main
side
curve
 1. Welcome to the new boards! Details here!

Tezeu & Tago: "Azi m-am intalnit cu un extraterestru"

Discussion in 'Romania' started by MaraStardreamer, Dec 4, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. MaraStardreamer

  MaraStardreamer Jedi Master star 4

  Registered:
  Apr 25, 2006
  Sorry Tago, nimic personal.
  E din cauza lui Tezeu :D
   
 2. ATTezeu

  ATTezeu Jedi Padawan star 4

  Registered:
  May 13, 2005
  Daca asta e pedeapsa, te rog sa ma pedepsesti zilnic :p

  Deci azi m-am intalnit cu un extraterestru. Eu zic sa ne facem fiecare cate un jurnal virtual in care sa ne imaginam ca ne intalnim cu cate un extraterestru de fiecare data cand postam in topic. Tu ce zici Tago? Nu vreau sa incep topicul consimtamantul tau acordat benevol (daca le spui ca blasterul meu ti-e indreptat spre craniu te impusc :D).

  Desigur, sa discutam de asemenea pe baza "paginilor din jurnal" scrise de celalalt participant la traficul comunicativ.

  P.S. Daca preferi o discutie sobra cu privire la existenta extraterestrilor sunt, de asemenea, de acord. Dar... subiectul asta pt. mine se rezuma la "Ei exista da' sa fiu eu daca am fostla bauta cu ei. Si daca am fost, sigur nu-mi aduc aminte :D"
   
 3. Tago_Jedi

  Tago_Jedi Jedi Youngling star 2

  Registered:
  Mar 20, 2006
  E o placere sa stam de vorba dar te avertizez ca nu pot intra zi de zi...o sa incerc oricum...[face_alien_1]
  Si hai sa facem o discutie semi sobra...acum, ca a venit vorb despre jurnal, ce spui de faptul ca omenirea ar putea avea un jurnal al constiintei colective cu privire la alte civilizatii insa desi il avem in fata nu-l vedem sau ii dam alte intelesuri?
   
 4. ATTezeu

  ATTezeu Jedi Padawan star 4

  Registered:
  May 13, 2005
  Problema cu jurnalul este ca e scris de cineva si deci este subiectiv. Astfel, nici chiar daca fiecare membru al acesti alte civilizatii ar pastra cate un jurnal, tot nu s-ar ajunge la o constiinta colectiva definitorie (desi mai mult ca sigur ca s-ar stabili niste parametrii pe baza unor elemente comune majoritare - dar mai mult ca sigur ca nu unanime).

  De aceea, acea alta civilizatie ar deveni inteleasa intr-un fel dar nu neaparat eronat, dupa cum spui tu ca ar fii "alte intelesuri", ci doar dintr-un punct majoritar de vedere. Deisgur, prin eliminarea majoritarului se poate ajunge si la rest dar aici intervine adevarata problema, pentru ca acest rest se poate imparti la randul lui intr-un numar finit (dar posibil mare) de perspective.

  P.S. Sper ca m-am facut inteles. Nu e tocmai discutia pe care ma gandeam s-o avem dar s-ar putea sa fie interesant (daca reusesc sa stabilesc un mod clar de a-mi expune ideile :D)
  P.S. 2 Cand vorbim de ignoranta avem in fata doua posibilitati, fie ignoranta din neputinta sau nevointa de a cunoaste fie omisiune. Intrebarea care se pune la ideea "a nu-l vedem" este de ce?
   
 5. Tago_Jedi

  Tago_Jedi Jedi Youngling star 2

  Registered:
  Mar 20, 2006
  ...as vrea sa adaug la problema "jurnalului" ideea ca putem gresit intelege alta civilizatie ca fiind cladita pe idei logice similare noua...de pilda ar putea fi o civilizatie care sa gandeasca la unison si totodata fiecare membru in parte sa alcatuiasca aceeasi fiinta...(dar nu asta vreau sa pun in vedere acum) ci faptul ca intr-adevar daca exista (nu in mod clar un jurnal) ci ceva asemanator, dupa cum spui si tu, sunt diverse motive de a nu ii da intelesul care trebuie, eu spun ca ar putea fi toate la un loc...ignoranta, rea vointa sau nu (din partea unora care "stiu"), incapacitate de a intelege...etc...

  (referitor la ceva ce am putea sau nu intelege...daca dai o carte unei maimute la gradina zoologica ce ar intelege ca este?...daca ai vrea sa dai unei comunitati de maimute o unealta cu care sa poata vana mai usor, oare i-ar descoperi adevarata folosinta sau s-ar rani fara sa-si dea seama ce face...oare nu de asta a distrus Einstein ceea ce se spune ca mai descoperise?)

  Daca, cum ai spus tu in gluma ai fi stat la bauta cu un alien...sunt sigur ca nu ti-ai fi dat seama...deoarece poate nici el nu stie ca este ceea ce este... urmasul unei zeitati de mult apuse...ce spui de treaba asta?
   
 6. ATTezeu

  ATTezeu Jedi Padawan star 4

  Registered:
  May 13, 2005
  Aia nu ar putea fi catalogata ca o societate, ci ca o identitate cu membre care se intind foarte departe :p Sau, daca poti numi organismul uman o societate (si nu ma refer la figurat), atunci da, si aceea poate fi caracterizata ca fiind una (asta imi aduce aminte de za Borg din ST...) De ce? Deoarece intr-o societate asa cum o definim noi exista vointe separate care cad de comun acord spre un ideal comun. Daca aceste vointe nu exista, atunci nici identitati diferite nu exista.

  Eu nu inteleg ce vrei sa spui. Adica trebuie delimitate neputintele de nevointe.

  Pe de alta parte ai adus in discutie problema incapacitatii de a folosi un anumit nivel tehnologic atunci reavointa ar deveni o bunavointa, nu? Deoarece aceia care ar detine acest presupus jurnal/cronica - ce-oi vrea tu - nu ar face decat sa apere civilizatia de ceva ce ar putea fi folosit intr-un mod nociv.

  Dar dincolo de toate ce este bine si ce este rau? (de aceea consider ca dezvoltarea tehnologica ar trebui sa mearga impreuna cu cea sociala). Desigur, nici nu stiu ce ai vrut sa spui exact prin acea unealta. Trebuie sa luam in considerare ca de ex., daca nu s-ar fi folosit bomba atomica, WW2 ar fi putut dura mult mai mult, iar acest lucru ar fi putut duce la uciderea mult mai multor oameni.

  Pai ceea ce face o fiinta sa fie nu este neaparat codul genetic ci societatea in care s-a dezvoltat de la nastere, devenind astfel parte integranta a ei. Acel extraterestru nu ar fi atat de diferit pentru mine cat ar fi diferit pentru semenii lui, desi sunt sigur ca intr-o forma sau alta ar reusi sa se adapteze.

  Ia sa pun si eu o intrebare... Ce te-ai face daca te-ai trezi intr-o dimineata langa tine cu un extraterestru pe care doar tu il vezi si cu care doar tu poti sa comunici, a carei existenta iti este confirmata, dar pe care mai departe nu o poti confirma altora. Te-ai crede nebun? Ai accepta situatia si ai incerca sa dezvolti aceasta relatie? Ai incerca sa scapi de ea folosind medicamente conventionale impotriva schizofreniei? Le-ai povesti totusi altora, in speranta ca se vor increde in tine?
   
 7. Tago_Jedi

  Tago_Jedi Jedi Youngling star 2

  Registered:
  Mar 20, 2006
  Problema la ce m-ai intrebat este destul de interesanta...si desi oarecum "stiu" ce as raspunde imi este greu sa spun daca as mai sti in cazul in care mi s-ar intampla...
  Hai sa-ti spun acum ce as face...initial intr-adevar as spune cuiva despre asta...si m-as feri pe cat posibil sa comunic in public cu acea aparitie...ce va mai fi as vedea pe parcurs si as incerca sa adaptez.

  Ce am vrut sa spun cu arma a fost exact ceea ce ai sesizat...insa cu individul de care nu te deosebesti dar care s-ar putea sa fie ceea ce nu este de fat nu am vrut sa spun ceea ce se deduce la prima vedere...am vrut sa spun daca nu te-ai intreba si tu despre tine, in cazul in care ai afla ceea ce am spus... (ca prietenul de bauta are origine extraterestra).

  Asadar ce te intreb de fapt este daca crezi macar 1% in posibilitatea ca noi oamenii sa fim de fapt niste fiinte "facute" de alta civilizatie care ar fi vrut sa grabeasca un proces evolutiv, probabil incert pe o planeta unde exista posibilitatea dezvoltarii potentiale a unei rase dotate cu ratiune...ce spui daca Sodoma si Gomora au fost de fapt incercari de a eradica exemplarele nereusite genetic care inca nu erau departe de animale din punct de vedere al pornirilor bolnave si a mintii in general...oare "Dumnezeu" de care se spune ca e atotputernic era tributar timpului? Daca nu, atunci de ce ingerii incercau sa scoata la timp familia lui Lot si nu se distrugeau pur si simplu doar oamenii "pacatosi"...
  (daca nu vrei ca in discutia noastra sa se faca astfel de referiri e ok... sa-mi spui doar...)
   
 8. ATTezeu

  ATTezeu Jedi Padawan star 4

  Registered:
  May 13, 2005
  Eu cred c-as lua medicamente. Am eu deja extraterestrii mei. Nu mai imi trebuie altii :D

  Ti-am mai spus... nu cred ca umanitatea mea sta in ochii mei verzi, sau in burticica mea sau in orice alta bucatica de materie fizica din care trupul meu este compus. Consider ca ratiunea si vointa libera precum si experientele acumulate ma definesc si nu materialul genetic. Si astfel precum eu m-as considera om la fel si pe cel de langa mine (ma repet, indiferent de materialul genetic) atata vreme cat intra in categoria pe care eu o consider a oamenilor, l-as considera tot (da!) OM! (caci am intalnit de-a lungul scurtei mele existente pe aceasta planeta pierduta in Univers si oameni neoameni si ei ar putea fii din cel mai pur material genetic - 12 cromozomi de la Adam si 12 de la Eva (sau cati or fii) - si tot pe extraterestru l-as considera om :p)

  Noi putem intra in discutii de genul asta (pe mine nu ma deranjaza) dar teoriile astea sunt improbabile. - stiu ca au o denumire specifica in compendiul de teorii pseudo-teologice dar nu mi-l amintesc - Stiam ideea ca ingeri sunt extraterestrii (carul de foc and all za ****t sunt navete spatiale descrise prin metafore de autorii cartilor VT) si Dumnezeu este doar o fiinta foarte desteapta care ne-a creat dar nu e nemuritor, omniprezent si cu siguranta il doare in paispe de noi.

  Nu pot dezminti astfel de teorii dar nu pot sa cred in asa ceva (Poate mi-e frica, odata ce religia imi da un oarecare grad de echilibru si apartenenta intr-un grup larg, cu o istorie ce se intinde pana la crearea omului, desi eu sper ca eu cred datorita experienteleor personale. Dar, pe de alta parte, teoriile acestea ar putea fii create de oameni care "n-au nici un Dumnezeu" sau care dispretuiesc religia/crestinismul/Biserica din varii motive si ofera explicati putin probabile unor evenimente asezate in cronici mistificate :D)

  Cele doua cetati au fost date ca exemplu, fiind pedepsita decadenta spiritului uman ce, in loc sa se intoarca spre suflet (ratiune, simtire si vointa libera) se intoarce spre trupesc, material, extirpand tot ceea ce este uman. Acest eveniment folosind ca exemplu pentru alte cetati (Ninive de ex.)

  P.S. As prefera sa nu intram in teme biblice sau coranice etc. deoarece personal ma simt ofensat de acest gen de teorii si nu consider ca adeptii unei alte religii s-ar simti mai bine daca ar auzii chestii de genul asta. Incerc sa raman obiectiv, dar as dori sa ramanem la nivelul fictiunii si sa excludem texte sacre din discutiile noastre.

  Edit2... daca chiar doresti sa continuam aceasta linie de dialog te rog, continua...
   
 9. Tago_Jedi

  Tago_Jedi Jedi Youngling star 2

  Registered:
  Mar 20, 2006
  ...pai tocmai de aceea te-am intrebat...in legartura cu continuarea pe aceasta latura ne vom opri. Dar inainte sa ne departam de la aceasta si sa continuam pe fagasul initial as dori sa-ti spun ca asa ceva nu te indeparteaza de la spirit si de la credinta, dar iti poate arata ca "Dumnezeu" exista cu siguranta dar, este POATE gresit explicat de aproape orice religie care confunda anumite civilizatii superioare cu zei sau cu Dumnezeu...
  Aici inchei discutia care sigur ca nu va fi constructiva daca nu izvoraste din ambele parti cu urmatoarele:"Adeptul neclintit al unei religii are convingerea ca este singurul detinator al adevarului.[...] Teozofii, teologii si filozofii au reflectat la doctrina lor, la dascalul lor si la invatatura sa si sunt convinsi ca au ajuns la cunoasterea adevarului. Bineanteles, fiecare religie isi are istoria ei, detine promisiuni primite de la Dumnezeu, a incheiat cu Dumnezeu legaminte despre care au propovaduit profetii si inteleptii sai... Dovezile cu privire la adevar izvorasc intotdeauna din doctrina esentiala a fiecarei religii. De aici rezulta faptul ca gandim si credem in spiritul unei conceptii viciate, in care suntem educati inca din copilarie. Fiecare generatie a trait si traieste cu convingerea ca este singura care detine adevarul.
  Fiind ceva mai modesti, noi consideram ca nu poti poseda adevarul. In cel mai bun caz poti sa crezi in el. Acela care cauta efectiv adevarul nu poate si n-are dreptul sa-l caute exclusiv sub semnul si in cadrul propriei sale religii. Care este in fond scopul si tinta vietii? Sa crezi in adevar sau sa-l cauti?......."

  Cred in Dumnezeu, in bine si in lumina...in existenta noastra spirituala dar cum am mai spus, din alta perspectiva...

  De aici nu o sa mai spun nimic in directia aceea chiar daca poate voi mai fi tentat...nu tin mortis si iti respect sugestia...sa revin asadar la ce vorbeam initial[face_peace]

  Cred ca, daca ceea ce spui cu aparitia extraterestrului nevazut mi-ar afecta viata in rau as recurge la pastile...dar daca as putea controla fenomenul real sau ireal l-as pastra pe micul prieten in preajma mea. Dar de ce ai recurge tu direct la pastile? Caci tu ai pus o intrebare la care iti raspunsesei deja destul de clar respingand ideea?
   
 10. ATTezeu

  ATTezeu Jedi Padawan star 4

  Registered:
  May 13, 2005
  Dude, era o gluma. :D
  Sincer, pentru probleme psihice nu as lua pastile nici daca m-ar categorisii toti ca sunt debil/instabil/nevrotic etc. De ce? Pentru ca daca eu vad universul astfel, de ce sa iau pastile pentru a-l vedea ca restul?

  Cat despre ideia ta... inca de la inceput mergeai pe acest fagas (daca fac bine legatura cu primul tau post in care vorbeai de un jurnal prost inteles sau imposibil de inteles)

  Si app., care "voi" nu considerati ca detineti adevarul ci ca il cautati? Deci pentru acesti "voi" adevarul este insasi cautarea lui in interiorul si in exteriorul oricarei si tuturor religiilor. Astfel, nu considerati si "voi" ca detineti adevarul, care consta in cautare?

  Ma ierti, nu ma pot abtine. E prea interesant :lol:

  P.S. Sunt ghilimele... din ce text ai citat mai sus?
   
 11. Tago_Jedi

  Tago_Jedi Jedi Youngling star 2

  Registered:
  Mar 20, 2006
  Am citat din Erich von Daniken--- "amintiri despre viitor" ...asa ca "noi" e din acea carte dar oarecum e pe gustul meu dinainte de a o fi citit alaturi de alte lucrari de gen...

  Pai exact asta ma mira...de ce sa respingi din start ideea ca daca ai cunoaste pe cineva in conditii ciudate sa nu accepti sa intelegi...si daca chiar e real si nici pastilele nu dau rezultat? Poti convinge pe acel cineva sa te lase in pace sau ai construi o cale prin care sa intelegi ce vrea de la tine...in cazul in care nu poti comunica clar cu el.
   
 12. ATTezeu

  ATTezeu Jedi Padawan star 4

  Registered:
  May 13, 2005
  Bai, ne-am cam blokit! Daca ai vreo idee ca sa continuam, te rog spune :D
   
 13. Tago_Jedi

  Tago_Jedi Jedi Youngling star 2

  Registered:
  Mar 20, 2006
  Pai nu cred...ideea cu aparitia extraterestrului vazut doar de tine e superextra...hai sa dicutam pe scenariul acesta...sa spunem ca vrei sa scapi si lumea te crede nebun, recurgi la pastile si ajungi intr-un ospiciu sedat...in cele din urma, nu tu ci extraterestrul gaseste o modalitate de a comunica cu tine...simti pur si simplu ce vrea...vrea sa-l ajuti sa ajunga la nava lui prabusita si la semenii lui? Dar tu esti nebun nu? totusi vazand ca nu ai incotro si o sfarsesti printre nebuni...(poate esti si tu sau nu) te gandesti in continuare (bine noi :D ) dar ...oare ai incerca sau nu sa mergi si pe varianta ca nu esti nebun desi asta ar insemna sa te indepartezi de cei care vor sa te ajute?
   
 14. Tago_Jedi

  Tago_Jedi Jedi Youngling star 2

  Registered:
  Mar 20, 2006
  Eu voi vorbi cu el si tu vei fi prietenul caruia ii impartasesc ceea ce traiesc in acest fenomen...poate ma ajuti? Sau discutam despre faptul ca poate o asemenea aparitie ciudata a unui extraterestru nevazut i-a adus lui Lucas ideile si a facut filmele..sau o intreaga civilizatie transmite prin intermediul filmelor si prin intermediul celor care le fac un mesaj pt noi:D ...
   
 15. ATTezeu

  ATTezeu Jedi Padawan star 4

  Registered:
  May 13, 2005
  Pai n-am spus eu ca-mi bag picioarele in ele de pastile. Sa le ia cui nu-i place sa fie nebun (stii cum e, prima faza a tratarii unei conditii este recunoasterea ei, dar cum eu n-o recunosc de ce s-o tratez). Totusi, daca as reusi sa aflu ce ar vrea l-as ajuta... intrebarea este ce s-ar intampla daca pana la urma ai realiza ca tu esti nebun. (asta imi aduce aminte de Armata celor 12 maimute si de niste episoade din Voyager).

  Cat despre ideea comunicarii cu o societate paralela (sau vizionarea unei societati indepartate) ea apare in doua episoade memorabile din JL (Justice League) in care membrii echipei se trezesc mutati altundeva, intr-o lume in care eroii din benzile desenate sunt personaje reale, iar unul din ei ajunge la concluzia ca de fapt scriitorul benzilor avea o legatura telepatica spre acea lume... ma rog, evenimentele iau o intorsatura ciudata dar ideea ramane aceeasi.

  Totusi, daca privim astfel, oare nu toti artistii isi exprima nebunia prin arta, reusind astfel sa-si pastreze in echilibru viata sociala pe care totusi o apreciaza. Chiar si cele mai realiste dintre naratiuni sunt totusi fictive iar universul creat este unul imaginar (desi cu ancora in viata reala). Astfel, nu putem spune ca artistul se elibereaza de o nebunie ce-l cuprinde prin expunerea nebuniei si impartasirea ei cu restul societatii, facand astfel ca semenii sa poate vedea ceea ce si el vede, integrand astfel nebunia in real.

  Oare ce s-ar intampla cu extraterestrul nostru daca am (ai, as) reusi sa-l ajutam in calatoria lui inapoi spre casa... s-ar intoarce ca prieten, inamic, sau doar ca un fin observator al altei fiinte din aceeasi societate. Sau poate ar pleca si nu s-ar mai intoarce in veci, realizand minusurile firii umane, negand elementele pozitive. Sau poate ne-ar (m-ar, te-ar) considera nedemn de o prietenie cu el sau cu oricare alt membru al speciei sale?
   
 16. Tago_Jedi

  Tago_Jedi Jedi Youngling star 2

  Registered:
  Mar 20, 2006
  Acum, daca ar fi sa il ajut pe micul prieten alien nu stiu de ce, dar sunt sigur ca in nici un caz nu se va reantoarce ca dusman...paote ca va mai reveni ca prieten, poate ca ne va observa, poate nu va mai veni deloc....

  Demult am auzit o teorie interesanta...o teorie careia i-am retinut esenta. Ea spune asa: daca o civilizatie extraterestra are capacitatea de a calatorii printre astrii inseamna ca este foarte foarte evoluata, cel putin in comparatie cu noi. Daca este atat de evoluata inseamna ca datorita inteligentei acumulate nu mai este capabila de a face rau. Cumva gradul de inteligenta cica ar scade direct proportional gradul de "rautate"...

  Totusi in multe filme sunt intalnite civilizatii evoluate extrem de violente...insa ele am observat tot in filme ca nu sunt neaparat mai evoluate ca civilizatia care ne reprezinta (in fime)...

  Acum sa spunem totusi (ne tinand cont de teoria de care aminteam...care o fi sau nu adevarata) ca ar veni in chip de dusman. Oare ce ar putea vrea de la mine? Sau ce ar putea crede ca obtine "prin" mine in detrimentul omenirii?
   
 17. ATTezeu

  ATTezeu Jedi Padawan star 4

  Registered:
  May 13, 2005
  Pai poate era spion iar tu n-ai facut decat sa-l ajuti a-si duce la bun sfarsit misiunea :p

  Nu stiu daca teoria asta este valabila, sincer. Adica se aplica in multe filme SF dar aste-as sperante de mai bine. Sa ne uitam la istoria noastra de pana acum. La cat am evoluat dpdv. tehnologic (si la resursele pe care le avem la ora actuala) ar fii trebuit sa nu mai existe conflicte de mai bine de 100 de ani (daca nu si mai mult) dar oamenii se impusca si se razboiesc chiar si in timp ce noi stam linistiti si ne scriem posturile pe tf.n. Este, cu adevarat, o idee nobila, dar este mai degraba o speranta decat o teorie demonstrabila. (dupa parerea mea)

  Eu am observat ca in majoritatea filmelor ailalta civilizatie e superioara dpdv. tehnologic daromu' reuseste sa elimine orice pericol prin geniul sau... Unele dintre cele mai mishto episoade din ST:Ent. a fost ala in care se vorbea despre Imperiul Terran ("In the mirror, darkly")...... sincer? Cred ca daca oamenii ar dezvolta indeajuns calatoria spatiala si ar ajunge sa cunoasca alte specii din galaxie, ei ar porni razboi si-ar incerca sa le cucereasca si nu vice-versa (am asa eu, o presimtire) dar nu am vazut (cel putin nu eu) SFuri care sa aduca aceasta teorie in fata.

  Pai poate ei nu pot trai mai mult de x ani fara aceasta simbioza telepatica cu o alta specie constienta. Nu trebuie sa ne gandim la invazie ca la o dominatie teritoriala sau ca la o eradicare a speciei umane, ci ca la o violare a intimitati... sau... ai accepta ca un astfel de extraterestru sa ramana "atasat" de tine pana la moarte (daca nu si apoi) pentru ca el sa supravietuiasca mai mult, salvandu-i astfel pentru o perioada existenta?
   
 18. Tago_Jedi

  Tago_Jedi Jedi Youngling star 2

  Registered:
  Mar 20, 2006
  Teoria cu atasatul pe vecie imi suna a organism simbiont...si depinde daca s-ar dovedi ceva constructiv sau nu...sau daca ar putea disparea in momentele intime din viata[face_love] :D ...
  (Orsicum faza cu razboiaele, desi traim intr-o societate oarecum civilizata e cu dus si intors, deoarece sunt discrepante enorme inca intre oamenii de pe Terra de la zone civilizate la unele unde si acum omul aprinde focul cu amnarul, ideologii diferite, etc... Dar nu exclud nici "geniul malefic"...asadar o problema discutabila din mai multe puncte de vedere.)

  Daca organismul extraterestru ar fi un fel de "vampir energetic" as incerca sa ma opun lui...daca as vedea ca este ca o molima (in sensul ca e o altfel de invazie si vin si alti semeni de-ai lui) care imi ataca apropiatii (ex. familie) si as avea certitudinea atunci ca nu este doar imaginatia mea nebuna as recurge la masuri extreme incercand sa duc o lupta la alt nivel, avand acum in fata un dusman "imaterial" as incerca sa lansez oarecum subconstientul in lupta folosind substante sau meditatie sau somnifere care sa ma duca la hotarul dintre viata si moarte sau chiar sa-l trec (in ideea ca ar fi ultima solutie) poate apoi sa duc o altfel de lupta la alt nivel...nu stiu, insa, as cauta o solutie de ma opune si nu as accepta nici inevitabilul de a ma avea in viata pe mine si pe cei dragi...omenirea in general, si sa profita tot timpul de pe urma mea si a oamenilor... ca de pe urma uni fel de sclav sau a uni "fel de mancare"...

  Poate insa in cadrul "povestii noastre" apare un alt personaj tot perceput doar de mine, care lupta la randul sau impotriva primului si stergand scenariul de pana acum, iti cere sa-l urmezi intr-o alta lume unde ai sansa sa afli mai multe si sa te poti apara de primul alien rau voitor...insa pentru asta trebuie sa faci o calatorie initiatica intr-un templu pierdut din jungla amazoniana...sunt in continuare in ospiciu sub influenta malefica a extraterestrului rau... intrebarea se pune: as fugi intr-o astfel de calatorie...SIGUR! Daca as gasi templul ar insemna ca nu sunt nebun si as putea gasi raspunsuri...

  Alta intrebare pe care o am...putem numi extraterestrii doar alte fiinte din univers (unde sigur exista) sau ne putem referi si la altele din alte dimensiuni paralele (unde s-ar putea sa existe)... ???

  Poate ca de ce vorbim noi chiar exista (oamenii posedati) si lupta la nivel mental chiar se da si se manifesta prin latura spirituala a unei religii care ofera astfel mediul propice unei canalizari si concentrari la nivel inalt... (scotand din peisaj abuzurile sau greselile pe aceasta tema)...
   
 19. Tago_Jedi

  Tago_Jedi Jedi Youngling star 2

  Registered:
  Mar 20, 2006
  Tezeu, daca vrei sa reluam discutia de la "jurnal" sub forma pe care o vroiai tu initial poti incepe sa scri...eu voi comenta pe marginea "materailului" oferit de tine, nu trebuie sa tin si eu un jurnal cu extraterestrul; dealtfel cred ca asa ar fi trebuit sa incepem...
   
 20. ATTezeu

  ATTezeu Jedi Padawan star 4

  Registered:
  May 13, 2005
  Revin in vreo doua zile cu raspuns la postul tau. Ma ierti dar n-am prea avut timp de un raspuns elaborat iar un simplu "da si nu" nu cred c-ar fi fost satisfacator :D Daca vedem ca aceasta linie nu merge eu zic sa ne apucam de jurnale desi nu mi se pare corect sa fac doar eu jurnal, sau sa facem un singur extraterestru si un singur personaj si fiecare sa scrie cate o pagina din jurnal (sau mai exact, un nr. aproximativ de cuvinte, pentru ca fiecare sa-si spuna parerile :D si sa-si exprime individualitatea in cadrul acestei creatii)

  P.S. Te vad cam suparat? Waz za matter?
   
 21. Tago_Jedi

  Tago_Jedi Jedi Youngling star 2

  Registered:
  Mar 20, 2006
  O sa tin si eu un jurnal atunci, insa ar fi bine sa faci tu primul pas pt. ca eu sa vad exact modelul pe care se va axa discta noastra in asa fel incat sa coincida exact cu ce ai vrut tu initial...

  Suparat, nu pot spune...insa candva am fost oarecum dezamagit de niste persoane de la care aveam anumite asteptari prin prisma a ceea ce sustineau ca vor sa realizeze... Am vrut sa ramana consemnat si punctul meu de vedere... (daca te referi la "monologul interior exteriorizat"):D
   
 22. ATTezeu

  ATTezeu Jedi Padawan star 4

  Registered:
  May 13, 2005
  Pai tocmai asta e ideea, sa nu stiu eu ceea ce intentionezi tu si nici tu ceea ce intentionez eu... putem astfel sa vedem modul in care am reactiona in fata extraterestrului, fiecare in felul lui. Sunt de acord, va lipsi omogenitatea dar va exista originalitate :D

  Revin luni-marti cu prima pagina din jurnal (si desigur, cu raspunsul la postul tau ala mare :D)

  P.S. Nu stiu exact la ce te referi dar eu sunt de mai bine de doi ani printre comunitatile de fani SW si am avut momentele de dezamagire si cele de satisfactie :D
   
 23. ATTezeu

  ATTezeu Jedi Padawan star 4

  Registered:
  May 13, 2005
  Da, dupa cum am mentionat mai jos, este vorba de simbioza, dar nu una organica ci una mentala :D Bei, deci fara momente intime. Ar fi fost o fiinta care s-ar hrani cu experientele tale... TOATE! [face_evil]

  Nu iti extrage nici o forma de energie, tu tot tu esti doar ca el exista langa tine si la bine si la rau si se infrupta odata cu tine din tot ceea ce tie se intampla. Ba mai mult, in momentele tale de suferinta el rade pentru ca ajunge sa devoreze cantitati enorme de sentimente expandate :p
  Si daca ti-ai da viata si te-ar urma si dincolo atunci ce-ai face?

  Pai daca ai reusi sa ajungi in jungla aia si ai gasi ceea ce cautai atunci ti s-ar dovedi ca nu esti beat (de la expresia aia cu doi care iti spun ca esti beat ca sa mergi sa te culci). Si daca ai descoperii de la cel de-al doilea extraterestru ca conducatorii sistemului comploteaza cu primii extraterestrii si-i declara nebuni pe toti de care se atasaza acestia din urma doar pentru a castiga vreun avantaj militar. Ce ai face? I-ai da in gat (ce-mi place expresia asta de cartier... o folosesc de fiecare data :D) sau ai alege ca sistemul din care faci parte sa prospere de pe urma acestor avantaje?

  Depinde... stii ca in romana cuvantul denumeste doar fiintele care nu sunt de pe pamant extra-terestru dar de ex. in engleza "alien" defieneste tot ceea ce este strain de cultura si civilizatia terrana (astfel incluzand si fiinte de pe Pamanturi din alte dimensiuni :D)

  Nu stiu ce sa zic despre cei posedati... desi pe de o parte Biserica recunoaste existenta lor (apar si in NT in cateva episoade biblice), pe de alta ea marturiseste ca diavolul nu actioneaza direct asupra fiintelor umane... aici apare contradictia. Ieu sincer nu stiu ce sa cred, asa ca pana nu ma posedeste careva n-am de unde a stii :D (desigur, o domnisoara poa' sa ma posedeze oricand ca nu ma deranjaza... ...)  P.S. Nu mai fac jurnalul ca mi-e lene. Desigur, daca vrei sa il incepi tu, poate imi dai un sut in fund si oi continua si eu.


   
 24. Tago_Jedi

  Tago_Jedi Jedi Youngling star 2

  Registered:
  Mar 20, 2006
  Jurnal. P1
  Am ajuns la concluzia ca ce espui tu, Tezeu, se adevereste ...comploturi si ce e mai rau...(si vorbim tot despre asta ca sa nu ne fi batut degetele de pomana:D )

  Am ajuns la templu, dupa o lunga calatorie, mai mult mort decat viu. Deodata mi s-a intunecat mintea si am lesinat. Peste un timp m-am trezit intr-o temnita...probabil din templu, dupa cum observ in lumina galbena a unor cristale necunoscute mie, crescute parca in unele portiuni de pe ziduri. Langa mine este o fiinta ciudata. Nu este ca cei care mi-au aparut pana acum in minte. Pare ca doarme sau ca este lesinata...sigur nu e moarta caci se observa cum i se misca cutia toracica cand respira... Este mult mai mare ca un om bine cladit. Corpul este acoperit de o piele fina ca si cea de broasca, oarecum umeda si cu jocuri de culoare de la negru la verde inchis...capul parca nu are gat iar in loc de urechi sunt niste orificii ca si la soparle. Mi se face teama... Ce e cu mine aici? Oricum sesizez un lucru bun...in "minte" nu mai este nici unul din vechii mei "prieteni"...
   
 25. ATTezeu

  ATTezeu Jedi Padawan star 4

  Registered:
  May 13, 2005
  Aaa deci facem o forma de corespondenta... merge si asa. Hai sa-i zicem corespondenta telepatica (adica sa se reuseasca formarea unei legaturi telepatice pentru transimterea unor mesaje ceva mai lungi)

  Jurnal. tot Eu.
  Ma bucur ca ai reusit sa gasesti templu iar acum ai probele necesare pentru a-ti demonstra sanatatea mintala. Din pacate - sau din fericire - in timp ce tu iti gaseai drumul prin jungla amazoniana cel mai ciudat - sau normal, avand in vedere circumstantele in care te gasesti si tu - lucru mi s-a intamplat.

  Ma gaseam privind stele de pe marginea colturoasa a rapei unde imi amplasasem mica tabara. Ti-am spus ca voi incerca sa ma indepartez de societatea atat de obositoare macar pentru o saptamana si sa ma retrag in pustie. Ei, asa am si facut. Dar pustia era abrupta, neprietenoasa, acoperita de paduri si de vietati de la cele mari la cele mici. O adoram!

  Priveam lumea de la picioarele mele si pe cea dincolo de capastrul meu si ma gandeam la nimiccimea propriei fiinte si la probleme personale ce par atat de mari dar sunt neinsemnate in fata infinitului. Undeva, printre ganduri, se aflau si probleme tale, pe care incerc sa le deslusesc pe cat imi este posibil. Sincer? Imi pare rau c-am avut dreptate. Era doar o ipoteza paranoica la care m-am gandit in lipsa de alte idei.

  Speram sa fiu acasa la intoarcerea ta din expeditie si sa te pot ajuta pentru a te ajuta in demonstrarea propriei sanatati si in existenta acestor extraterestrii care ti-au rapit prea multe ore din viata. Din pacate nu stiu daca o sa reusesc sa-mi indeplinesc planul.

  Se pare ca in timp ce priveam stelele am adormit dar la trezirea mea n-am mai gasit cerul instelat, pietrele in care te tai usor sau verdele acela natural, nici stralucitor nici grandios, ci doar natural... am gasit insa un fel de masa dintr-un aliaj feros ciudat, de care eram legat, fiindu-mi imposibil sa ma misc. Camera in care era amplasata masa era mare, ca o cupola de metal in care nu puteam ghici vreo intrare.

  Acolo sunt si acum, in asteptatrea deznodamantului. Daca nu vei primi urmatorul meu mesaj inseamna ca nu mai sunt printre cei vii, dar ne vom vedea noi pe partea ailalta. Te scot la o bere :D
   
Thread Status:
Not open for further replies.