main
side
curve
 1. Welcome to the new boards! Details here!

Vi se pare Vader mai putin amenintator dupa ce ati vazut Episoadele I si II?

Discussion in 'Romania' started by mara_alexia, Oct 31, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. mara_alexia

  mara_alexia Jedi Padawan star 4

  Registered:
  Oct 29, 2004
  Este personajul lui Vader mai putin amenintator pentru ca e mai curand tragic decat rau?

  De la ANH si pana la Episodul II, Vader si-a schimbat imaginea de la o veritabila intruchipare a raului la cea a unui om cu un destin tragic. Nu am nici o problema cu chestia asta, da profunzime personajului. Dar ce parere ati fi avut despre el daca nu s-ar fi intors de Partea Luminoasa la sfarsitul lui ROTJ? Sau daca nu ar fi fost tatal lui Luke? Sau si daca ar fi fost, Luke l-ar fi renegat si nu l-ar fi ajutat, ci pur si simplu l-ar fi ucis, scapand Galaxia de unul din cei mai inspaimantatori tirani? Este el un personaj mai putin rau, pentru ca nu a fost asa dintotdeauna, ca Maul sau Palpatine, si pentru ca la sfarsit a redevenit bun? Va fi interesant de vazut cum va trece el de partea intunecata in Episodul III, si cred ca Lucas ne rezerva o mare surpriza in acest sens. Intotdeauna mi-am imaginat ca trecerea sa a fost o alegere constienta, ca asta a vrut el sa faca, dar se pare totusi ca Lucas are de gand sa atribuie acest lucru mai curand destinului, soartei, menirii lui Anakin. De aceea mi se pare ca Vader poate fi privit mai curand ca un personaj tragic, decat ca unul negativ. Si totusi, nu pot sa uit cum ma faceam pe vremuri mica-mica pe scaun, de frica, ori de cate ori aparea in imagine. Mi se parea un personaj amenintator, cel mai rau din cati vazusem vreodata intr-un film.
  Nu stiu daca nu e cam deplasata comparatia, dar crd ca intr-un fel el poate fi asemanat cu monstrul lui Frankenstein, o creatura aproape macabra, dorind sa fie umana, dar dorinta lui e retezata atat de cei din jur, cat si de propriile rani si cicatrice (vorbind la propriu sau la figurat, cum doriti voi).

  Ce parere aveti?


   
 2. sergiurusu

  sergiurusu Jedi Knight star 5

  Registered:
  May 30, 2001
  Viata lui Anakin are un fir tragic care face ca el sa se indrepte incet incet spre un final parca prestabilit. Insa ca VADER el va fi tot amenintator si din pacate pentru intreaga galaxie va fi adevarata "menace".
   
 3. ComicDiva

  ComicDiva Jedi Padawan star 4

  Registered:
  Oct 27, 2004
  Parerea mea este ca Darth Maul era rau si nu avea cum sa fie bun. Nu avea freedom of choice. In schimb Anakin asa cum ai spus si tu a facut alegerea sa ucida mii de jedi si sa fie the baddest mofo in the galaxy. Asta dupa parerea mea il face mult, mult mai rau, si daca nu ar fi fost desfigurat si mai mult masina decat om eu as crede ca doar omorandu-l pe Palpatine, he got off easy. Insa consider ca si acei 20 de ani de existenta ca Vader sunt un fel de pedeapsa, un fel de calatorie care l-a adus in situatia de a pasi spre luminita de la capatul tunelului.
  Insa, daca este sa credem ca soarta si-a spus cuvantul in aceasta poveste, deci Vader nu este cu mult mai bun decat Maul pentru ca la urma urmei a facut ce trebuia sa faca, nu ce voia sa faca...
  Povestea lui Anakin Skywalker este mult mai complicata decat pare la prima vedere asa ca mai bine tac din gura. :D
   
 4. sergiurusu

  sergiurusu Jedi Knight star 5

  Registered:
  May 30, 2001
  Mai adaug doar atat: va dati seama cum este sa traiesti din floarea varstei intr-o carcasa de metal, fara de care ai muri imediat? Nu l-as invidia...
   
 5. jombistarkiller

  jombistarkiller Jedi Youngling star 3

  Registered:
  Apr 24, 2005
  Nu prea au influenta mare ep 1 si 2,dimpotriva poate in ep 3 va parea si mai amenintator. in return of the jedi deja nu mi s-a mai parut deloc scary...si-a cam pierdut din mister.
   
 6. sergiurusu

  sergiurusu Jedi Knight star 5

  Registered:
  May 30, 2001
  Mie mi se pare ca, din pacate, exact trilogia noua reduce pana la disparitie acea aura de mister, care plana asupra lui Vader, omul si cavalerul Jedi care a trecut de cealalta parte.
   
Thread Status:
Not open for further replies.