main
side
curve
  1. In Memory of LAJ_FETT: Please share your remembrances and condolences HERE

Matlådan

Discussion in 'Archive: Sweden' started by Obi Anne , Sep 12, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Obi Anne

    Obi Anne Celebration Mistress of Ceremonies star 8 Staff Member Manager

    Registered:
    Nov 4, 1998
    Jag tänkte att det vore kul med en liten tråd där man kan tipsa om god mat och recept på sådan. Kan ju vara kul om man vill prova något nytt.

    Idag tänkte jag till exempel äta Toscana-inspirerad bönsoppa till lunch.

    Bönsoppa med smak av Toscana
    0,5 l buljong (kött)
    ½ liten burk svarta bönor
    3 skivor stekfläsk eller bacon
    1 vitlöksklyfta
    ca 1 tsk citronsaft
    rosmarin

    Koka upp buljongen och ha i bönorna. Om man vill ha soppan lite matigare är det gott att ha i lite bulgur, potatis i tärningar eller allra helst risini (småpasta som ser ut som ris). Krydda med citronsaft och rosmarin (mycket). Medan det kokar så skär man fläsket eller baconet i bitar och steker med vitlöken. När det är klart lägger man fläsket och vitlöken i en skål och slår över själva buljongen. Vill man ha det hela vegetarisk är det bara att använda grönsaksbuljong och skippa fläsket, då låter man bara vitlöken koka med från början.

    Varför kallar jag då detta för Toscana-inspirerad soppa? Det är enkelt i Toscana äter man massor av bönor, samtidigt som det godaste det toscanska köket har att erbjuda är helstekt gris späckad med vitlök och rosmarin och överröst med citron. Här är det helt enkelt en kombination av de smakerna.
     
Thread Status:
Not open for further replies.