main
side
curve
 1. Welcome to the new boards! Details here!

POLITICA, SOCIETATE si nu numai...

Discussion in 'Romania' started by sergiurusu, Dec 18, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. sergiurusu

  sergiurusu Jedi Knight star 5

  Registered:
  May 30, 2001
  E si normal sa nu dramatizam. Doar ca deschizand TV-ul nu poti vedea un jurnal unde sa nu apara ceva legat de gripa aviara. Momentan totul e ok si cred ca asa va ramane. Nu cred ca se va ajunge ca in cazul gripei spaniole.
   
 2. OCTAVIAN_PAUN

  OCTAVIAN_PAUN Jedi Youngling star 3

  Registered:
  Oct 28, 2004
  Da' pe naiba ...
  Catzi dintre noi mai tzinem minte scandalurile care au monoplizat mass-media anul trecut ??
  Aiurea ... tre' sa faci eforturi sa-ti aduci aminte ...

  E vorba de razboiul dintre televiziuni, si de cel similar al ziarelor.
  Razboiae ale caror "consecinte" le simtim noi, oamenii, care suntem "intoxicati" cu FIX aceeasi stire, dar prezentata de 4000 de posturi TV si ziare, in moduri cit mai dramatice cu putina, cit ma "viu" si mai "colorat", cu muzica cit mai grava si cu fetze cit mai plinse, cu gaini cit mai moarte si cu oameni cit mai disperati.
  Peste toti, triumfator, Adelin Peshtisor sau cretinul celalalt, cu urechile cit foile de varza ...

  Caci printre toate reportajele TV si paginile de ziar, troneaza MARIA-SA RECLAMA !!
  Reportajul TV "plat", fara intonatie si dramatism ... nu aduce audienta. Deci nici "privitori" de reclame.
  Articolul de ziar doar "scris", fara o tipa in 4 labe , fara niste creieri sleitzi pe sosea, sau fara o babutza plinsa toata ... nu atrage !! Deic nu mai rasfoiesti ziarul ... nu mai vezi reclamele ...

  Razboiul de a face bani, cit mai multi, spre a umple buzunarele mitocanilor mafiotzi care stau si dorm cu burtzile in sus prin Parlament.

  Acum , sinceri sa fim, trebuie sa recunoastem ca un pericol real exista in gripa aceasta aviara.
  INsa nu este decit un foc de paie amplificat de TV-uri si ziare.
  NU trebuie decit sa avem grija. Si sa facem ce trebuie sa facem in fiecare zi:
  sa ne spalam pe maini (poate o idee mai des), sa gatim "la foc iute" ... etc.

  Cit despre "testarea" carnii ...
  Aiurea. E loterie !
  Pai daca ne-a trebuit (ca tzara si ca stat "european") ceva mai mult de o saptamana sa trimitem mostre prelevate de la niste mortaciuni din delta, TOCMAI in Anglia, dupa care am mai asteptat tot cam atita ca sa ne parvina rezultatele ... pai voi chiar credeti ca sunt testate mii de gaini taiate zilnic in sute de ferme din toata tzara, in scopul comercializarii ??????
  Ehm, sa nu ami vorbim de milioane de oua !!
  Aiurea.
  INghitzim ce ne spune ...statul ! Prin mesaj subliminal : "Sunt testate , dom'le, sunt testate, ia si maninca ... si da banu' pe ele !!! Ca altfel ne moare industria carnii !!"

  Btw ... azi am cumparat pulpe de pui, ficatzei si pipote+inimi ...
  So ..MAY THE FORCE BE WITH ME ...

   
 3. sergiurusu

  sergiurusu Jedi Knight star 5

  Registered:
  May 30, 2001
  16 ani treuti de la Revolutia din Decembrie 1989. Sa ne amintim cum a fost. Poate cei mai mici dintre voi stiu aceste lucruri doar din filmele documentare si din poze.

  [image=http://www.miculparis.ro/photos/istorie/revolutia_decembrie/revolutia_decembrie01.jpg]

  [image=http://www.miculparis.ro/photos/istorie/revolutia_decembrie/revolutia_dec02.jpg]


  http://ro.wikipedia.org/wiki/Revolu%C5%A3ia_Rom%C3%A2n%C4%83_din_1989

  http://www.miculparis.ro/orasul/istorie/revolutia_decembrie.html#part4

  http://www.laurentiu.go.ro/
   
 4. Vic_Astro

  Vic_Astro Jedi Master star 3

  Registered:
  Jul 25, 2005
  Sincera recunostinta pentru toti cei care au murit sau au fost raniti in acele momente!
  Sa speram ca intr'o zi vom stii cu adevarat ce s'a intamplat in acele clipe de cosmar. Daca nu pentru manualele de istorie, macar de dragul linistii sufletesti a celor care au pierdut pe cineva drag atunci.

   
 5. SVAndrei

  SVAndrei Jedi Knight star 5

  Registered:
  Nov 6, 2004
  Sincer, ma indoiesc ca se va afla ceva in curand. in momentul acesta se pare ca sunt prea multe persoane influenmte care au inrteresul sa nu se afle nimic. Va mai dura ceva ani...
   
 6. arapila

  arapila Jedi Master star 4

  Registered:
  Jan 28, 2005
  da... ati vazut ca o arat pe protv un reportaj despre revolutie? si aproape nici un tanar nu a stiut ce s-a intamplat atunci. Io mai tin minte cateceva. Era galagie pe strada si la TV erau doua steaguri si cantau OLEEEE OLEEE OLE OLEEEE Ceausescu nu mai e! :p ... Si ce am aflat mai nou este ca taica-mio o fost si el pe strada si cica si in primul rand. O zis ca daca se ordona sa se traga acuma imi povestea maica-mea despre el. [face_worried]
   
 7. sergiurusu

  sergiurusu Jedi Knight star 5

  Registered:
  May 30, 2001
  Tatal meu a fost in fata Primariei Arad cand se tragea prin 21, iar mama mea facea un curs de perfectionare in calculatoare in TM in Decembrie si nu stia ce se intampla ca lumea fugea si se auzeau impuscaturi...
   
 8. MaraStardreamer

  MaraStardreamer Jedi Master star 4

  Registered:
  Apr 25, 2006
  Nu stiam daca sa pun pozele astea la politica sau la umor... Pana la urma am zis ca nu e chiar de ras... :(

  Ieri cica s-a discutat primirea Romaniei in UE...

  [image=http://img146.imageshack.us/img146/74/pic098949ae.jpg]

  [image=http://img108.imageshack.us/img108/6412/pic170357ps.jpg]

  [image=http://img101.imageshack.us/img101/642/pic238112gl.jpg]

  [image=http://img240.imageshack.us/img240/3430/pic262996az.jpg]

  [image=http://img136.imageshack.us/img136/9056/pic287030gj.jpg]

   
 9. sergiurusu

  sergiurusu Jedi Knight star 5

  Registered:
  May 30, 2001
  [link=http://www.bbc.co.uk/romanian/news/story/2006/12/061230_saddam_executat.shtml]Saddam a fost executat[/link]

  Ce credeti ca se va intampla acum? A fost o alegere inteleapta? Nu va deveni martir, provocand mai multe daune prin moartea sa decat ar crede americanii? Ce ne poate spune experienta avuta de noi cu executia lui Ceasusescu? Orientul Mijlociu se afla oricum pe un butoi de pulbere, era neaparata nevoie de executie?
   
 10. Tago_Jedi

  Tago_Jedi Jedi Youngling star 2

  Registered:
  Mar 20, 2006
  ...sa ne fereasca Dumnezeu de iadul din Irak... eu intotdeauna am spus ca americanii ar fi trebuit sa-si vada de treaba...ii intereseaza pe ei de dictaturi si de libertatea din Orientul Mijlociu cum ma intereseaza pe mine ce a mancat cainele vecinei mele de dimineata...sa fim seriosi...isi pun ei peste tot guverne aservite lor.
  Oricum Saddam a fost un nemernic...dar nici americanii nu sunt departe (nu poporul, lumea, ci politicienii lor si cei care conduc). As vrea sa sper ca va exista vreodata ziua cand pe Pamant va fi numai pace si fericire....sincer nu vreau sa par dur si sa ma ascund dupa deget... ma simt indurerat de toate atrocitatile care se intampla in lumea intreaga, copiii care mor de foame, soldati care omoara si violeaza in loc sa apere, politicieni hulpavi care mint si storc popoare, dictatori....
   
 11. sergiurusu

  sergiurusu Jedi Knight star 5

  Registered:
  May 30, 2001
  Din pacate nu am timp sa discut pe larg despre subiect, dar din modul in care am formulat postul anterior cred ca puteti deduce opinia mea...
   
 12. Tago_Jedi

  Tago_Jedi Jedi Youngling star 2

  Registered:
  Mar 20, 2006
  Mi-e greu sa spun ce gandesc, de fapt nu stiu cum sa ma exprim...dar nu ar mai trebui armate nicaieri in lume, sa existe doar "un fel de armata" gen polite care sa aiba ca obiectiv doar siguranta cetateanului, traficul si altele de acest gen...sa ramana odata granitele peste tot asa cum sunt ca doar sunt niste tampenii si sa le dea Dumnezeu minte la oameni sa se suporte unii cu altii indiferent de culoare sau religie sau puncte de vedere... ce spun poate parea sau chiar este pueril...dar imi doesc atat de mult sa fie bine...
   
 13. Vic_Astro

  Vic_Astro Jedi Master star 3

  Registered:
  Jul 25, 2005
  Executia (?!) lui Saddam Hussein - nu pot fi de acord cu asa ceva. Nu sunt de acord cu pedeapsa capitala, indiferent de acuzatiile aduse inculpatului. (Asta e o alta discutie, pe care am inceput-o cu Tago si Zahn (am scris bine?) si al carui final nu se intrevede :)). Dar acesta este doar varful icebergului. Doar acel eveniment suficient de "colorat" incat sa fie hiperpromovat de media. Povestea e mult mai complexa...
  Fosta marioneta politica a guvernului de la Washington, sustinut cu armament de acelasi guvern, folosit de guvernul american pentru a "elibera" o tara marunta foarte bogata in petrol, acuzat de sustinere is implicare in miscari teroriste anti-americane, atacat in propria tara de o coalitie militara condusa si fondata de guvernul american, gasit si capturat de armata aceluiasi guvern, executat (?!) de noile marionete politice ale guvernului des amintit mai sus. Interesant.
  De ce un guvern al unei tari democratice si majoritar crestina decide soarta unei tari nedemocratice si majoritar islamica?
   
 14. Milena_Syan

  Milena_Syan Jedi Master star 4

  Registered:
  Sep 27, 2005
  I'll have to agree with Vic on this one: The USA has no given right to interfere with the internal affairs of a sovereign state.
  "Democratic regime"? Please! Try "conquered territory".
  But, seriously, are any of us surprised?
  Following the events in Serbia and Afganistan, this "war" against Iraq - actually against what was perceived as a dictatorial regime - can only complete the image of what is soon to be a "world order".
   
 15. Milena_Syan

  Milena_Syan Jedi Master star 4

  Registered:
  Sep 27, 2005
  Sorry. Double post. (Same idea though).
   
 16. sergiurusu

  sergiurusu Jedi Knight star 5

  Registered:
  May 30, 2001
  Americanii nu au intrat in Cambodgia sa-i elimine pe Khmerii Rosii (Khmer Rouge) si pe liderul lor Pol Pot, care a omorat milioane de oameni din propriul popor in numele revolutiei comuniste. De ce? Este o tara saraca, nu exista interese acolo.

  Si cate alte tari din lumea a treia, incepand din America Latina si terminand cu Africa, ar avea nevoie de guverne cu adevarat democratice si de ajutoare umanitare reale. Ii intereseaza pe mai-marii lumii de aceste tari? Poate doar ca sa-si testeze noile rachete si nu in ultimul rand, noile arme biologice si virusi. Asta cred ca raspunde la multe intrebari...
   
 17. Vic_Astro

  Vic_Astro Jedi Master star 3

  Registered:
  Jul 25, 2005
  Niciodata nu voi putea fi de acord cu nevoia neaparata de democratie. Poate ca democratia e cea mai buna forma de organizare a unei societati, din cele inventate pana acum. Dar pentru o populatie care nu a beneficiat de asa ceva (fie niciodata, fie pentru o lunga perioada de timp), democratie e buna servita in portii mici. Nu trebuie sa ne uitam prea departe pentru a vedea exemple negative ale efectelor unei democratii prost aplicate [face_whistling].
   
 18. Tago_Jedi

  Tago_Jedi Jedi Youngling star 2

  Registered:
  Mar 20, 2006
  :( ...realitatea omenirii este ca suntem o societate inapoiata guvernata de puterea banului sau fanatism religios....omul vrea sa-i CONDUCA pe semenii sai nu vrea sa-i ajute...iar mentalitatea generala este de a "invinge" cu orice pret sub pretextul ca ...SCOPUL SCUZA MIJLOACELE...poate cea mai grava maxima...marea majoritate vrea binele propriu in detrimentul celorlalti...se omoara frate cu frate pentru o bucata de pamant sau pentru bani...asta este societatea in care traim...suntem invatati sa fim sefi si conducatori de mici...sa fi realizat este sinonim cu bogat...

  Poate intr-un tarziu...ne vom depasi conditia...
   
 19. Vic_Astro

  Vic_Astro Jedi Master star 3

  Registered:
  Jul 25, 2005
  Efectele neplacute ale hyper-mediatizarii executiei lui Saddam Hussein: [link=http://www.chron.com/disp/story.mpl/front/4443091.html]aici[/link] si [link=http://news.ninemsn.com.au/article.aspx?id=175316]aici[/link].

  :_|
   
 20. SVAndrei

  SVAndrei Jedi Knight star 5

  Registered:
  Nov 6, 2004
  Totusi intrebarea ramane: regim democratic, liber, capitalist, sau regim totalitar (stanga sau dreapta, indiferent)?

  Inclin inspre Democratie.
   
 21. Milena_Syan

  Milena_Syan Jedi Master star 4

  Registered:
  Sep 27, 2005
  @Vic: Mi-e teama ca sunt doar primele 3 victime dintr-un sir foarte lung.
   
 22. Tago_Jedi

  Tago_Jedi Jedi Youngling star 2

  Registered:
  Mar 20, 2006
  ...mai josnic decat insasi executia, a fost modul barbar prin spanzuratoare, in secolul XXI... cineva mi-a dat un link dar am refuzat sa ma uit...
   
 23. Vic_Astro

  Vic_Astro Jedi Master star 3

  Registered:
  Jul 25, 2005
  Facand abstractie de subiectul in sine, e problema lor cum procedeaza. E o chestie de identitate culturala, pana la urma. Sunt lucruri care apartin unei societati/culturi pe care nu le intelegem, nu le apreciem, le desconsideram in comparatie cu echivalentele societatii/culturii noastre (moartea prin spanzurare; taierea mainii pentru furt; samd). Dar atata timp cat nu putem sa argumentam de ce procedeul "nostru" e mai bun/corect/moral decat "al lor", tinand seama de implicatiile culturale si sociale ale lor, nu avem dreptul sa ii judecam. Revenind la subiect, de ce ar fi mai buna pedeapsa cu moartea prin electrocutare sau executia cu amre de foc decat cea prin spanzurare?
  Fara sa mai fac abstractie de subiectul in sine, consider incorecta si imorala pedeapsa capitala, oricare ar fi procedeul prin care este indusa.
   
 24. Tago_Jedi

  Tago_Jedi Jedi Youngling star 2

  Registered:
  Mar 20, 2006
  ...e discutabil...uneori e bine sa omori pe cineva pentru a preveni un rau si mai mare...uite un fapt ipotetic... daca esti politist si urmaresti un criminal in serie , sa mai adaug ca a comis numai crime oribile si cu sadism maxim,...il prinzi dar nu-l poti opri decat omorandu-l...ce faci?
   
 25. Tago_Jedi

  Tago_Jedi Jedi Youngling star 2

  Registered:
  Mar 20, 2006
  ...lasand la o parte moartea lui Saddam... Pedeapsa cu moartea este pe deplin justificata in anumite situatii. Dupa parerea mea sunt OAMNEI, care comit anumite fapte care nu-i mai claseaza in "umanitate"...ei devin doar niste pradatori de care trebuie sa te aperi eradicandu-i, pur si simplu NU MAI SUNT OAMENI...intr-adevar, se pot cai apoi, dar dupa ce omori cu sange rece si sadism pe cineva, mai ales in cazul anumitor bestii cum sunt pedofilii criminali, cainta si scuzele pur si simplu sunt de prisos, acei oameni nu mai au suflet, sunt monstrii si trebuie OMORATI...mai ales ca daca nu ar fi fost prinsi ar fi fost mandri si bucurosi de atrocitatile comose....poate ca nu poti sa indrepti cu MOARTEA o greseala deja comisa, insa poti, sa ai certitudinea ca acea bestie nu va mai "gresi" niciodata. Cu toate ca daca se caieste si se indreapra...e o posibilitate de 0.00001% sa mai greseasca din nou...ceea ce NU TREBUIE SA PERMITI UNUI MONSTRU...nici o puscarie nu e sigura 100%

  Singura problema cu pedeapsa capitala este ca poti gresi si poti pedepsi un om nevinovat...si nu sunt deacord cu ea decat in cazurile grave si premeditate...
   
Thread Status:
Not open for further replies.