main
side
curve
 1. Welcome to the new boards! Details here!

TFN:n *virallinen* suomalainen Keski-Maa palsta

Discussion in 'Finland' started by Tod, Dec 15, 2002.

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. ISD_Devastator

  ISD_Devastator Jedi Master star 4

  Registered:
  Oct 11, 2002
  Meillä on se jossain päin hyllyköitä, jotenkin se on vierähtänyt miltei sokeitten silmieni ohitse vallan huomaamatta. Kuulemma se on huono. Erityisesti ääninäyttely "you shall not pass" äänenlaadulla "iltis, kiitos." :(
   
 2. Tod

  Tod Jedi Master star 4

  Registered:
  Apr 29, 1999
  Nyt eka DVD-versio Kahdesta Tornista on saapunut kauppojen hyllyille. Itse odottelen mieluummin vielä kolmisen kuukautta sitä kunnon DVD-settiä, enkä suotta tuhlaa vähiä rahojani tähän pikku pakettiin. Ehkä sen voisi kuitenkin käydä vuokraamassa jos sille päälle sattuisin.
   
 3. ISD_Devastator

  ISD_Devastator Jedi Master star 4

  Registered:
  Oct 11, 2002
  Sivusta näin eilen VHS-version, koska aikovat hankkia EE-version DVD:nä. Oikein.

  Erityisesti nautin jälleen Enteistä. Ne ovat vallan vallattomia veikkosia.
  Edelleen toki kaihertaa, miksei Saruman nakannut vihollisiaan taialla (TULIPALLO!) kun Rautapihaan hyökättiin.. Mahtava Velho vain tyytyy katselemaan sekamelskaa parvekkeeltaan.
   
 4. KYP_DURRON85

  KYP_DURRON85 Jedi Master star 4

  Registered:
  Apr 20, 2003
  Voima ei ollut Sarumanissa vahva.
  Itekin TTTn nyt nähneenä(NYT VASTA?!)voin ainakin tämän ensimmäisen katselukerran jälkeen sanoa,että eihän se nyt Fellowshipin tasolle yltäny,mutta sen vannon että ROTK menen lehvateatteriin katsomaan.
   
 5. Tod

  Tod Jedi Master star 4

  Registered:
  Apr 29, 1999
  No nyt on tsekattu tämä Kaksi Tornia DVD vihdoin. Ilmatteeksi kun halusivat sen vuokraamosta antaa niin mikäs siinä.

  Mielenkiintoisinta siinä olikin kymmenen minsan katsaus Kuninkaan Paluusta. Kivalta näyttää, vaikka ne meinaakin ylimitoittaa Pelenorin taistelun.

  Muut ekstrat ei olleetkaan niin mielenkiintoisia. Mutta eiköhän tilanne parane kunhan marraskuussa julkaistaan taas neljän DVD:n setti.
   
 6. ISD_Devastator

  ISD_Devastator Jedi Master star 4

  Registered:
  Oct 11, 2002
  Kaverin dvd:ltä näin tuon RotK:n previkan -> mmmmm :) Innolla odotan joulukuuta.
  Mainostraileri kuulemma julkistetaan tuossa (muistaakseni) lokakuun lopulla. Vajaata kahta kuukautta ennen leffan ensi-iltaa.
   
 7. Chickadee

  Chickadee Jedi Youngling star 2

  Registered:
  Jul 11, 2003
  [link=http://www.apple.com/trailers/newline/returnoftheking/]RotK traileri.[/link] Tykkäättekö?

  Mitä olen kommenttia lukenut jostain, niin ihmiset näyttävät pitävän tuosta kovasti. Mutta minusta se ei ollut niin vaikuttava. Tuossa oli pari hyvää kohtaa, mutta enimmäkseen vähän hentoinen enkä saanut siitä sellaisia fiiliksiä kuin esim. TTT:n trailerista.

  Odotukseni leffasta eivät kuitenkaan muutu, vaan ovat edelleen tasaisen positiiviset.

  Ai niin; pääsin jokin viikko sitten käsiksi myös TTT-dvd:hen, mutta ehdin ajanpuutteen takia katsomaan vain leffan, mutten ekstroja (paitsi teaserit/trailerit sekä "Gollum's songin").
   
 8. Tod

  Tod Jedi Master star 4

  Registered:
  Apr 29, 1999
  Ihan kiva traileri, mutta on niitä nyt parempiakin nähty. Esim TTT:n traileri.


  ps. Gollum's Song on aivan ala-arvoisen kauhea. Kiersin DVD:llä sen kaukaa.
   
 9. Chickadee

  Chickadee Jedi Youngling star 2

  Registered:
  Jul 11, 2003
  Pari tyhmää kuvaa ensi-illan kunniaksi.

  [link=http://www.angelfire.com/falcon/sekalaista/mini_saru.jpg]Saruman.[/link]

  [link=http://mjt.nysv.org/humor/for_real/sagan_om_ringen.jpg]Mikä uutisskuuppi![/link] Toivon mukaan tämä on vitsi ja irrotettu asiayhteydestään.

  EDIT: kello on jotain päälle 21 ja nyt on RotK nähty. Oli hieno! Mutta menen saman tien pois täältä enkä ainakaan tänä iltana satuile enempää.
   
 10. Tod

  Tod Jedi Master star 4

  Registered:
  Apr 29, 1999
  Minulla ei ole vieläkään mitään tietoa, koska vaivaudun leffaan ROTKia katsomaan. Saas nähdä.

  Kahden Tornin pidennetty DVD tuli hommattua heti kun semmoinen ilmestyi. Onhan se parempi kuin leffaversio, mutta samat viat siinä silti on kuin aiemminkin. Ekstrat oli ihan vänkiä. Paitsi ehkä se missä tämä käsikirjoittajaeukko koetti epätoivoisesti puolustella kirjasta tehtyjä muutoksia.

  Nythän huhumylly pyörii jo Hobitti-leffan ympärillä. Valitettavasti Silmarillionia on mahdotonta filmata. Mikä saattaa oikeastaan olla hyvä asia.
   
 11. ISD_Devastator

  ISD_Devastator Jedi Master star 4

  Registered:
  Oct 11, 2002
  Olipas se hieno.
  Vähän vaisuja nämä minun kommenttini, sori vaan, muttei kykene selkeämpään ilmaisuun. Paitsi jos nauhoittaisin horinoitani ja vastaavia niin ehkä sitten ajatelmani avautuisivat?
  Ehkä jätämme tämän projektin sittenkin toteuttamatta.

  Tämänhetkisten mielialojen mukaan RotK olisi kyllä se pakkohankintadvd, jos joku pitäisi valita.

  Järkevämpää kommenttia ehkä myöhemmin.
  Olipas se todella hieno! :D
   
 12. Tod

  Tod Jedi Master star 4

  Registered:
  Apr 29, 1999
  No tein herätepäätöksen ja ponkaisin leffaan katsomaan RotKin. Olihan se ihan hyvä. Kyllä siitä valitettavaakin löytyy reilusti, mutta en nyt vielä jaksa aloittaa. Mutta odotan kyllä jo innolla pidennettyä versiota.
   
 13. Mack_Starcrusher

  Mack_Starcrusher Jedi Youngling star 2

  Registered:
  Nov 12, 2003
  Tuota voisi kaikella rauhalla odottaa ja mennä katsomaan vasta sitten kun maassa ja teatterissa rauha. Herätteenä tuon voisi jopa sunnuntaina mennä katsomaan,vaikka elokuvasarjalla ei oikeastaan ole paljon sijaa minusta.
  Kirjakin on vähän hitaasti lähtenyt käyntiin,mutta jos kirjan luen loppuun haluaisin mieluusti nähdä elokuvat.
   
 14. Tod

  Tod Jedi Master star 4

  Registered:
  Apr 29, 1999
  No yhden erittäin erittäin vakavan miinuksen tästä leffasta voisin heti mainita.

  EI SARUMANIA!

  Järkyttävä puute. Nyt hänen kohtalonsa jää epäselväksi. Enkä tiedä oikein miten se pidennetyssäkään versiossa saadaan ratkaistua kun Konnun puhdistustakaan ei tarvita.
   
 15. ISD_Devastator

  ISD_Devastator Jedi Master star 4

  Registered:
  Oct 11, 2002
  Tiesin tuon Sarumanittomuuden jo etukäteen, joten olen ehtinyt kirota sitä jo muutamankin viikon. Oli se aika inha temppu.
  Kirjaa lukemattomana myös Gondorin käskynhaltija olisi voinut selittyä vähän paremmin. Jäin meinaan vähän ullakolle tuosta...
  Kyp: tuskin tulet pettymään... :D
   
 16. Taivasvaeltaja

  Taivasvaeltaja Jedi Master star 2

  Registered:
  Dec 29, 2003
  TSH-leffat ovat lähinnä Tolkienin elämäntyön raiskaamista sieluttomaksi mätöksi. Elijah Wood, Dominic Monaghan, Billy Boyd ja Orlando Bloom ovat sitä paitsi sen tason näyttelijöitä, että itseni tekee lähinnä mieli etsiä lähin seinä ja jäädä hakkaamaan päätäni siihen.

  TSH ei ole edes Tolkienin itsensä kirjoista suinkaan paras; lukekaa Silmarillion ja Keskeneräisten tarujen kirja! Niissä on sitä jotain jo ihan pintaraapaisun perusteella!
   
 17. Pinea

  Pinea Jedi Youngling star 1

  Registered:
  Aug 21, 2003
  Pääsin viimeinkin katsomaan Kuninkaan paluun maanantaina. Ennen elokuvaa tärisin kuin popkornikattilankansi, mutta se taisi johtua vain kylmästä automatkasta.

  Yksi katselukerta ei riitä! Sitä hetkeä odotti ja vuotti, ja nyt kun se on ohi, niin olen sanaton. En nyt tietenkään kokonaan, sillä se olisi varmasti mahdotonta minulle. Kun nyt kuitenkin olen sulatellut elokuvaa pari päivää, niin voin jo muodostaa jonkinlaisia haparoivia mielipiteitäkin.

  Kuulin muuten huhun, että muualla ei elokuvan puolivälissä pidettäisi taukoa. Meillä niin on ollut kaikissa TSH-elokuvissa. Sopivasti jonkin jännittävän kohtauksen jälkeen välähtää kankaalle teksti: "Väliaika 10 minuuttia. Tunnelmanpilaajat.

  Miinukset
  -Kuolleet. Muuten ok, mutta liikehdintä Pelennorin taistelussa näytti villiintyneeltä vihreällä fosforimaalilla maalatulta kirppulaumalta. Tai kärpäsparvelta.
  -Olifantit. Nämäkin muuten ok, mutta kuolivat ja kaatuivat aika helpolla. Tuskin yksi pikku nuoli jalassa aiheuttaa koko elikon rampautumista.
  -Legolaksen hyppelyt jälleen kerran.
  -Elijah Wood on vain niin hengetön.
  -Matka Mordorissa oli kovin helppo, vaaraton ja lyhyt.
  -Elokuvan lopussa Ruusan kukkakimpun heitto. Pakkohan elokuvaan oli tukkia jotakin, joka minun mielestäni on ällöamerikkalaista.
  -Ne poisjätetyt kohtaukset. En niinkään kaivannut Sarumania, vaan Merriä. Olisivat voineet laittaa edes sen kohtauksen, jossa Merri lupautuu Théodenin aseenkantajaksi.
  -Aragornin kruunaus. Karuttomuus ei haitannut vaan joku muu. Ehkä se taputtelu.
  -Frodon heräämiskohtaus. Ällöä.

  Plussat
  -Sean Astin on aika täydellinen Sam
  -Arwenin osuus elokuvassa ei ollut niin ärsyttävä kuin edellisissä
  -Lukuisat loistavat roolisuoritukset Astinin lisäksi
  -Kotkat olivat ihania.
  -Pippinin suuri rooli.


  En jaksa keksiä plussia. Loistavasta elokuvasta on helpompi keksiä parit miinukset kuin kiloittain plussia.

  En voi olla miettimättä, kuinka loistava elokuvatrilogia olisi, jos se ei perustuisi kirjaan. Jos se olisi vain pelkkä elokuvasarja, ilman yhteyksiä "täydelliseen" kirjaan. Nyt niitä on lähes pakko vertailla toisiinsa koko ajan. "Siitä puuttui tämä ja tämä, ja tämä oli muutettu, ja tämä oli kokonaan lisätty, eikä se ollut yhtään sellainen kuin olin kuvitellut..."
  On mahdotonta filmata jokaisen kirjan lukeneen kuvitelmat yhdeksi samaksi elokuvaksi (kolmeksi elokuvaksi). Mutta ainakin "sinne päin" onnistui loistavasti. Minun mielestäni.
   
 18. Tod

  Tod Jedi Master star 4

  Registered:
  Apr 29, 1999
  Elijah Wood, Dominic Monaghan, Billy Boyd ja Orlando Bloom ovat sitä paitsi sen tason näyttelijöitä, että itseni tekee lähinnä mieli etsiä lähin seinä ja jäädä hakkaamaan päätäni siihen.

  No Elijah Woodista olen samaa mieltä. Monaghan ja Boyd ovat loistavia. Bloom sen sijaan ei edes pääse yrittämään mitään varsinaista näyttelemistä.

  TSH ei ole edes Tolkienin itsensä kirjoista suinkaan paras; lukekaa Silmarillion ja Keskeneräisten tarujen kirja! Niissä on sitä jotain jo ihan pintaraapaisun perusteella!

  Silmarillion on paras. KTK on lähinnä ne sivut, mitkä jäi puuttumaan Silmarillionista. Eli loistavaa tavaraa.


  Tämän kolmannen elokuvan pahin vika oikeastaan on se, että se on vasta pelkkä beta-versio. Sitten joskus elokuussa kun tulee tämä noin viisituntinen lopullinen versio leffasta niin vasta sitten voi oikein kunnolla arvostella tätä leffaa.
   
 19. Joukahainen

  Joukahainen Jedi Youngling star 3

  Registered:
  Nov 7, 2001
  Oh Elijah, everyone hates you but me...
   
 20. ISD_Devastator

  ISD_Devastator Jedi Master star 4

  Registered:
  Oct 11, 2002
  Nyt kun otit asian puheeksi, se Frodon heräämispätkä oli aika 'hassu'. Kaikki nauroivat psykoottisesti/maanisesti.
  Se oli melkein pelottavaa.
   
 21. Pinea

  Pinea Jedi Youngling star 1

  Registered:
  Aug 21, 2003
  Enpä nyt tiedä voiko TSH:ta ja Silmarillionia vertailla toistensa kanssa. Toinen on romaani ja toinen kirja täynnä kertomuksia romaania edeltävistä tapahtumista. Mutta siitä on kyllä jo aika kauan kun olen Silmarillionin lukenut. TSH:kin alkaa jo vaipua elokuvien luomien mielikuvien alle.
  Pitääpä kertailla.

  "Kun Repunpään herra Bilbo Reppuli ilmoitti, että hän piakkoin viettäisi yhdettätoistakymmenettäensimmäistä syntymäpäiväänsä suurin ja arvokkain juhlamenoin, alkoi Hobittilassa puhe ja kohu..."
   
 22. Taivasvaeltaja

  Taivasvaeltaja Jedi Master star 2

  Registered:
  Dec 29, 2003
  Siinähän se juuri onkin - Tolkien on parempi kirjoittamaan historiaa kuin romaania.
   
 23. AUNTIE_JEDI

  AUNTIE_JEDI Jedi Padawan star 4

  Registered:
  Jul 30, 2002
  Edes Tolkienin kirjat eivät kolahtaneet, joten en ole vaivautunut tuhlaamaan pennosiani elokuviin...
   
 24. Taivasvaeltaja

  Taivasvaeltaja Jedi Master star 2

  Registered:
  Dec 29, 2003
  Hyvä meininki!
   
 25. Chickadee

  Chickadee Jedi Youngling star 2

  Registered:
  Jul 11, 2003
  Piti jo ajat sitten väsätä arvostelun tapaista RoTK:sta, mutta se venähti kun ensin odotin, että mahdollisimman moni boardilainen on ehtinyt nähdä elokuvan, ja sitten tuli loma väliin, ja sitten iski laiskuus. Mutta jos nyt jotain laittaisi.

  Pidin elokuvasta todella paljon. Sen verran, että en löytänyt useaan päivään sanoja kuvailemaan sen mahtavuutta, ja analysointi oli vaikeaa. Päällimmäisimpinä fiiliksinä oli, että se oli hyvin tunteellinen ja koskettava.

  Sarumanin pois lemppaaminen tarinasta tuntui todella typerältä idealta, ja hänen poissaolonsa kuitattiin hölmösti. Mutta toisaalta täydellinen kirjan mukaan meno olisi ehkä ollut vielä hölmömpää, kun ottaa huomioon sen, miten hänelle loppujen lopuksi käy.

  Trailerissa pidin todella paljon siitä lyhyestä, häjyn velmusta ilmeestä joka Klonkulla vilahtaa yhdessä kohtaa. Juoneen keksitty Klonkun kieroilu oli mielestäni hyvä lisä, ja pidin RotK-Klonkusta enemmän kuin TTT:n.

  Jotkut eivät pitäneet lopetuksesta. Tuli sellainen olo, että "nyt se loppuu - ai, ei lopukaan. no nyt se loppuu, eipäs lopu". Itseäni ei lopetus häirinnyt, vaan se oli ihan toimiva. Ainoa mikä kiusasi loppukohtauksissa oli se, kun koko porukka vaan naureskelee kuin hullut Frodon nähdessään.

  FotRin nähtyäni pidin siitä, mutta en erikoisen paljon. TTT:n nähtyäni pidin sitä loistavana ja paljon parempana kuin FotRia. RotKin nähtyäni pidin sitä kaikkein parhaana LotR-elokuvana. Ja katseltuani FotRia lomalla taas pitkästä aikaa rankkaisin sen kakkossuosikikseni. Mielipiteeni siis tapaa vaihtua. Mutta kuitenkin, RotK lunasti odotukseni ja oli [sanoinkuvaamattoman kehuva adjektiivi tähän].

  Mitä tulee Tolkien-kirjoihin, niin tarkoitus on jo pitempään ollut, että alkaisin lukea niitä urakalla, mutta en ole päässyt paljon puusta pitkälle. "Hobitin" luin loman aikana. Sijainti lastenkirjojen hyllyllä, kirjan lyhyys ja Tove Janssonin kuvitus toivat vähän lastenkirjan vaikutelmaa, ja jonkin matkaa kirja ei oikein innostanut. Jossain vaiheessa kuitenkin tuli tuttu "pakko lukea seuraavakin luku, vaikka kello on puoli kolme yöllä" -olotila.

  "Hobitti" muuten vahvisti aikaisempaa käsitystäni, että Gandalf olisi aika viheliäinen kaveri. Hankkii ongelmia, potkaisee parhaat ystävänsä niihin, sanoo "sori vaan, en voi sotkeutua tähän" ja luikkii tiehensä.

  Ja loppukevennykseksi taas [link=http://mjt.nysv.org/humor/lotrdvd.gif]tyhmä linkki[/link].
   
Thread Status:
Not open for further replies.