Ironia Vietii *strange little fic* Vader/Padme (OC) - AU/Drama/Mister

Discussion in 'Romania' started by Rhodna, Jan 31, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. Rhodna Jedi Youngling

  Member Since:
  Nov 28, 2006
  star 2
  Disclaimer: Lucas este Zeul. Eu doar ma joc in Universul sau. :D

  Author?s Note: Asta este una dintre ideile acelea traznite/aiurite/complet improbabile care isi fac veacul prin capul meu. Enjoy (and please go easy on the rotten tomatoes! :p)

  Synopsis: Realizand ca un destin de exceptie a fost stins inainte de vremea sa, Forta (sau orcare zeitate se ocupa de asa ceva), aranjeaza ca sufletul lui Padme Amidala sa se reincarneze intr-o noua viata, la scurt timp dupa moartea sa.

  In mod normal, memoriile din alta viata nu sunt pastrate, dar cazul ei este o exceptie. Ce va face o femeie crescuta si educata in cea mai stricta doctrina imperiala atunci cand amintiri dintr-un trecut pe care nu l-a banuit ii vor contrazice chiar si cele mai ferme opinii, facandu-i viata sa se prabuseasca in fata ochilor sai?

  Personaje: Moran Tarkin, Darth Vader, Lorth Needa, Kendal Ozzel, Firmus Piett, Luke Skywalker, Leia Organa, Han Solo, Marcus Tarkin, Rivoche Tarkin, Imparatul Palpatine.

  Gen: AU, Drama/Mister

  Rating: PG-13/R

  Time-line: Perioada pre-ANH/post-ROTJ
  Ironia Vietii  Prolog - Ocazii Sociale

  Ironia suprema a vietii este faptul ca nimeni nu iese viu din ea.

  - Robert A. Heinlein


  Ocaziile si dineurile oficiale, in general, se constituiau ca o parte integrala a vietii tutror membrilor de vaza ai Curtii Imperiale. De altfel, cu cat o persoana avea o pozitie mai apropiata de varful 'lantului trofic', cu atat mai importanta devenea prezenta sa la astfel de ocazii sociale, dintr-o serie de motve: formarea legaturilor folositoare cu alti indivizi influenti, urmarirea miscarilor unor potentiali rivali sau chiar pentru ascultarea vestilor si barfelor care se raspandeau in Palatul Imperial cu viteza fulgerului. In vreme ce unii ar fi pus la indoiala importanta unor zvonuri triviale, intr-un mediu atat de cufundat in comploturi si intrigi precum Curtea Imperiala, adesea putea insemna diferenta dintre viata si moarte. Multi membri neatenti ai anturajului Imperial isi pirdusera vietile, fiind injunghiati pe la spate sau otraviti atunci cand atentia lor fusese distrasa de altceva.

  Aceasta era o soarta de care nimeni nu dorea sa aiba parte.

  Din aceste motive - si multe altele, pe care nu dorea sa le divulge - Guvernatorul Wilhuff Tarkin se gasea in Marea Sala a Palatului Imperial, tinand in mana un pahar ce continea un soi scump de vin, cu o expresie foarte plictisita pe fata sa aspra. Daca cineva l-ar fi intrebat ce ar fi dorit sa faca de fapt cu timpul sau liber, raspunsul onest ar fi fost: probabil orice altceva decat participarea la dineuri pompoase si formale. Totusi, ca un Guvernator de sistem si ca unul dintre cei mai apropiati sfatuitori ai Imparatului, totul tinea de datoria sa, lucru la care devenise destul de priceput, o data cu trecerea anilor. Nu necesita aproape nici un efort sa isi planteze o masca lipsita de expresie pe trasaturi, intr-o asemenea masura incat nimeni sa nu ii poata citi reactiile, gasind astfel vreun punct slab.

  La dreapta sa, un Senator gras, de pe o planeta inapoiata - despre care lui pur si simplu nu ii pasa - continua sa turuie fara oprire. Tarkin ii ignora vorbele de ceva vreme, multumindu-se doar a da din cap aprobator din cand in cand, in vreme ce mintea sa se concentra pe cu totul alte probleme. Ochii sai ageri rascoleau incaperea vasta, trecand peste multi oameni - atat femei, cat si barbati - imbracati in cele mai tipatoare si inzorzonate haine pe care le vazuse vreodata, asortate cu o serie de bijuterii, accesorii, pietre pretioase si alti indicatori ai bogatiei materiale. Rezistand in fata impusului de a marai datorita iritarii, privirea sa se focaliza asupra lui Cybel, fiica sa cea mai mare, care era adancita intr-o conversatie cu un Capitan de Marina, judecand dupa marcajele uniformei sale. Cei doi sedeau la o mica masa, band vin si razand intr-un mod galagios si deranjant.

  Abtinandu-se de a ofta
 2. Chantal Jedi Youngling

  Member Since:
  Jun 20, 2005
  star 3
  Inceput promitator, desi Leia nu este nici pe departe unul din personajele mele favorite. De abia astept sa apara Vader, the darling...
  Am citit putin si din celalalt fic al tau, in engleza, nu am avut timp sa termin, dar vroiam sa te felicit pentru engleza - este o placere sa citesti un text corect si lucrat din punct de vedere al formei lingvistice.
 3. ATTezeu Jedi Padawan

  Member Since:
  May 13, 2005
  star 4
  Foarte interesant... scena dineului este bine construita si chiar reuseste sa te aseze in societatea Curtii Imperiale. Cand va veni urmatorul capitol? (si cand e bataia cu nave :D)
 4. Rhodna Jedi Youngling

  Member Since:
  Nov 28, 2006
  star 2
  Chantal:Inceput promitator, desi Leia nu este nici pe departe unul din personajele mele favorite.

  Leia este (alaturi de Vader) printre preferatii mei. Aici nu va juca un rol foarte mare decat pe la sfarsit, dar in Heart of the Sun, dupa moartea lui Luke, este personajul principal.

  De abia astept sa apara Vader, the darling...

  O sa mai dureze ceva pana intra si Darth in scena, dar nu cred ca i-ar placea sa fie numit 'darling' - heck, I wouldn't like it either! [face_laugh]

  Am citit putin si din celalalt fic al tau, in engleza, nu am avut timp sa termin, dar vroiam sa te felicit pentru engleza - este o placere sa citesti un text corect si lucrat din punct de vedere al formei lingvistice.

  Multumesc. Nu studiez engleza de foarte multa vreme (doar de 5-6 ani), dar am facut eforturi mari sa imi prind noii colegi din urma, atunci cand am venit aici.

  ATTezeu: Foarte interesant... scena dineului este bine construita si chiar reuseste sa te aseze in societatea Curtii Imperiale.

  Multumesc. Nu am fost vreodata la vreun dineu oficial, dar imi imaginez ca este foarte multa plictiseala! :p

  Cand va veni urmatorul capitol? (si cand e bataia cu nave)

  Peste cateva zile dupa ce il traduc - il poti citi si in engleza, link-urile sunt in profilul meu. Or sa fie si ceva batalii intre nave (since I'm a major Fleet junkie :D), de vreme ce Moran va servi pe un Star Destroyer.
 5. ATTezeu Jedi Padawan

  Member Since:
  May 13, 2005
  star 4
  Pai de aia ma astept la niste batai cu nave (flote eventual) pentru ca ai mentionat de fetishcana ca-i in Academia Imperiala :D (si cu un tata ca tarkin, sigur ca te alegi cu vreo comanda de Distrugator sau ceva)
 6. MaraStardreamer Jedi Master

  Member Since:
  Apr 25, 2006
  star 4
  Ideea ficului e interesanta, intr-adevar. Sper sa reusesc sa citesc zilele astea tot ce ai scris.
  Dar de ce ai ales sa precizezi de la inceput ca eroina este reincarnarea lui Padme? Nu ar fi fost mai interesant ca cititorul sa descopere acest lucru pe parcursul povestii, sa fie o surpriza?
 7. Rhodna Jedi Youngling

  Member Since:
  Nov 28, 2006
  star 2
  Ideea ficului e interesanta, intr-adevar. Sper sa reusesc sa citesc zilele astea tot ce ai scris.

  Multumesc. Cineva de pe Saga Boards spunea ca este cea mai stranie idee pe care o citise vreodata! :p

  Dar de ce ai ales sa precizezi de la inceput ca eroina este reincarnarea lui Padme? Nu ar fi fost mai interesant ca cititorul sa descopere acest lucru pe parcursul povestii, sa fie o surpriza?

  As fi putut face si asa, dar nu ar fi mers foarte bine - Moran va incepe sa isi aminteasca de trecut, prin niste vise destul de intense si oricine si-ar fi dat seama despre ce este vorba. Semnele de intrebare nu ar fi durat decat vreo 2-3 capitole - insuficient pentru a putea construi un moment a la ESB. :D

  Asa am preferat ca lumea sa stie de la bun inceput cu ce au de-a face. Totusi, asta nu inseamna ca nu vor exista mistere pe parcursul povestii. ;)
 8. Milena_Syan Jedi Master

  Member Since:
  Sep 27, 2005
  star 4
  =D= Nice! Can't wait to read more.
Thread Status:
Not open for further replies.