main
side
curve
  1. Welcome to the new boards! Details here!

[TECH] Can we please ask for target=_blank in forum links?

Discussion in 'Communications' started by xie, Aug 13, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. xie

    xie Jedi Knight star 5

    Registered:
    May 25, 2002
    If I post a url

    http://www.theforce.net

    It opens in a new window.

    If I post a link

    [link=http://www.theforce.net]theforce.net[/link]

    It opens in the same window, which is really annoying. BBCode links should open in new windows, just like parsed URLs do.

    Can someone just toss this one to Zerosleep for the next small batch of updates?
     
  2. Obi-Zahn Kenobi

    Obi-Zahn Kenobi Jedi Grand Master star 7

    Registered:
    Aug 23, 1999
    I think I'd like this too.
     
  3. Kerr_Plunk

    Kerr_Plunk Jedi Grand Master star 6

    Registered:
    Apr 2, 2002

    not a bad idea! i'm all for it.
     
  4. zacparis

    zacparis VIP star 7 VIP - Former Mod/RSA

    Registered:
    Sep 1, 2003
    Shift + click usually works for me.
     
  5. Strilo

    Strilo Manager Emeritus star 8 VIP - Former Mod/RSA

    Registered:
    Aug 6, 2001
    I open most links in a new tab. I wish there was a TARGET="_tab" option in HTML.

     
  6. malkieD2

    malkieD2 Ex-Manager and RSA star 7 VIP - Former Mod/RSA

    Registered:
    Jun 7, 2002
    xie - hold down 'SHIFT' when you click any link - it'll make it open in a new window :)
     
  7. Kerr_Plunk

    Kerr_Plunk Jedi Grand Master star 6

    Registered:
    Apr 2, 2002

    ooh.. that's neat. i'm all for that, too!
     
  8. Rikku_Skywalker

    Rikku_Skywalker Jedi Youngling star 1

    Registered:
    Mar 11, 2002
  9. -_-_-_-_-_-

    -_-_-_-_-_- Manager Emeritus star 6 VIP - Former Mod/RSA

    Registered:
    Apr 28, 2002
    xie - hold down 'SHIFT' when you click any link - it'll make it open in a new window


    I never knew this. Like they say, you learn something new everyday.
     
  10. xie

    xie Jedi Knight star 5

    Registered:
    May 25, 2002
    I knew about it, in FireFox Control+Click is a new tab, and I know you were trying to be helpful, but EVERY other forum in the world has all links open in new window.

    Instead of finding ways to work around the code, why not fix it?

    If the forum didn't display links at all, you could just copy and paste, but it's more annoying than it has to be (and also goes against every other piece of forum software).
     
  11. Night4554

    Night4554 Jedi Knight star 5

    Registered:
    Oct 9, 2000
    Except Lithium. May they rot in hell....

    Anyway, I'd like to see this get changed also.

    As for working around the way things are now, I've gotten so used to MiddleClicking to open a new tab I coould never go back.

    ¤Night
     
Thread Status:
Not open for further replies.