main
side
curve

Idee de concurs: Best fight choreographer

Discussion in 'Romania' started by ComicDiva, May 25, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. ComicDiva

  ComicDiva Jedi Padawan star 4

  Registered:
  Oct 27, 2004
  Cred ca a venit momentul sa agitam spiritele cu inca un concurs, si iata ceva care n-am mai facut niciodata. Cine este cel mai bun fight coreographer? Obviously we all love duels, and we all think we KNOW duels. :) You can talk the talk but can you walk the walk.

  In conditii optime am putea sa facem filmulete cu ce ne gandim noi a fi o coregrafie buna, dar eu propun un concurs pe baza de texte, in care sa descrii cat poti de bine si de inteligibil ideea ta de duel fain. You can be as artistic or as technic as you want. Poti sa o faci sub forma de mini fanfic (sa aiba nitel backstory, dar lupta in sine trebuie sa reprezinte cel putin 70% din fic) sau sub forma de lista cu puncte si sub puncte daca vrei. Poate sa fie in limba engleza sau in limba romana, si sa folosesti orice fel de vocabular cu conditia sa te faci inteles de cititori.

  Premiu? In afara de faptul ca primesti titlul de best fight choreographer de pe Jedi Council Romania :D, vom folosi in mod obligatoriu cel putin O PARTE din coregrafia gandita in urmatorul fanfilm, iar creatorul primeste mentiune speciala in credits, sau daca este protagonist in film are ocazia sa-i dea viata singur. Bineinteles, folosim acelasi sistem pe care l-am avut dintotdeauna al votatului si de aceea este logic ca daca alegem coregrafia care ne place cel mai mult nu o sa fie nici o problema sa o integram in film.

  Poti sa ai orice combinatie de jedi vs sith, insa numarul maxim de luptatori este 5 pentru ca dup-aia deja frizam absurdul. In alte cuvinte, poti sa ai un duel 1 la 1 sau 2 la 3, importanta nu este cantitatea ci calitatea miscarilor. Obviously nu vrem sa ne lungim prea mult dar in acelasi timp daca toate duelurile ar fi 1 la 1 cred ca ar fi un contest destul de boring. sa vedem ce va poate pielea si daca este 2 la 1, 2 la 2 sau chiar 2 la 3. Poate sa fie jedi vs sith, jedi vs jedi sau sith vs sith. Pot sa existe si personaje care nu sunt jedi/sith (de ex clone troopers) dar inca nu m-am hotarat daca sa faca si ei parte din numaratoare sau nu, depinde daca vreti sa fie doar coregrafie de duel sau sa extindem si sa fie coregrafie de scena de actiune care se intampla sa aiba un duel acolo)

  Stuff to consider:

  - Environment: Incearca sa nu te limitezi la sabie vs sabie ci sa folosesti ce exista in mediul inconjurator pentru a adaugat putina varietate luptei.
  - Miscari folosite: Din moment ce as vrea ca scena castigatoare sa fie prezenta macar in spirit in fanfilm, incearca sa folosesti miscari pe care am putea sa le facem. :) Evident, de dragul spectaculosului nu e nevoie sa te cenzurezi but keep it in the back of your head. :)
  - Use of the force: Obviously daca cineva se bate doua ore pentru ca la sfarsit sa fie ars cu un lightning se cam duce naibii finalul scenei. Use the force pentru a potenta duelul, nu pentru a-l inlocui.
  - Go with the flow: Exista un motiv pentru care ii spune: 'coregrafie de lupta'. Duelul este ca un dans. Gandeste-te la ritmul pe care vrei sa-l aiba acest dans. Daca este vorba de o lupta crancena de jedi vs sith atunci lupta va avea un anume ritm, dar daca este vorba despre o sesiune de antrenament de exemplu intre un maestru si un padawan, ritmul va fi altul. Poti sa indici pana si melodii care ar putea face parte din coloana sonora a duelului tau pentru a ne face o idee cam ce voiai sa transmiti. :) Fii creativ! It's all in the name of mindless violence. :D

  Cam la asta m-am gandit eu pentru un concurs de dueluri. Now, you tell me daca vi se pare o idee buna si daca ati fi interesati de asa ceva si daca da, ce ati mai avea de adaugat?

  PS: Also, cyber m-a tras de manecuta proverbiala ca sa-mi spuna ca e sesiune :D so if you want putem sa amanam ideea pana dupa sesiune desi mie mi se pare un fel de release fain dupa o zi cu un examen naspa sa stai sa te gandesti la o lupta d-asta.
   
 2. CyberFaust

  CyberFaust Jedi Padawan star 4

  Registered:
  Jun 23, 2005
  I'm in. Doar ca i'm very bad with deadlines.
  Dar particip si eu.
   
 3. ComicDiva

  ComicDiva Jedi Padawan star 4

  Registered:
  Oct 27, 2004
  N-am stabilit inca un deadline dar putem sa-l punem si in iulie de ex daca that would work for everybody.
   
 4. CyberFaust

  CyberFaust Jedi Padawan star 4

  Registered:
  Jun 23, 2005
  One more thing. Coregrafie pe foaie ca coregrafie pe foaie.
  Da cine le face, nu de alta da io m-am ingrasat. :p
   
 5. ComicDiva

  ComicDiva Jedi Padawan star 4

  Registered:
  Oct 27, 2004
  Lasa ca vedem noi asta la anu' cand ne apucam din nou de filmari :) pana atunci te pui la slabit
   
 6. arapila

  arapila Jedi Master star 4

  Registered:
  Jan 28, 2005
  tare... red ca ma bag si io... :D

  Diana: Ciber nu o sa slabeasca niciodata :p mananca prea mult
   
 7. ComicDiva

  ComicDiva Jedi Padawan star 4

  Registered:
  Oct 27, 2004
  Super, deci deocamdata avem 3 participanti. :D

  Alte lucruri la care m-am mai gandit:

  Lightsabers: Obviously, ai voie sa folosesti orice fel de arma vrei (single, doua sabii sau saber staff)
  Forma de lupta: Eu nu stiu mare lucru despre formele de lupta dar na daca vreti neaparat sa spuneti ca unul foloseste vapaad altul foloseste Ataru si sa coordonati miscarile in asa fel incat sa se respecte atunci ok, dar nu cred ca ar trebui sa fie obligatoriu pentru toata lumea.
   
 8. CyberFaust

  CyberFaust Jedi Padawan star 4

  Registered:
  Jun 23, 2005
  Can we write hood jumps and roundhouse kicks and flying in the air kung fu?
   
 9. ComicDiva

  ComicDiva Jedi Padawan star 4

  Registered:
  Oct 27, 2004
  Whatever, conditia e sa aiba un inceput, mijloc si sfarsit. :)
   
 10. ATTezeu

  ATTezeu Jedi Padawan star 4

  Registered:
  May 13, 2005
  Deci da... trebuie sa fie descriptiv pentru a putea fi facut in realitate sau poate fi asa, cum ii zice, mai romantic :D?
   
 11. ComicDiva

  ComicDiva Jedi Padawan star 4

  Registered:
  Oct 27, 2004
  Trebuie sa fie o lupta acolo cumva. Daca vrei sa faci un fel de mini fanfic you are more than welcomed, insa vei primi vot nu in functie de povestea gandita ci in functie de originalitatea miscarilor, ritmul luptei, etc... Daca la sfarsit cei doi se omoara in stil clasic Tezeu-ish, eu n-am nimic impotriva. :D Daca ajung pana la urma sa faca sex :D din nou n-am nimic impotriva doar ca nu stiu daca as numi asta o miscare originala sau nu. :D
   
 12. CyberFaust

  CyberFaust Jedi Padawan star 4

  Registered:
  Jun 23, 2005
  Either way, it's all in the hips.
   
Thread Status:
Not open for further replies.