main
side
curve
  1. Welcome to the new boards! Details here!

Post technical questions and issues here.

Discussion in 'Communications' started by Grimby , Sep 2, 2012.

  1. PCCViking

    PCCViking Force Ghost star 10

    Registered:
    Jun 12, 2014
    Thanks
     
  2. B3

    B3 Force Ghost star 6

    Registered:
    Jan 21, 2014
    I've been having a heck of a time accessing the boards via mobile the past 24 hours. Pages take minutes to load, if they load at all. I've talked to another user who noticed the lag, especially on mobile. Are we alone in this?
     
  3. Ramza

    Ramza Administrator Emeritus star 7 VIP - Former Mod/RSA VIP

    Registered:
    Jul 13, 2008
    Mobile as in your mobile wifi, mobile as in tapatalk, mobile as in both...?
     
  4. B3

    B3 Force Ghost star 6

    Registered:
    Jan 21, 2014
    I don't have tapatalk. I'm just using Chrome on my phone. I haven't noticed any issues with any other website today.
     
  5. Grimby

    Grimby Technical Consultant & Former Head Admin star 7 Staff Member Administrator

    Registered:
    Apr 22, 2000
    Probably unrelated, but I updated the Tapatalk plugin to the latest version a few hours ago.

    -- Sent from my R2 unit
     
  6. Ramza

    Ramza Administrator Emeritus star 7 VIP - Former Mod/RSA VIP

    Registered:
    Jul 13, 2008
    Are you seeing any differences in performance depending on the connection type? For example, home wifi versus cellular? I'm not experiencing any problems with my smartphone of choice so I'm genuinely curious.
     
  7. B3

    B3 Force Ghost star 6

    Registered:
    Jan 21, 2014
    No difference as far as I can tell.
    It's been a little more cooperative this afternoon, but still not normal. I'm on a laptop right now, and that seems to be fine.

    Strangely, the drop down menus (Alerts, etc.) seem to be the most affected.

    I have to run now; if I return I'll be on my phone again, and I'll see how it behaves later tonight.
     
  8. Shira A'dola

    Shira A'dola Jedi Master star 6

    Registered:
    Sep 4, 2012
    I'm having the same issue as Bail, actually.
     
  9. EHT

    EHT Manager Emeritus star 7 VIP - Former Mod/RSA

    Registered:
    Sep 13, 2007
    I'm on my phone now, on Wi-Fi, not using Tapatalk, and it's working fine for me.
     
  10. B3

    B3 Force Ghost star 6

    Registered:
    Jan 21, 2014
    It's gotten better, but there is still a noticeable lag at times.
     
  11. EHT

    EHT Manager Emeritus star 7 VIP - Former Mod/RSA

    Registered:
    Sep 13, 2007
    On Wi-Fi? And if you get on a computer in the same location it's faster?
     
  12. B3

    B3 Force Ghost star 6

    Registered:
    Jan 21, 2014
    Yes. But I'm no longer near a computer, so I can't compare now.

    Clicking on the main menu or the sub forums is pretty smooth, but clicking on a thread doesn't always connect.

    Checking alerts, using the Reply function, looking at profiles - pretty much any function that causes the black box to appear in the right hand corner - seems to be having a hard time. Also clicking on links in the Alert box is temperamental.

    For example, I just hit Preview on this post, and it took over a minute to come up.
     
  13. B3

    B3 Force Ghost star 6

    Registered:
    Jan 21, 2014
    And that took two tries (and two minutes for the successful attempt) to post.
     
  14. Ramza

    Ramza Administrator Emeritus star 7 VIP - Former Mod/RSA VIP

    Registered:
    Jul 13, 2008
    Have you tried restarting your phone?
     
  15. B3

    B3 Force Ghost star 6

    Registered:
    Jan 21, 2014
    I did a few times earlier, and it didn't seem to make a difference. I just restarted it again, and things are better but still a bit sluggish.
     
  16. LAJ_FETT

    LAJ_FETT Tech Admin and Collecting/Lucasfilm Ltd Mod star 9 Staff Member Administrator

    Registered:
    May 25, 2002
    Seems OK to me at the moment on a netbook with Firefox. There weren't any errors in the server log from yesterday that might apply.
     
  17. Rainbow Knight Star

    Rainbow Knight Star Game Host star 5 VIP - Game Host

    Registered:
    Apr 18, 2005
    Where can I find a list of color codes? My screen reader doesn't work with the Rich Text feature, and I can't use the list there.
     
  18. Ramza

    Ramza Administrator Emeritus star 7 VIP - Former Mod/RSA VIP

    Registered:
    Jul 13, 2008
    TrakNar and Rainbow Knight Star like this.
  19. DarthTunick

    DarthTunick SfC Part IV Commissioner star 10 VIP - Game Host

    Registered:
    Nov 26, 2000
    Anybody else having problems with this particular glitch: the double-post? Every week, for at least the past month or so, I can count on at least 1-3 occurrences of this, regardless of which forum I'm posting in. It's incredibly annoying. :p
     
  20. LAJ_FETT

    LAJ_FETT Tech Admin and Collecting/Lucasfilm Ltd Mod star 9 Staff Member Administrator

    Registered:
    May 25, 2002
    I'm having issues but mine are net connection-related. Mine sucks at the moment.
     
  21. Thuro

    Thuro Jedi Knight star 4

    Registered:
    Nov 7, 2013
    The same problem as before is happening to me again. Cept clearing my cookies didn't fix it.
     
  22. LAJ_FETT

    LAJ_FETT Tech Admin and Collecting/Lucasfilm Ltd Mod star 9 Staff Member Administrator

    Registered:
    May 25, 2002
    Can you remind me what the problem was?
     
  23. Bazinga'd

    Bazinga'd The Man / Also Known as Bazinga'd star 6 Staff Member Manager

    Registered:
    Nov 1, 2012
    LAJ_FETT Depending on the browser and individual network connection (ISP based-I think) there is significant lag time between hitting the submit button and the post showing up in the thread. Sometimes, a user does not see the posting indicator in the top right corner and hits the submit button a second time believing their initial click was ineffective. Other times, the double post happens sua sponte.
     
  24. LAJ_FETT

    LAJ_FETT Tech Admin and Collecting/Lucasfilm Ltd Mod star 9 Staff Member Administrator

    Registered:
    May 25, 2002
    I meant Thuro's problem, but I responded to a post of his over in the SWC CCC thread. But I have had the issue you describe recently with my broadband acting up.
     
  25. Bazinga'd

    Bazinga'd The Man / Also Known as Bazinga'd star 6 Staff Member Manager

    Registered:
    Nov 1, 2012
    My post was poorly timed :) I think the lag / double post problem is mainly an accidental double post issue caused by individual ISP delay, btw.