main
side
curve
 1. Welcome to the new boards! Details here!

Onko täällä suomalaisia?

Discussion in 'Nordic Countries Discussion' started by Lewis_Orozkerrac, Jan 17, 2002.

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. TK-1

  TK-1 Jedi Youngling

  Registered:
  May 6, 2001
  Thank you very much Obi Anne!
   
 2. Wanlorn

  Wanlorn Jedi Youngling

  Registered:
  Aug 10, 2001
  Viimein! Thanks Anne!
   
 3. Zarin

  Zarin Jedi Youngling star 2

  Registered:
  Jan 23, 2002
  Yeah, thanks very much :)
  Oikeutta suomalaisille SW-faneille (toivottavasti)
   
 4. Lotec

  Lotec Jedi Youngling

  Registered:
  Jan 24, 2002
  Tässä olis taas yksi suomalainen lisää... Pitääpäs tarkkailla tätä foorumia... :)
   
 5. BoRhap

  BoRhap Jedi Youngling

  Registered:
  Feb 2, 2002
  Juh, täällä ollaan sitten kuitenkin näköjään. Saa nähdä kuinka vilkasta keskustelua täällä tullaan käymään... Mutta pitää yrittää seurata tätäkin.
   
 6. Jedi84

  Jedi84 Jedi Youngling

  Registered:
  Jan 23, 2002
  Täällä ollaan eri nimellä kun suomalaisella sivulla, mutta ei haittaa mitään. Pääasia on pääsin tänne. Niin ja voitais keskustella jostakin...
   
 7. Lord_of_the_Sith

  Lord_of_the_Sith Jedi Youngling star 1

  Registered:
  Jan 23, 2002
  Kunhan joku vaan esittäisi järkevän aiheen, niin saataisiin keskustelu pyörimään...
   
 8. Darth_Laurentius

  Darth_Laurentius Jedi Youngling star 2

  Registered:
  Apr 27, 2001
  Käväisin helsinkiläisenä tuossa taas vaihteeksi Tennarissa, ja näyttää siltä, että spoilerikammoisten on syytä pysyä loitolla, tai ainakin Doseen mennessä pitää silmät kiinni: seinällä oli tuo Episodi II -juliste, joka lakanan kokoisena ja ihan luonnossa oli sangen vakuuttava ilmestys.

  Mitäs luulette, uskoiko Lucas niitä satoja Episodi I:n kirvoittamia fleimejä vai saammeko jälleen nähdä kömpelösti rivitetyn, pieleen käännetyn suomenkielisen alkuscrollin?
   
 9. Tod

  Tod Jedi Master star 4

  Registered:
  Apr 29, 1999
  Täytyy vaan toivoa että saadaan englanninkieliset alkutekstit. Kyllä Ep1 pikkaisen hätkähdytti kun rupes tuleen suomenkielisiä alkutekstejä. Minä en ole koskaan pitänyt käännöksistä vaan pyrin lukemaan kirjatkin alkuperäiskielellä. Se vielä puuttuisi, kuten DL totesi aiemmin, että Ep2 olisi dubattu suomeksi.

  Asiasta toiseen tietääkö joku milloin Dark Journey on tulossa kauppoihin Hesassa? Ja mikä on yleisesti suomifanien kanta, että onko EU (expanded universe tässä tapauksessa) kanonia vai ei?
   
 10. BoRhap

  BoRhap Jedi Youngling

  Registered:
  Feb 2, 2002
  Minun kantani eu:sta on seuraava: Se on eräänlaista fanfictionia, viihdyttävää omalla tavallaan, kunhan sitä ei ota liian vakavasti. Täydellistä kaanonia ei kuitenkaan ole eikä tule. Turha ajatella, että kirjat ja sarjikset näyttäisivät sen, mitä henkilöille "oikeasti" ;) tapahtuu... Eli rinnastan eu:n juuri näihin netistä löytyviin fanfiction-kirjoituksiin, tosin eu on tietysti ammattimaisesti kirjoitettua ja julkaistua, ja siten siis vakavammin otettavaa. Julkaisuista voi valita ne, joista pitää, ja ajatella niiden olevan "oikeita"...
   
 11. Lotec

  Lotec Jedi Youngling

  Registered:
  Jan 24, 2002
  Kyllä EU-tarinat ovat viihdyttäviä, mutta jotkut niistä eivät liity trilogiaan mitenkään. Itse olen kova Quinlan Vos - fani ja oli mukava lukea Iltahämärä- sarja.
   
 12. tahdenlento

  tahdenlento Jedi Youngling

  Registered:
  Jan 22, 2002
  Onhan EU:t hauskoja, mutta hirveen köyhiä vain, siis ihmiset ei paljon muutu mihinkään. OK, täytyishän päähenkilöiden edes hiukan kehittyä henkilöinä ja ne joutuu aina samanlaisiin tilanteisiin. Jos LUke vielä kerran häilyy jossain hevon kuusessa kuolemanpartaalla, josta se täytyy pelastaa mulla nousee niskakarvat pystyyn.Eli.
  En mä niitä mitenkään oikeiksi ottais...sellasta riipustelua vain.
   
 13. Wanlorn

  Wanlorn Jedi Youngling

  Registered:
  Aug 10, 2001
  Mitä sille Suomi-board idealle tapahtui? Unohtiko Anne koko jutun vai hylättiinkö idea?

  Mitä tulee EU-kirjallisuuteen, niin pidän osaa kaanoniin kuuluvana, kuten Stackpolen ja Zahnin kirjoja. Sitten on niitä (kuten Correlia-trilogia) jotka on lähinnä naurettavia, jotka lentää takkaan ja niiden ajattelemisen virallisena kirjallisuutena on yhtä tuskaa.

  Eli se siitä.

  Tässä kävin eilen Akateemisen alennusmyynneissä, ja vilkaisin englanninkielisiä alennuspokkareita. Hämmästyttävän suuri osa niistä näytti olevan jonkin sarjan kakkos- ja kolmos-osia. Noita Correlia-kirjoja oli myynnissä hämmästyttävä määrä. Myös Star Trekkiä oli karseesti.
  Puhumattakaan vanhoista Dragonlance- ja Forgotten Realms- kirjoista, joita 4 euron kappalehintaan kannoin kotiin niin paljon kuin rahat riitti.
   
 14. Tod

  Tod Jedi Master star 4

  Registered:
  Apr 29, 1999
  Eipä varmaan suomi-forumille ole paljon käyttöä, kun ne suomalaiset fanit, jotka käyvät TFN:ssä postittavat varmaan enimmäkseen yleisiin forumeihin.
   
 15. Darth_Laurentius

  Darth_Laurentius Jedi Youngling star 2

  Registered:
  Apr 27, 2001
  EU on juuri sitä miltä kuulostaakin: Expanded. Eli kuten joku jo totesi, virallisesti hyväksyttyä fanifiktiota, jonka Suuri Flanellipaitainen Päällikkö voi milloin tahansa kumota. Lucasfilmin virallinen kanta on, että vain elokuvat, sekä niistä tehdyt novelisaatiot, kuunnelmat ja sarjakuvat, tässä järjestyksessä ovat kaanonia, sekä tietysti SFP:n sanat. Suuri osa "uuden EU:n" (eli 90-luvun alun jälkeen tehdyn) ristiriidoista selittyy sillä, että kirjoittajat keksivät kukin oman versionsa Kloonisodista ja sijoittivat ne noin viidenkymmenen vuoden päähän ennen Yavinin taistelua. Sitten GL, joka viis veisaa EU:sta satunnaisia poikkeuksia lukuunottamatta, päättikin sijoittaa prequelit alkamaan vain reilun kolmenkymmenen vuoden päästä, eikä TPM:ssä oltu kloonisodista vielä kuultukaan. GL ei suinkaan itse lue juuri mitään tuotoksia, joihin SW-logo lätkäistään, vaan sen tekevät Lucasfilmin toimittajat. Hän korkeintaan konsultoi tai jakaa neuvoja.

  "Vanha EU" (70-80 lukujen harvat kirjat, Marvel-sarjikset ja WEG:n roolipeli) taas on jo asia erikseen... onhan siellä paljon hyvääkin perintöä, niinkuin Z-95, Corellian Gunship, Circarpousin aurinkokunta, Nagai-invaasio, Shira "Lumiya" Brie yms. mutta sitten ne muut, kuten Omegapakkanen (huima keksintö, sillä voi jäädyttää kappaleita avaruudessa ;)), hoojibit, eräs tarina jossa Wedge ja Janson olivatkin muka alustensa hajottua joutuneet jäämään Hothille Liiton evakuoitua Echo-tukikohdan, toinen tarina jossa Anakin ja Vader ovat eri henkilö, ja tietysti Mustan Lordin Paluu...

  Nyttemmin EU on sidottu jonkin verran paremmin kaanoniin: kirjailijat käyvät kysymässä itse Flanellipaidalta neuvoja, eivät yritä enää kirjoittaa asioista joista eivät tiedä, ja Ep.1:n jälkeen ilmestyneen EU:n pitäisi olla jo melko ristiriidatonta (vrt. Zahnin Hand of Thrawn -duologia, jossa selitellään aika mielenkiintoisesti Jedin Paluun jälkeiseen aikaan sijoittuneessa EU:ssa kerrottuja virheitä oikeinpäin; Lucenon Cloak of Deceptionissa taas osa matskusta oli suoraan peräisin Lucasilta; Rogue Planet ja Approaching Storm on niinikään kirjoitettu sopimaan kaanoniin. Ja jopa NJO:n aloituskirjassa Vector Primessa (herrankiesus, lukekaa jo se niin ei enää tarvitse monen vuoden takaisia juttuja pitää spoilereina) tapahtunut erään henkilön kuolema oli kuulemma Skywalker Ranchilta saneltu päätös.

  EU:ssa on kyllä luvattoman paljon saastaa. Juuri tuo Corellia-trilogia on hyvä esimerkki siitä, mitä tapahtuu kun kirjailija ei viitsi lukea muiden kirjoja alkuunkaan ja sitten keksii omiaan (Mara näköjään on hukannut valosapelinsa ja unohtanut Voiman kokonaan? Kaikki aiemmin nähdyt suuralukset kuten ISD:t on romutettu, ja tilalla on jotain mitälie?). Liika kolmivuotiaille suunnattu lepertely (Corellia-trilogia, Jediakatemia-trilogia) on myös syvältä. Ja Imperiumin (ja Huttien ja Mustan Auringon ja Yuuzhan Vongin ja ja ja ...) superaseet, ne pitäisi kieltää lailla, kuten myös "pieni galaksi"-ilmiö: tottakai esim. Soontir Fel on törmännyt lähes kaikkiin Liiton sankareihin (samalla luokalla Hanin kanssa jota vastaan taisteli Nar Shaddaan taistelussa, koulutti Biggsin, tuhosi puolet Konnalaivueesta ennen Hothin taistelua, Endorin jälkeen seikkailee Konnalaivueen kanssa enemmänkin, törmää sattumalta Wraith-laivueeseen, etc.). Ja tottakai hahmoille pitää keksiä uudet, elokuvista poikkeavat taustat: Han Solo ei olekaan karski rosmo jolla on kuitenkin hyvä sydän vaan hän onkin Imperiumin vastaisen taistelun sankari jo vuosia ennen kapinaan liittymistään, ja tottakai hän vielä on oikeastaan syrjäytetyn kuninkaan perillinen ja tietysti hänellä on satujen perinteiden mukaisesti ilkeä serkkupuoli. Boba Fettkään ei ole se elokuvista tuttu Clint Eastwood -tyyppinen nimetön palkkionmetsästäjä joka jahtasi Hania kylmän laskelmoidusti koska hänestä oli luvattu kaksikin palkkiota, vaan tottakai hän on tavannut lähes kaikkki sankarimme jo entuudestaan ja on oikeasti Han Solon verivihollinen. Ja sitten ne täysin järjettömät epäloogisuudet, esim. kun Han oli huomannut että Sun Crusherilla saattoi tuhota ISD:n lentämällä pahki komentosil
   
 16. Tod

  Tod Jedi Master star 4

  Registered:
  Apr 29, 1999
  Tuohon hyvien kirjojen listaan minä lisäisin kyllä Crispinin Han Solo-trilogian ja koko NJO-sarjan. Sen sijaan I,Jedi on edelleen mielestäni yksi yliarvostetuimpia SW-kirjoja. Itse Stackpole on muutenkin hieman yliarvostettu. Hän ei kirjailijana pärjää Allstonille, Zahnille, Crispinille tai Denningille.
   
 17. Obi Anne

  Obi Anne FF manager Celebrations star 8 Manager

  Registered:
  Nov 4, 1998
  A little update.

  I will probably remind the global support about your forum shortly, but since three regional support administrators have quit in a week they global staff have to find replacement, and in that case a new forum can be quite far down on the priority list.
   
 18. Obi Anne

  Obi Anne FF manager Celebrations star 8 Manager

  Registered:
  Nov 4, 1998
  Sometimes they work faster than you could think. [link=http://boards.theforce.net/board.asp?brd=10345]Welcome![/link]
   
Thread Status:
Not open for further replies.