main
side
curve
 1. Welcome to the new boards! Details here!

Nasterea lui Anakin Skywalker

Discussion in 'Romania' started by MaraStardreamer, Oct 10, 2006.

?

Nasterea lui Anakin Skywalker

Poll closed Mar 25, 2012.
 1. A fost creat de Forta

  44.4%
 2. A fost creat de Darth Plagueis sau de un alt Sith care cunostea arta de a crea viata

  55.6%
 3. A fost un copil obisnuit

  0 vote(s)
  0.0%
Thread Status:
Not open for further replies.
 1. MaraStardreamer

  MaraStardreamer Jedi Master star 4

  Registered:
  Apr 25, 2006
  Nu mi-e prea greu sa prevad rezultatul acestui poll, dar totusi este un subiect despre care poate merita sa discutam un pic.

  Teoria "oficiala" este ca Anakin a fost creat de Forta. Dar singurul lucru care sta la baza acestei teorii este numarul sau mare de midicloriene, lucru care la urma urmelor ar putea fi pus si pe seama unui "accident genetic". Nu stiu daca un Ales adevarat ar avea comportamentul haotic pe care l-a avut Anakin de-a lungul PT. Eu l-as vedea mai curand ca pe un Christos, aflat mult deasupra maruntelor tentatii ale vietii de zi cu zi.

  O alta teorie aparuta dupa Episodul III este cea conform careia a fost creat de Darth Plagueis sau chiar de Sidious, cu scopul de a fi "infiltrat" printre Jedi si de a-i distruge din interior.

  In sfarsit, a treia teorie spune ca e un copil obisnuit. Cei care se considera mai "hazlii" spun ca mama lui a fost beata in noaptea cu pricina sau pur si simplu Marie Magdalena, si trebuia sa justifice cumva surprizatoarea aparitie a bebelusului, dar cei care privesc cu seriozitatea aceasta varianta sustin ca Shmi l-a mintit pur si simplu pe Qui-Gon, intr-un scop nobil, desigur, pentru ca Jedi sa creada ca Anakin este Cel Ales si sa il salveze din viata de sclav pe care o ducea.

  Voi ce parere aveti?
   
 2. FriendlyPiranha

  FriendlyPiranha Jedi Master star 4

  Registered:
  Feb 25, 2005
  Imi place sa cred ca Forta a stat la baza aparitiei lui Anakin insa nu stiu daca se pot aduce argumente cu adevarat credibile in sprijinul acestei ipoteze.
   
 3. jombistarkiller

  jombistarkiller Jedi Youngling star 3

  Registered:
  Apr 24, 2005
  Si mie imi place sa cred ca a fost creat de Forta dar singura persoana care spune asta este mama lui,o femeie,si in caz ca a existat cineva si i-a abandonat sau ceva de genul sunt sanse sa nu fi recunoscut asta.Am votat cu a doua,suna mai exotic.
   
 4. valo

  valo Jedi Knight star 1

  Registered:
  Aug 24, 2006
  Eu refuz sa cred ca Anakin a avut un tata dar i-a abandonat. Ar cam strica povestea.

  Am votat a doua varianta.
  Mi se pare ca se leaga prea multe, mai ales dupa discutia lui Palpatine cu Anakin, in RotS. Cred ca, daca Lucas & co. s-au gandit macar o secunda ca ar putea face ca planul lui Palpatine sa para atat de 'adanc', nu s-au dat inapoi. Dar nici clar nu e... Daca nu s-au gandit (shame!) - cale libera pentru imaginatie.
  [face_thinking]
  Dupa parerea mea, daca noi ne-am gandit la asta, atunci au facut-o si ei cu siguranta.
   
 5. Milena_Syan

  Milena_Syan Jedi Master star 4

  Registered:
  Sep 27, 2005
  \
  If I had a penny for every Sith that ever said that...


  Anakin a fost format din midichloriene (avea o concentratie prea mare pentru a fi fost conceput pe cale normala, in plus Shmi habar n-avea de profetia cu "Cel Ales", deci de ce ar fi mintit un Jedi?).
  Stim ca Jedi nu l-au creat. Daca Sith ar fi fost responsabili, Anakin nu ar fi iesit rau din nastere? Oare nu ar fi fost mai inclinat spre partea intunecata?
   
 6. valo

  valo Jedi Knight star 1

  Registered:
  Aug 24, 2006
  "I'm not the Jedi I should be..."

  A fost suficient de inclinat catre partea intunecata. Suficient incat sa isi joace rolul din interior. Apoi dezlantuit, sub masca lui Vader.
   
 7. FriendlyPiranha

  FriendlyPiranha Jedi Master star 4

  Registered:
  Feb 25, 2005
  @Milena: Deci pana la urma care ar fi parerea ta?
   
 8. Milena_Syan

  Milena_Syan Jedi Master star 4

  Registered:
  Sep 27, 2005
  Nu m-am hotarat inca. :D
  Oscilez intre 1 si 2, dar pana acum chiar n-am gasit nici un argument de departajare intre aceste variante. [face_thinking]
   
 9. MaraStardreamer

  MaraStardreamer Jedi Master star 4

  Registered:
  Apr 25, 2006
  Eu am votat prima varianta, desi nu sunt 100% convinsa. Parerea mea este ca Anakin ar fi putut fi la fel de bine si un copil obisnuit, adica un copil-Force sensitive obisnuit, inzestrat cu mai multe midicloriene decat altii. Nimic din parcursul zbuciumatei sale vieti nu arata ca ar fi o persoana inzestrata cu calitati pe care alti Jedi sa nu le fi avut. S-a nascut, a crescut, a devenit Jedi, s-a indragostit, a trecut de partea intunecata a Fortei, a revenit. Orice alt Jedi aflat in locul lui ar fi putut face la fel. Sa fi fost "revenirea" ceea ce il face unic? Daca ar fi sa ne luam dupa filme, raspunsul ar fi da. Daca ar fi sa ne luam dupa Expanded Universe, nu, deoarece atat Luke Skywalker cat si Kyp Durron sau chiar Jaina Solo au fost in aceeasi situatie.

  Faptul ca a fost creat de Sith nu mi se pare o explicatie valabila. Ideea nu a fost introdusa in film ca sa ne indoim de felul in care a fost conceput Anakin, ci pentru a-i crea acestuia certitudinea ca Padme ar putea fi reinviata in cazul in care i s-ar intampla ceva.


   
 10. ATTezeu

  ATTezeu Jedi Padawan star 4

  Registered:
  May 13, 2005
  Eu am votat 2. De fapt, teoria mea este ca a fost creat de Forta prin intermediul lui Plagueis. Ca un Mesia ce se respecta, ideea creeri supranaturale a lui Anakin este ceva normal. La fel si o forma de plinire a vremii (gasirea de catre Forta a unui manuitor destul de dibace incat sa poata da viata prin Forta...)

  P.S. Poate nu-i asa si am inceput doar eu sa vad dogmatica peste tot...
   
 11. angellla29

  angellla29 Jedi Youngling

  Registered:
  Oct 24, 2006
  Eu cred ca e ceva de genul lui Iisus ....A fost creat de Forta!
   
 12. FriendlyPiranha

  FriendlyPiranha Jedi Master star 4

  Registered:
  Feb 25, 2005
  Ce-ar fi sa-ti concretizezi aceasta banuiala printr-un vot? Cam asta e ideea cu poll-urile astea. :rolleyes:
   
 13. MaraStardreamer

  MaraStardreamer Jedi Master star 4

  Registered:
  Apr 25, 2006
  Chill! Fata e noua pe forum. Sunt altii mai vechi care habar n-au sa voteze, asa ca nu are rost sa ne legam de chestii din astea.
   
 14. FriendlyPiranha

  FriendlyPiranha Jedi Master star 4

  Registered:
  Feb 25, 2005
  Hey, it was a joke, in case your sensors are malfunctioning. :oops:
   
 15. Rhodna

  Rhodna Jedi Youngling star 2

  Registered:
  Nov 28, 2006
  Am ales a doua varianta, deoarece da mult mai multa adancime povestii celor sase filme - ca sa nu mai vorbesc de faptul ca este absolute delicios de ironica! [face_devil]

  Ganditi-va putin: teoretic, Darth Plagueis ar fi descoperit, cu ajutorul Partii Intunecate, calea de a manipula dezvoltarea midiclorianelor si de a crea viata. Astfel, el si-ar fi pus in gand sa creeze cel mai puternic folositor al Fortei vazut vreodata (daca ar fi sa ii luam in calcul concentratia de midicloriane din celule), pe care sa il antreneze si sa il modeleze in Sith'ari, fiinta perfecta legendelor Sith, Overlordul Intunecat. Bineinteles, planurile sale nu au fost duse la bun sfarsit, fiindca uncenicul sau - care nu stia nimic de acest plan - i-a facut de petrecanie in somn, la scurta vreme dupa creerea baiatului.

  Asa s-ar explica de ce, daca a fost creat de un Sith, Anakin nu a fost intunecat de la bun inceput - midiclorianele nu pot fi sortate intre lumina si intuneric, precum Forta insasi. Teoria asta nu exclude profetia si implicarea Fortei - la fel de bine, ea putea lucra prin intermediul lui Darth Plagueis, pentru aducerea pe lume a Alesului.

  Ceea ce este absolut ironic (si in acelasi timp superb) in povestea lui Anakin e faptul ca "socoteala de acasa nu se potriveste niciodata cu cea din targ". Ambele Ordine si-au pus toate asteptarile pe umerii lui Anakin si s-au asteptat ca el sa ii distruga pe ceilalti, dar, la sfarsit, ambii au fost distrusi, intocmai ca modul de functionare a unei usi batante.

  In final, nici Cavalerii Jedi, nici Lorzii Sith nu castiga, ci Forta iese triumfatoare, asa cum intentionase din totdeauna, iar echilibrul este infaptuit. Luke Skywalker supravietuieste deoarece aceasta a fost vointa Fortei - ca arta de a o manui sa nu se piarda pe vecie.

  In fine, asta e ideea mea. :D
   
 16. ComicDiva

  ComicDiva Jedi Padawan star 4

  Registered:
  Oct 27, 2004
  Forta a vrut sa ucida pe toata lumea?

  DAMN! Ce inclinatii Hanibal Lecter-ice. :)


  Well, am mai prezentat opinia mea de cateva ori. Anakin a fost creat de Forta intr-o incercare a Fortei de a se rectifica pe sine. Astfel, intcomai cum a remarcat si Rodna el era both good and bad si cele doua laturi nu puteau fi despartite. Era un individ unic.

  Deci nu sunt de acord nici cu Mara care spune ca Anakin nu era cu nimic mai special decat orice alt Jedi.

  Eu cred ca Anakin niciodata nu era menit sa fie all good sau all bad, trebuia sa traiasca sa aiba experiente si sa se accepte pe sine ca individ si sa se intoarca inapoi la Forta, echilibrand-o. He got to do this anyway, dar a omorat cateva sute de jedi pe drum. Nu cred sub nici o forma ca echilibrarea Fortei trebuia sa se faca prin uciderea atator jedi.

  Asta nu este aritmetica diavolului.

  Cel putin nu cum inteleg eu Forta, adica life energy. Ce life energy poti sa obtii din moarte. Nada. Ce s-a intamplat cu Anakin a fost pervertirea naturii sale de salvator, prin interventia lui Sidious. Dar pana la urma profetia s-a indeplinit, insa factorul irational al liberului arbitru a dus la unele consecinte tragice.
   
 17. darth_flame

  darth_flame Jedi Youngling star 1

  Registered:
  Jul 28, 2006
  am votat ca a fost creeat de Forta..pt k in final a adus echilibrul in Forta.eu de exempu nu vad echilibrul ca ceva strict pozitiv,e ca o balanta intre bine si rau.Si dupa parerea mea el a echilibrat balanta.a adus fortele jedi si sith la acelasi nivel chiar daca prin asta a omorat sute de jedi.

  care mai era rostul daca era perfect?
   
 18. Rhodna

  Rhodna Jedi Youngling star 2

  Registered:
  Nov 28, 2006
  Poate privita si asa priblema. Sunt sigura ca Forta nu a intentionat initial sa produca atata durere, dar, in final, ambele Ordine trebuiau sa dispara - Cavalerii Jedi devenisera aproape o parodie a ceea ce fusesera in vechime, se izolasera de restul Galaxiei si nu prea mai aveau contact cu oamenii de rand, cu cei pe care se presupune ca trebuiau sa ii protejeze. Cat despre Sithi, natura lor profund egoista de a vedea lucrurile vine in directa contradictie cu modul de functionare al ciclului energiei vietii.

  La final, ambele Ordine au trebuit sa dispara, iar Forta, prin Anakin Skywalker, a facut tabula rasa, ca sa zicem asa! :D

  Luke Skywalker este un bun exemplu al ideii asteia - Ordinul Jedi pe care l-a fondat se paropia mult mai mult de modelul din vechime, al lui Nomi Sunrider, in care Cavalerii nu isi rupeau legaturile cu lumea din jur, cu propriile emotii si, implicit, cu energia vietii.
   
 19. arapila

  arapila Jedi Master star 4

  Registered:
  Jan 28, 2005
  Anakin a fost creat de catre forta. Sidious nu cred ca stia de el si Anakin a aparut asa brusc, iar cand si-a dat seama de valoarea lui l-a introdus in planul lui, care cred eu era foarte simplu. Inventeaza federatia, o intoarce impotriva republicii rezulta un razboi mare. Iar in caz de razboi, poate obtine toate drepturile, chiar si prelungirea mandatului pe perioada nelimitata. Imparatul a preluat controlul complet doar in perioada episodului 4 cand a reusit sa dizolve senatul, a fost o munca de o viata de om aproape.

  si sunt de'acord cu diva. Anakin nu putea sa fie numai bun sau numai rau, din cauza asta a cedat in favoarea lui Sidious. Ii era frica de consiliu. Nu putea afla de casnicia lui, ca il exilau sau cine stie ce. Dar daca ii spunea lui Sidious, care i-a devenit daca pot sa zic asa, un duhovnic, i se putea adresa oricand cu incredere. Astea au fost punctele slabe ale lui: increderea in sidious si frica de consiliu.

  scuzati ca am deviat putin de la subiect :p
   
Thread Status:
Not open for further replies.