Unde credeti ca a gresit Yoda in lupta cu Palpatine?

Discussion in 'Romania' started by sergiurusu, Jun 26, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. sergiurusu Jedi Knight

  Member Since:
  May 30, 2001
  star 5
  Ne uitam la ROTS si vedem cum Yoda ia drumul exilului. Ce credeti ca ar fi trebuit sa faca pentru a-l invinge pe Palpatine in acea lupta memorabila din sala Senatului?
 2. ComicDiva Jedi Padawan

  Member Since:
  Oct 27, 2004
  star 4
  sa fi ascuns explosive charges in sala Consiliului. Da, ar fi sneaky but it would get the job done!

  :)
 3. xOeyOajo Jedi Youngling

  Member Since:
  May 20, 2005
  Fara legatura directa cu intrebarea ta, Sergiu:
  Cand am citit chestia cu sneaky a Divei, mi'am adus aminte fara sa vreau de momentul din ANH in care Ben ii povesteste lui Luke despre Anakin. La un moment dat ii spune ca tatal sau era "a cunning worrior".
  Dupa ce am vazut TPM, de abia am asteptat sa vad ce fel de luptator o sa devina Anakin. Dezamagire crunta...

  Ca sa revin oarecum spre subiect, cred ca mi'ar fi placut sa fi avut macar un personaj Jedi mai putin ... canonic. Un jedi care sa lupte si cu tehnici considerate ... nu tocmai ortodoxe. Sa arunce cu sabia in mijlocul unui grup de trooperi, dupa care sa arunce niste detonatoare termale (?) in grupul urmator, eventual sa foloseasca forta pentru a declansa arma unui trooper impotriva camarazilor.

  Poate ca pentru un critic al traditiilor Jedi, sau pentru un istoric scortos din vremea Noii Republici, daca marele Maestru Yoda ar fi recurs la astfel de trucuri ... ne-ortodoxe, ar fi fost mare dezamagire. Sau subiect de tabloid, daca vreti ;). Dar eu unul as fi fost incantat sa vad o lupta crancena, care la de la un moment dat nu mai tine cont de canoane, coduri si traditii.

  Evident, lupta dintre "ala verde ca vorbea ciudat" si Palpatine trebuia sa se incheie indecis. Cred ca Lucas a ales calea cea mai buna, oricum.
 4. Depa_sPadawan Jedi Youngling

  Member Since:
  Jun 27, 2005
  star 1
  Mi se pare f ciudata intrebarea,Sergiu..:D Raspunsul meu ar fi:nimic.Pur si simplu nimic.Poate daca mai era cu Yoda inca un maestru Jedi.Care este raspunsul tau la aceasta intrebare,oare?Presupun ca ai macar unul mic...share it with us.M-ai facut curioasa.
 5. sergiurusu Jedi Knight

  Member Since:
  May 30, 2001
  star 5
  Nu am nici un raspuns sigur la aceasta intrebare. Poate daca as fi privit din punctul de vedere al lui Lucas care trebuia intr-un fel sau altul sa-l aduca pe Palpatine la putere atunci era putin altfel. Cred ca Yoda l-ar fi invins pe Palpatine daca ar fi insistat. Cum spunea o data SVAndrei Lucas tine cu Rebelii.

  In cazul acesta Lucas trebuia sa faca ceva pentru a crea legatura cu vechea trilogie. Asa ca a creat un meci egal (nu cred ca Yoda a fost invins - doar imprejurarile au facut ca lupta sa nu mai continue), care va avea de altfel, o revansa peste ani de zile, insa nu cum s-ar fi asteptat Palpatine.;)
 6. arapila Jedi Master

  Member Since:
  Jan 28, 2005
  star 4
  yoda nu a gresit in lupta... lupta a fost epuizanta pentru amandoi, si pentru yoda si pentru imparat. Consiliul Jedi trebuia sa il tina pe Anakin mai aproape.

  Apropo ce ziceti? Yoda era invidios pe Anakin pt ca a fost ales "dä ciouzän oan"? pentru ca dupa cate stim Yoda avea toate insusirile unui "dä ciouzän oan".
 7. raziel2004 Jedi Master

  Member Since:
  Nov 16, 2004
  star 3
  Eu sincer in momentul in care l`ar fi impins pe Palpatine in scaun dupa ce s`a trezit din Force Lightning as fi sarit pe el in timp ce era in aer cu sabia si il omoram de atunci,dar nu ca Lucas a vrut sa piarda.

  Apropo ce e cu prim`planul ala la mantia lui Yoda!?
 8. JadenKorr Jedi Youngling

  Member Since:
  Jan 1, 2005
  star 1
  Eh,dragii mei...unde a gresit Yoda....sa va spun eu - a sarit la Sidious,si si-a deschis sabia cand inca nici nu "aterizase"....el n-avea o constitutie a corpului - putere - sa-i zic asa,ca sa bareze fulgerele cu sabia - de aceea invatase sa absoarba direct - iar cand Sidious - CRRRRZZZZZ,vorba lu` Comic Diva - prima s-a dus sabia.A doua greseala.....si cea fatala - a dat direct din absorb un push cu ambele maini netinand cont de....corpul sau,ca avea sa fie proiectat pur si simplu....Sidious era ceva mai greu ca el....ei bine,astea au fost greselile lui Yoda,dupa parerea mea.

  Hai Forta fie cu voi!!!
 9. Katana_ Jedi Knight

  Member Since:
  Jun 29, 2005
  star 3
  Poate nu a mai vrut sa riste...stia ca daca ar fi fost omorat, Luke nu ar mai fi avut nici o sansa in viitor, Si in acea vreme, membrii senatului s-au intors impotriva cavalerilor jedi fiind manipulati de Palpatine.Ar fi fost omorat dupaia...chiar daca l-ar fi invins pe Palpatine.
  A facut si greseli in lupta, dar in principiu a luptat mult. Nu si-a asumat prea multe riscuri, dar nu cred ca din lasitate, ci din intelepciune.
 10. SVAndrei Jedi Knight

  Member Since:
  Nov 6, 2004
  star 5
  Poate ca era prea batran ca sa castige lupta aceea singur. Eu nu zic ca a fugit, a fost mai degraba o retragere strategica. Oricum, nu avea ce sa faca.
 11. sergiurusu Jedi Knight

  Member Since:
  May 30, 2001
  star 5
  Foarte interesant acest raspuns, lupta analizata pas cu pas!!!
 12. LJA Jedi Youngling

  Member Since:
  Jun 5, 2005
  star 1
  A RENUNTAT PREA USOR, cam ciudata decizia cu exilul.
  Eu zic ca daca reusea sa il omoare Yoda pe Palpi , ep 4,5,6 nu mai erau,deci trebuie sa ne intrebam de ce Lucas l-a facut pe yoda sa renunte asa de usor la lupta
 13. sergiurusu Jedi Knight

  Member Since:
  May 30, 2001
  star 5
  Asta m-am intrebat si eu inainte de a vedea ROTS. Cum va face Yoda sa plece undeva sa se ascunda. De ce sa nu continue lupta, luand legatura cu neimoidienii, aratandu-le ca Palpatine i-a tradat...
 14. rudywetzer Jedi Youngling

  Member Since:
  May 23, 2005
  star 1
  asa a vrut lucas si gata;
  daca il omora yoda pe imparat sau imvers ?...cu cine mai erau partile 4,5,6??
 15. ComicDiva Jedi Padawan

  Member Since:
  Oct 27, 2004
  star 4
  Oricum era de la sine inteles ca Palpatine nu putea pierde, dar voiam ca victoria sa fie ceva mai convingatoare. :)
Thread Status:
Not open for further replies.