STAR WARS - Basm sau SF serios?

Discussion in 'Romania' started by arapila, May 31, 2008.

?

STAR WARS - Basm sau SF serios?

Poll closed Sep 7, 2008.
poveste de adormit copii 3 vote(s) 30.0%
SF serios 1 vote(s) 10.0%
altceva 6 vote(s) 60.0%
Thread Status:
Not open for further replies.
 1. arapila Jedi Master

  Member Since:
  Jan 28, 2005
  star 4
  Intrebare... Ce e pentru voi Star Wars? adica cum il vedeti? ca un film SF pe care daca vrei sa il intelegi trebe sa il vezi la 20-30-100 de ani sau il poate intelege orice pusti chiar poate sa adoarma cand se uita la el?

  io am votat cu poveste de adormit copii
 2. CyberFaust Jedi Padawan

  Member Since:
  Jun 23, 2005
  star 4
 3. Darth_Garak Jedi Master

  Member Since:
  Jul 28, 2005
  star 4
  It's entertaining - that's all that matters to me. I write SF and fantasy stories to entertain people, not to make them consider the meaning of life and the unknown purpose of the universe (oricum nu imi pasa care este the meaning of life, din cate stiu poate there is no meaning and I don't give a kark about it, I'll live it and try to enjoy myself after which I'll die and find out if there is an afterlife or not - if there isn't I guess it won't matter and I won't care since I'd cease to exist [face_skull] ).

  Am facut o paranteza mai mare decat the original statement - nice :p
 4. CyberFaust Jedi Padawan

  Member Since:
  Jun 23, 2005
  star 4
 5. ATTezeu Jedi Padawan

  Member Since:
  May 13, 2005
  star 4
  Dincolo de faptul ca sunt de acord cu Cyber, si anume ca raspunsul este 42, consider ca SW este o combinatie intre cele doua :D
 6. SVAndrei Jedi Knight

  Member Since:
  Nov 6, 2004
  star 5
  O combinatie intre amandoua.
 7. Milena_Syan Jedi Master

  Member Since:
  Sep 27, 2005
  star 4
  There's kid stories an there's serious Sci-Fi, and each of them has the potential of thrilling the reader, albeit in different ways.
  But Star Wars is something else. It's a fairy tale and an adventure movie and a love story, encompasing humour but also drama, all wrapped in Sci-Fi.
 8. CyberFaust Jedi Padawan

  Member Since:
  Jun 23, 2005
  star 4
 9. Milena_Syan Jedi Master

  Member Since:
  Sep 27, 2005
  star 4
  They're heavily counting on each fan's imagination for that one. :D
 10. CyberFaust Jedi Padawan

  Member Since:
  Jun 23, 2005
  star 4
  AM postat un comic, ca sa vedeti ce imaginatie au fanii. Da l=-am scos due to popular al unor membrii care vor ramane anonimi.
 11. Darth_Garak Jedi Master

  Member Since:
  Jul 28, 2005
  star 4
  Nu-si bat capul cu sexul ca stiu ca noi fanii avem o imaginatie destul de bogata (a se citi perversa) si ne putem gandi la destule chesti (I still think Zayne is going to have a love triangle with Jarael and Shel - and IF he has to pick, he should chose Jarael). And with that I made my point :p - ca detali nu cred ca vreti.
 12. CyberFaust Jedi Padawan

  Member Since:
  Jun 23, 2005
  star 4
  vreau detalii si poze.
 13. Darth_Garak Jedi Master

  Member Since:
  Jul 28, 2005
  star 4
 14. CyberFaust Jedi Padawan

  Member Since:
  Jun 23, 2005
  star 4
  Lucrul clar care a iesit din poll-ul asta e ca star wars nu e in nici un caz un SF serios se pare.
 15. Darth_Garak Jedi Master

  Member Since:
  Jul 28, 2005
  star 4
  Sau cel putin noi nu suntem foarte seriosi :p
 16. ComicDiva Jedi Padawan

  Member Since:
  Oct 27, 2004
  star 4
  Nu exista sex in Star Wars (OT cel putin) because that's not what it's about. Singura relatie din OT romantica este aia dintre Han si Leia si se bazeaza numai pe closed mouth kisses. Pentru ca totusi anii 70 in ciuda tuturor prostiilor care se intamplau ramane o epoca destul de inocenta in comparatie cu aia in care traiesc americanii acum. Inca se mai facea muzica buna si filme bune si copiii erau copii.

  Nu te uiti la Star Wars pentru ca vrei sa ti se reaminteasca ce greu sau ce usor este sa faci sex in zilele noastre. Te uiti ca sa scapi de zilele noastre.

  Si ca sa fiu putin mai on topic, temele care sunt handled in Star Wars sunt extrem de serioase. Dar servite in asa mod incat sa distreze cat mai multi oameni. Star Wars poate fi explorat in mai multe feluri. Pentru mine o fi serios, pentru tine o fi pure escapism. Dar la baza are cateva idei narative care exista since the dawn of time. Ideea maturizarii, redemption, good vs evil... chestiile astea nu au fost inventate de Star Wars si sunt la fel de serioase si de importante precum tot ce a izvorat vreodata din imaginatia omului.
 17. JadenKorr Jedi Youngling

  Member Since:
  Jan 1, 2005
  star 1
  Eu cred ca dintre toate,e cel mai serios film.E un film ce a produs o a doua istorie,atat de mult s-a extins incat nu poate fi invatat de un copilas in cateva zile.Pentru uniie basm,pentru unii e doar SF,eu il vad o imbinare a tuturor religiilor,o imbinare cu posibilul viitor.StarWars nu se rezuma doar la sabii nave si specii cu duiumul,atat de multe invataturi,atat de multe povesti,personaje ce l-ar ului si pe Cezar.
 18. CyberFaust Jedi Padawan

  Member Since:
  Jun 23, 2005
  star 4
  Your tehnique is flawed.
  LOTR FTW!
 19. Ionut_cel_Intelept Jedi Youngling

  Member Since:
  Mar 4, 2007
  star 1
  Star Wars este un fantasy desfasurat intr-un cadru soft SF. Avem parte de calatoria lui Luke, care e asemanatoare cu cea a lui Frodo sau a lui Harap Alb. Avem ajutoarele ciudate (droizi, un extraterestru cu mutra de caine si un contrabandist spatial) asemanatoare cu Flamanzila, Pasari-Lati-Lungila si ceilalti. Binele si raul sunt foarte bine delimitate (cele doua parti ale Fortei). Avem incercarile primejdioase prin care trece personajul si ajutorul pe care i-l dau prietenii cei ciudati.
  In concluzie Star Wars este un basm. Si, dupa cum spunea un critic de film, cum americanii au o istorie prea scurta pentru a avea legende si mituri fantastice, au trebuit sa se uite in viitor pentru a crea un basm.
 20. arapila Jedi Master

  Member Since:
  Jan 28, 2005
  star 4
  perfect de'acord cu ionut Star Wars e un basm, pt ca a fost conceput ca un basm, de aceea incepe cu "a long time ago... " e ca si cu a fost o data ca niciodata. Bineinteles ca treaba asta cu basmul e valabila doar in trilogia veche.
 21. ComicDiva Jedi Padawan

  Member Since:
  Oct 27, 2004
  star 4
  de ce n-ar fi valabila in trilogia noua? Ce-i drep, este un basm mult mult muuult mai prost, dar totusi urmareste in mare cam aceleasi principii,
 22. arapila Jedi Master

  Member Since:
  Jan 28, 2005
  star 4
  ce prncipii? lupta politica? nu cred... e o diferenta de la cer la pamant intre trilogia veche si cea noua..
 23. ComicDiva Jedi Padawan

  Member Since:
  Oct 27, 2004
  star 4
  Crede-ma ca nu trebuie sa imi spui MIE ca e o diferenta majora intre trilogia veche si trilogia noua. Atata doar ca povestea familiei Skywalker din pacate inglboeaza trilogia noua, si se desfasoara asemenea unui basm. Bine vs rau, datorie vs dragoste, prieten vs dusmani si asa mai departe. Acestea sunt principiile pe care sunt cladite toate filmele. Doar ca la trilogia veche este mai evident. :) Deoarece ai o stare de dezechilibru care in cele din urma trebuie echilibrata. La trilogia noua este invers. Dar in puse impreuna spun o singura poveste.
 24. arapila Jedi Master

  Member Since:
  Jan 28, 2005
  star 4
  Mie mi se par cam doua povesti... in trilogia noua, personajul principal este anakin skywalker, iar in a doua luke skywalker...
 25. Ionut_cel_Intelept Jedi Youngling

  Member Since:
  Mar 4, 2007
  star 1
  Sunt cam prea legate intre ele cele doua trilogii ca sa le putem lua separat. Da, la prima vedere prezinta doua destine diferite, caderea lui Anakin si maturizarea lui Luke. Dar destinele celor doi sunt depind foarte mult unul de celalalt.
Thread Status:
Not open for further replies.