Tietokoneongelmia

Discussion in 'Finland' started by Chickadee, Nov 19, 2003.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Chickadee Jedi Knight

    Member Since:
    Jul 11, 2003
    star 2
    Huvitti postata uusi topikki pikkuasian vuoksi.

    Osaisiko joku jelppiä; jos tahdon saada .wmv-videotiedostot toimimaan koneellani, niin mitä täytyisi tehdä? Useimmista .wmv-tiedostoista kuuluu ääni mutta kuva ei näy. Käyttis on Win98.

    Onko ainoa keino uudemman Media Playerin päivittäminen? (en muista oman koneeni versioni numeroa) Ja jos on, niin miten se sujuisi parhaiten, kun koneessa ei ole nettiyhteyttä enkä voi hakea päivitystä netistä?
  2. Pinea Jedi Knight

    Member Since:
    Aug 21, 2003
    star 1
    Minen tiärä.

    Mutta esitän oman kysymykseni. Tämän vian osaan kyllä korjata, mutta ihmettelenpä vain.

    1.Miksi fontit (l. koko ruutu) suurenevat, jos laittaa näytön päälle vasta sen jälkeen kun keskusyksikkö on hurissut jo vähän aikaa? Jotain muuta syytä, kuin että "se kone ei saanut niitä näytön asetuksia kun se näyttö oli kiinni"?

    2. Miksi Win98ssa pyörivät ohjelmat kaatuvat vähintään kolme kertaa käytön aikana?

    3. Miksi IExplorer kaatuu KOKO ajan? No?

    4. Miksi kasvoihini ilmestyy punaisia näppylöitä jos syön suklaata?

    Pahoitteluni pilailusta, ja siitä etten osannut vastata Tintin kysymykseen.

    Mutta tuohon ensimmäiseen kysymykseeni saa vastata kyllä, sen esitin vakavissani.

    Ja onko tämä nyt meidän virallinen ApuPöytämme?
  3. TK-46_Duke Jedi Master

    Member Since:
    Jan 23, 2002
    star 4
    Mielenkiintoinen ongelma, kun .wmw:n ei pitäisi olla pakattua dataa. Hmm..

    Eikö MediaPlayer tarjoa mahdollisuutta ottaa yhteyttä, hmmh. noh, johonkin, josta se kurkistaa onko siellä sopivaa codecia?

    Jos se ei moista tee, niin googlettappas itsellesi GSpot niminen ohjelma ja vilkaise sillä mitä codeceja siihen videoon on käytetty.
  4. Baltic_herring Jedi Knight

    Member Since:
    Nov 10, 2002
    star 2
    Isot fontit johtuvat siitä että niissä on alussa ilmaa ja kun ruutu lämpiää, niin ne kuivuvat kassan ja muuttuvat pienemmiksi. Juu-u.

    Osassa etenkin vanhempia monitoreja oli 17 ja siitä suuremmissa tuumakoissa perusasetus (tehtaall asetettu) jonka mukaan se heittää aina alussa ikäänkuin zoomatun kuvan sanotaan nyt vaikka windowsin kuvasta. Tuo liittyy johonkin näyttösivumuistijuttuun joka piilee monitorin sisuksissa. Ei koneessa. Itselläni on töissä yksi muinainen Win3.1 kone joka heittää ruutuun alussa noin tuplasti suuremman kuvan kuin pitäisi olla. Kuuluu sekunnin päästä naks ja kuva muuttuu semmoiseen resoluutioon kuin pitäisikin olla. En tosin ole koskaan ruuvannut tuohon koneeseen kiinni mitään muuta monitoria, mutta näytönohjain on ollut vaihdossa. Silti sama juttu.

    Ja IExplorerin kaatuminen muutaman minuutin välein on pelkkä mainoskikka ja sangen huono sellainen. En osta äkspeetä!
  5. Chickadee Jedi Knight

    Member Since:
    Jul 11, 2003
    star 2
    "Eikö MediaPlayer tarjoa mahdollisuutta ottaa yhteyttä, hmmh. noh, johonkin, josta se kurkistaa onko siellä sopivaa codecia?"

    Kyllä se kovasti yrittää, mutta ei pysty, koska koneessa ei ole nettiyhteyttä.

    Imuroin äsken tuon GSpotin ja katson myöhemmin tänään toimiiko homma. Kiitos avusta.

    "Ja onko tämä nyt meidän virallinen ApuPöytämme?"

    Vaikka. Sitä varten laitoin otsikon varm. vuoksi monikkoon, että jos muillakin on jotain ongelmia ja tahtovat kysyä apua.
  6. TK-46_Duke Jedi Master

    Member Since:
    Jan 23, 2002
    star 4
    Tuossa koneen netittömyys tapauksessa varmaan helpoin ratkaisu sitten olisi se mediaplayerin päivittäminen. Ellei joku sitten ole mennyt tosiaankin jollain codecilla sitä videota pakkailemaan.
  7. ISD_Devastator Force Ghost

    Member Since:
    Oct 11, 2002
    star 4
    Aina kiva idea on hyökätä jonnekin missä on sekä vauhdikas yhteys verkkoihin sekä grilliominaisuudella varustettu cd-asema. Siitä sitten imemään kaikkia päivityksiä sun muita kivoja asioita kunnes niitä on se 600+ megaa levylle sullottavaksi.
    Sori vaan, ei tästä ole nyt apua ja kaiketi jo itsestäänselvyys teille. Piti kumminkin kirjoittaa.
  8. Chickadee Jedi Knight

    Member Since:
    Jul 11, 2003
    star 2
    GSpot ei osannut auttaa, sääli. Joten ainoa mitä nyt tulee enää mieleen on juuri se Media Playerin päivittäminen. Sitä en tahtoisi tehdä mielelläni, koska en pidä uudemmista Media Playerien versioista. (etenkin XP:n mukana päivittynyt 9-versio oli todella raskas toimimaan, vaikka se johtuikin kyllä aika suurilta osin vanhasta koneesta)
Thread Status:
Not open for further replies.