept Jedi Youngling star 1

  Registered:
  Mar 4, 2007
  O sa apara unu' identic cu mine. Numai ca, daca imi privesti celulele la microscop vei vedea ca scrie mic "google" pe ele. :D
   
 10. SVAndrei

  SVAndrei Jedi Knight star 5

  Registered:
  Nov 6, 2004
 11. jombistarkiller

  jombistarkiller Jedi Youngling star 3

  Registered:
  Apr 24, 2005
  [face_laugh] tare...pentru mine "imperiu malefic gata sa inghita orice pentru bani" este vodafone, care a cumparat connex dak nu ma insel, care nu imi placea nici el din cauza ca nu puteam sa duc o conversatie satisfacatoare cu nici o fata din bucuresti fara sa imi vina o factura ORANGE ridicola
   
 12. Ionut_cel_Intelept

  Ionut_cel_Intelept Jedi Youngling star 1

  Registered:
  Mar 4, 2007
  Pai aia nu era vina Connexului, ci a Orangeului si a tarifelor practicate. Hmm... Vodafone mai are de lucrat pana cand sa ajunga la statutul de imperiu. Deocamdata nu este nimic altceva decat o retea mare de telefonie mobila.
   
 13. jombistarkiller

  jombistarkiller Jedi Youngling star 3

  Registered:
  Apr 24, 2005
 14. SVAndrei

  SVAndrei Jedi Knight star 5

  Registered:
  Nov 6, 2004
  Ei, nah, eu sunt client Vodafone de ani buni, si fata de Orange, de unde am plecat, e chiar ok.
   
 15. Ionut_cel_Intelept

  Ionut_cel_Intelept Jedi Youngling star 1

  Registered:
  Mar 4, 2007
  Orange. Now that's evil. Nu stiu daca e un imperiu, dar intotdeauna am simtit partea intunecata in ei. Mai ales in tona de SMS-uri in care imi explica oferte care nu ma atrag cu nimic. Totusi dau telefoane cu reducere daca iti prelungesti abonamentul la ei, ceea ce Vodafone din cate stiu eu nu face.
   
Thread Status:
Not open for further replies.