Jag reser till Japan!

Discussion in 'Sweden' started by Sith_Lord_Linkoping, Mar 14, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. Sith_Lord_Linkoping Jedi Knight

  Member Since:
  Jan 19, 2001
  star 5
  Resan avslutad pga sjukdom.
 2. Effe Jedi Youngling

  Member Since:
  May 8, 2002
  star 3
  Ojojoj.
  Japan e ett av de länderna jag vill besöka någon gång i mitt liv, jag hoppas verkligen att du kommer jätte roligt där och träffar många nya trevliga SW människor. Och hoppas verkligen du tar en titt förbi på FFS då och då och säger hej.
 3. Sith_Lord_Linkoping Jedi Knight

  Member Since:
  Jan 19, 2001
  star 5
  Jag kommer försöka ta mig online så ofta jag kan och hinner, så givetvis tittar jag in här och se hur ni ha det. :)
 4. emilsson Jedi Grand Master

  Member Since:
  Oct 5, 1998
  star 6
 5. Sith_Lord_Linkoping Jedi Knight

  Member Since:
  Jan 19, 2001
  star 5
  Ohh Tack! :) Du kommer väl ihåg hur pass intresserad och fascinerad jag är av asien och Japan. Det ska bli spännande och väldigt roligt att förverkliga en dröm. Jag hoppas på många kulturkrockar. :D
 6. emilsson Jedi Grand Master

  Member Since:
  Oct 5, 1998
  star 6
  Jag är väldigt glad för din skull och jag tycker du gör helt rätt.
 7. Rogue_Fan Jedi Master

  Member Since:
  Oct 2, 2002
  star 4
  Lycka till med resan! Hoppas du har med dig en airbag så kulturkrockarna inte blir alltför allvarliga. [face_worried]
 8. Leto Jedi Padawan

  Member Since:
  Feb 19, 2002
  star 4
  Lycka till i Japan SLL! Se inte på för mycket anime nu ;)
 9. DARTHLARS Jedi Master

  Member Since:
  Mar 12, 2002
  star 4
  Glöm inte att köpa massor med roliga Star Wars-grejor som bara finns där, och ge i present sen till oss alla när du kommer tillbaka :D ;)
 10. Sith_Lord_Linkoping Jedi Knight

  Member Since:
  Jan 19, 2001
  star 5
  Jag blev väldigt glad när jag fick reda på att jag var en av dom lyckliga som får åka. :) Fick en liten glädjetår i ögonvrån. Under mina hittills 27 år långa liv så har jag fått uppleva väldigt många prövningar, dom flesta med en negativ utgång och specielt jobbigt har det varit sedan hösten 2004. Många gånger drar jag mig för att pröva igen och det är väl tyvärr en "skada" som jag har men ibland orkar man inte prova på samma sak igen utan man skyddar sig istället. Nu har jag då i alla fall fått utmaningen att få resa och studera och leva i ett land som jag tycker väldigt mycket om. Det lär garanterat inte bli någon lätt resa men det finns en chans att det blir en fin upplevelse utöver det vanliga. Det gör inget om jag skulle bli rånad och mördad när jag är i Japan för då skulle jag i alla fall dö lycklig. Det kanske låter lite drastiskt men det är så jag känner. Nu får det bära eller brista, det kvittar hur det går. Huvudsaken är att jag känner att jag lever, och nu tänkte jag göra ett försöka och se om jag kan återuppliva allt som dött inuti min trasiga själ.

  Det ska bli kul och se om man lyckas att hitta några Star Wars fans borta i Japan och sedan se hur pass lika/olika Svenska och Japanska fans är. :)

  Leto Risken är ju överhängande att en "sådan" som mig kommer drunkna i det stora utbudet som finns där. ;) :D
 11. emilsson Jedi Grand Master

  Member Since:
  Oct 5, 1998
  star 6
  Ja, du förtjänar verkligen den här chansen. :)
 12. Sith_Lord_Linkoping Jedi Knight

  Member Since:
  Jan 19, 2001
  star 5
  Tack! :) Det är precis så jag också känner.
 13. Leto Jedi Padawan

  Member Since:
  Feb 19, 2002
  star 4
  Hehe, blir nästan lite avis på dig.

  Stryk det, jag är avis på dig ;)
 14. Erbos Jedi Padawan

  Member Since:
  May 13, 2002
  star 3
  Jag är fruktansvärt avundsjuk. Kan du någon japanska?
 15. Enji Jedi Master

  Member Since:
  May 14, 2002
  star 6
  Jag har alltid velat åka till Japan nån gång, ända sen jag var liten och hörde min pappas berättelser om hur det är i Tokyo, den ENORMA staden utan centrum, men med massor av saker och människor... :)

  Hoppas du får the time of your life därborta! Att leva utomlands är skrämmande till en början, men väldigt väldigt roligt.

  Får man fråga hur du fick chansen? :)
 16. Jedigrandmaster Jedi Youngling

  Member Since:
  Dec 3, 2004
  star 3
  Kul för dig! Jag skulle tycka att det var väldigt läskigt att vara i ett land och studera ett helt år utan att kunna språket, med det är ju tur att det finns folk som är modigare än jag. :)
 17. Sith_Lord_Linkoping Jedi Knight

  Member Since:
  Jan 19, 2001
  star 5
  Leto :p hehehehehe

  Erbos - Jag har lärt mig mer och mer under åren som gått. Jag har haft ett STORT intresse för Japan sedan vi började prata om detta land under en lektion på mellanstadiet. Sedan har mitt intresse mer eller mindre exploderat med åren och jag började läsa om Japans historia. Speciellt om den feodala tiden och om samurajer, jag upptäckte Japansk film (både anime och vanlig spelfilm) och började läsa manga, jag började träna kampsport och träffade Japaner som bodde här Sverige och på den vägen har även intresset för språket vuxit sig starkare. Det är ett stor och omfattande språk som tar lång tid att bemästar och ett bra tag att lära sig och sätta sig in i. Att tala Japanska och läsa Japanska är lättare än att skriva. Men om man vill lära sig ett språk riktigt ordentligt så gör man det bäst i just det landet vars språk man vill lära sig. Och jag har ett stort tålamod när det gäller något så här intressant och spännande. :)

  Enji - Genom mycket tur och så lite kontakter med personer som jag känner, både i Japan, England och här hemma i Sverige. Jag får betala det mesta själv men jag har löst finansieringen med hjälp av att sparat mängder med pengar och så använde jag lite av pengarna som jag fick ärva efter en väldigt nära person som nyligen lämnat jordelivet bakom sig. Sedan har jag jobbat extra väldigt mycket och det har ju resulterat i att jag lyckades få ihop den EXTREMT STORA summa pengar som behövs för en sådan här resa. Vidare så reser jag med ett företag som specialiserat sig på språkresor till just asien och dom ger oss resenärer en komplett resa med allt som kan tänkas behövas för att genomföre en sådan här resa. En av mina kusiner åkte via dom på en språkresa till Kina och hans förväntningar överträffades med hästlängder och han var väldigt nöjd och imponerad av hur pass bra service som arrangören gav. Sedan är det ett litet plus i kanten iom att vi är flera som reser från Sverige och övriga Europa vilket gör att det alltid finns någon man kan dra sig till och prata med om man skulle känna sig helt överkörd borta i Japan. Och så är det ju väldigt kul att mycket är så självständigt på denna resa, man får chansen att verkligen leva lite som man vill själv och få chansen att uppleva Japan på mitt eget sätt.
 18. DOK Jedi Youngling

  Member Since:
  May 23, 2002
  star 2
  Tvärcoolt, SLL. Japan. :cool:
  Har anmält mig på mejllistan hos resedagboken och ser fram emot storslagna upplevelseskildringar. ;)

  Ha det bra. Ta det lugnt. Lycka till.

 19. Sith_Lord_Linkoping Jedi Knight

  Member Since:
  Jan 19, 2001
  star 5
  Ohhh yesss! Det känns som att det här kan bli mitt livs störst och trevligaste äventyr. :)
  Såg att du anmält dig till listan på min sidan, ska försöka uppdatera med så mycket text och bilder som jag bara kan spruta ur mig. ;) Det lär ju finnas en hel del cryzy stuff att skriva om där borta.

  Alla andra som vill se hur jag har det kan anmäla sig till listan för att få reda på nya uppdateringar. Jag kommer försöka att hålla mig till att skriva i resedagboken och så får vi se hur ofta jag kommer att titta in här på forumet och säga hej till er alla. :)
 20. Sith_Lord_Linkoping Jedi Knight

  Member Since:
  Jan 19, 2001
  star 5
  Okej gott folk! Nu blir det sista posten här på forumet för ett tag framöver. Jag har skrivit lite i min dagbok som ni kan läsa om ni följer länken i min signatur. Där kan ni även skriva kommentarer när ni läser i min dagbok. Jag lovar att höra av mig så ofta jag kan i resedagboken och här på forumet.

  Jag hoppas att ni alla får det bra tills vi hörs igen och att ni tar vara på allt som livet ger, det ska jag själv göra så länga som jag orkar. Hoppas att jag inte stryker med utan att jag får återse er alla på någon mässa/träff framöver.

  Marcus has left the building
 21. Erbos Jedi Padawan

  Member Since:
  May 13, 2002
  star 3
  Ha det så himla kul! Se så mycket filmer du bara orkar och rekommendera!!!! Glöm ej! :)
Thread Status:
Not open for further replies.