main
side
curve
 1. Welcome to the new boards! Details here!

SW-kirjallisuudesta

Discussion in 'Finland' started by Tintti, Jan 7, 2003.

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. Tintti

  Tintti Jedi Youngling star 1

  Registered:
  Dec 4, 2002
  Täällä on ollut aiemminkin sivulauseissa puhetta SW-kirjallisuudesta. Tässä sille oma sivunsa. Tarkoitan nyt lähinnä romaaneja, en sarjakuvia, mutta toki niitäkin saa kommentoida.

  Mitä SW-kirjoja olette lukeneet ja mitä olette tykänneet niistä? Mistä löytää parhaiten engl.kiel. SW-kirjoja? Olen kovasti yrittänyt etsiä EU-kirjoja, mutta homma on ollut aika vaikeaa. Tampereen Metsosta löytyi muutamia alkuperäiskielisiä, mutta takakansissa ei mainittu ollenkaan tuttuja hahmojen nimiä.

  Koittakaa listata mahdollisimman monta SW-kirjaa aikajatkumon mukaiseen järjestykseen tai neuvokaa jokin linkki sellaiselle sivulle, mikäli tiedätte. Jos muistatte, niin kertokaa myös lisätietoja (esim. kirjoitusvuosi, kirjailija, onko suomennettu).

  Tässä listausta sen verran kuin just nyt muistan:

  OT:n aikaan sijoittuvat
  Star Wars (Tähtien sota), George Lucas
  Mustan lordin paluu, Alan Dean Foster
  Empire Strikes Back (Imperiumin vastaisku)
  Shadows of the Empire
  Return of the Jedi (Jedin paluu)

  Thrawn-trilogia, Timothy Zahn
  Imperiumin vihollinen
  Hämärän laivue
  Last Command (Keisarin käsky)

  Jediakatemia-trilogia, Kevin J. Anderson
  Jedin etsintä
  Dark Apprentice (Pimeyden oppipoika)
  Voiman valtiaat

  Children of the Jedi (Jedien lapset), Barbara Hambly
  Dark Saber (Tuhonmiekka), Kevin J. Anderson
  Planet of Twilight (Hämärän planeetta), Barbara Hambly
   
 2. Tod

  Tod Jedi Grand Master star 4

  Registered:
  Apr 29, 1999
  [link=http://www.theforce.net/books/reviews/novels_chrono.shtml]Täältä[/link] löytyy listaa SW-romaaneista. Helsingin isoissa kirjakaupoissa on ihan hyvin valikoimat englanninkielisiä kirjoja (minä en niitä suomeksi luekaan). Palaan kommentoimaan myöhemmin, nyt jatkan ahkerasti opiskelua (tai jotain sinne päin).
   
 3. TK-46_Duke

  TK-46_Duke Jedi Master star 4

  Registered:
  Jan 23, 2002
  SW-kirjoja löytyy reilusti yli 100kpl kirjahyllystä, niin eipä taida jaksaa alkaa luettelemaan ;) Mutta mutta... aika paljon taso tietysti riippuu kirjailiasta.. esim. Timothy Zahnin kirjat ovat loistavia, kun puolestaan Kevin "Joka-kirjassa-isompi-ja-hienompi-superase" J. Andersonin kirjat ovat lähinnä roskaa eli taso vaihtelee todella paljon.

  Parhaiten taitaa haluamansa kirjan saada laittamalla mailia Akateemiseen kirjakauppaan (jos kirjaa ei löydy Akateemisen sivuilta), niin kohta kirja ilmestyykin postilaatikkoon. =)
   
 4. Tod

  Tod Jedi Grand Master star 4

  Registered:
  Apr 29, 1999
  Aika läjä näitä teoksia on eksynyt minunkin hyllyyni (kaikki ei edes mahdu sinne enää).

  Kuten edellä mainittiin Zahnin kirjat ovat loistavia, K.J. Andersonin eivät tosiaankaan ole (joskin kokonaisuuden takia ne ovat aika välttämättömiä luettavia). X-Wing sarja (pääosassa Wedge Antilles) kuuluu EU:n eliittiin, erityisesti Allstonin kirjat. Myöskin tämä nykyinen NJO (New Jedi Order) on yleisesti ottaen loistava. Ja tietenkin Crispinin Han Solo-trilogia on erittäin hyvää tavaraa.

  Sitten kirjoja jotka kannattaa jättää väliin. Callista-trilogia (Children Of The Jedi, Darksaber, Planet Of Twilight) ehdottomasti kannattaa skipata, erityisesti viimeinen osa. Sinänsä harmi, koska Callistasta olisi saanut mielenkiintoisen hahmon. Corellia-trilogia ja Black Fleet Crisis-trilogia eivät tarjoa mitään kauhean mielenkiintoista, mutta on ne nyt ihan luettavia. Irrallisista kirjoista Splinter Of The Mind's Eye on täysin kelvoton, vaikka onkin ensimmäinen EU-kirja.

  Ja lopuksi yksi kirja, josta pitää antaa ihan oma lausuntonsa: CRYSTAL STAR. ÄLKÄÄ KOSKEKO, ÄLKÄÄ KATSOKO JA ÄLKÄÄKÄ MISSÄÄN NIMESSÄ LUKEKO SITÄ. CRYSTAL STAR ON MAAILMANKAIKKEUDEN HUONOIN KIRJA. KIERTÄKÄÄ KAUKAA.

  Minun mielipiteeni Crystal Starista taisi tulla selväksi. Ainoa asia, mitä kadun elämässäni on se, että menin lukemaan tämän kirjan.
   
 5. ISD_Devastator

  ISD_Devastator Jedi Master star 4

  Registered:
  Oct 11, 2002
  Muistelen kesällä löytäneeni kirjastosta jokusen EU-kirjan (suomeksi, anteeksi) ja Darksaber oli kehno. Varsinkin kun se laite hajos heti alussa, eikä ne päässy edes lähelle kapinaplaneettoja, ja Keisarin kloonijuttu oli onneton.
  Sitten oli joku kuvottavan huono kirja, missä Leia löysi jonkun planeetan sisältä luolia, joissa oli jedileluja ja pahoja jedilapsia yms. P@$KAA! Olikohan se sama kirja missä oli just Callista suuren Palpatinen Silmän sisällä kompuutterissa? Kamala kirja. En lue uudestaan.
  Jediakatemia-triossa oli jotain ihan kivaa, kuten mainintaa Caridasta, "Mon Mothma is dying!" huuto, mutta silti vähän pöljä. Imperiaalit oli tietysti bonusta, vaikka Amiraali Daala oli vähän turhan heikko.
  Sitten oli joku kirja, missä Daala ja Pellaeon olivat Coressa ja yrittivät saada vanhoja Imppejä yhteistyöhön. VSDt, ISDt ja se yksi SSD, avaruuslaivaston makua jo.
  Ja tietysti joudun kehumaan Tim Zahnin Thrawn-trilogiaa: se on loistava! Mutta kaiken muun EUn vaikutukset näkyvät tietysti Zahnin toisessa sarjassa Hand of Thrawn. Vain lontoon kielellä. Eli Specter of the Past ja Vision of the Future. Niihin kun on pitänyt liittää kaikki mahdollinen sonta, mitä kaikki Kevinit ja Barbarat sun muut on kehittänyt, joka taas hieman harmittaa. Ja ne QomQae:t ja QomQa:t (kuulostaa taas Klingonilta) olivat vähän ahdistavia ötököitä.
  Ja X-Wing sarjasta olen lukenut Iron Fistin, se oli kiva. Voisin joskus jatkaa tarinaa.

  Ja sitten siihen kysymykseen, mistä näitä saa: Fantasiapelit! Hesassa on mun hovihankkija, mutta muist. Turussa (tai sitten Treella) on toinen. ja nettisivukin on [link=http://www.fantasiapelit.com]www.Fantasiapelit.com[/link]
   
 6. Tintti

  Tintti Jedi Youngling star 1

  Registered:
  Dec 4, 2002
  Pidin molemmista, Jediakatemiasta ja Thrawn-trilogiasta. Esiosien aikaan sijoittuvia en ole tällä hetkellä lukenut, koska ROTJ:n jälkeiset tapahtumat kiinnostavat minua enemmän.

  Barbara Hamblyn kirjat olivat aivan kauhean HUONOJA. Tod sanoi aiemmin tuolla Stackpole-keskustelussa, että kannattaa olla lukematta, mutta minä en ollut lukenut tuota neuvoa silloin.

  Suosikkini leffoihin perustuvista kirjoista on ROTJ, koska siinä oli enemmän myös Vaderin ajatuksia. Leffassahan edes hänen ilmeitäkään ei nähdä. ANH:ssa pari kiinnostavaa juttua (poistetut Biggs-kohtaukset, ja sitten Obi-Wan mainitsi jonkin tavallisen eläimen ja Luke kysyi mikä se on). ESB seurasi aika orjallisesti leffaa -> ei ristiriitoja, mutta ei mitään yllätyksiäkään ja liian ennalta-arvattavaa.

  ----
  Vuorossa on "en-pääse-tänne-vähään-aikaan-jne"-selittely.
  Koulussa on nyt rankka lukujärjestys ja hyvin vähän vapaatunteja, joten minun käyntivälini täällä harventuvat. En pääse vapaatunneille ja tietokoneelle :( Ja jakson loputtua alkavat päälle puskea yo-kirjoitukset. Koukkuun jäin tähän paikkaan, mutta nyt koulu meinaa vieroittaa minut :(

  EDIT: Toki minulla on omakin tietokone, mutta puhelinlasku on kasvanut uhkaavaa vauhtia, joten yritän rajoittaa sen käyttöä.
   
 7. Tintti

  Tintti Jedi Youngling star 1

  Registered:
  Dec 4, 2002
  Tod sanoi aiemmin tuolla Stackpole-keskustelussa, että kannattaa olla lukematta,

  ...kuten sanoi myös tässä keskustelussa, mutta kiireen takia yritin pikalukea ja tuo kohta jäi näkemättä. Myöhemminkään en jostain syystä huomannut.
  Jurppii ja pahoittelen. Täytyy olla huolellisempi.

  Mutta voiko mikään kirja olla VIELÄ huonompi kuin Callista-trilogia? En millään jaksa uskoa. Täytyisiköhän lukea Crystal Star ihan kokeeksi...

  Heitetäänkö Callista muuten roskakoriin heti nimikkotrilogiansa jälkeen, vai onko edes joitakin viittauksia häneen myöhemmin?

  Niin, ja kiitos vielä neuvomistanne linkeistä; niistä on paljon hyötyä :)
   
 8. ISD_Devastator

  ISD_Devastator Jedi Master star 4

  Registered:
  Oct 11, 2002
  Callista mainitaan Specter of the Pastissa kutakuinkin yhdessä lauseessa, kun Luke muistelee, että "sinne meni sekin eukko"
  RotJ-kirjassa oli myös hyvin hieno kohta, jossa Keisari katselee DeathStar II:n akkunasta ulos ja pohdiskelee ja sitten Vader saapuu paikalle. Leffassa Palpy vain ärähtää "I told you to stay on the Command Ship!", mutta kirjassa on myös ajatusmaailman liikehdintää mukana.

  Pidä hauskaa ylppäreissä, ne on ihan kiva juttu. Ainakin näin 3 vuotta jälkikäteen ajatellen.
   
 9. Tod

  Tod Jedi Grand Master star 4

  Registered:
  Apr 29, 1999
  Mutta voiko mikään kirja olla VIELÄ huonompi kuin Callista-trilogia? En millään jaksa uskoa.

  Usko pois vaan. Se on mahdollista.

  Täytyisiköhän lukea Crystal Star ihan kokeeksi...

  Jos välttämättä haluat. Älä sitten tule takaisin itkemään, ettei kukaan varoittanut.
   
 10. Tintti

  Tintti Jedi Youngling star 1

  Registered:
  Dec 4, 2002
  Parempi kai jättää se Crystal Star sitten väliin.

  Onko muuten Callista-trilogian julkaisemiseen yhtään mitään järkevää syytä, paitsi se että fanit ostavat mitä tahansa, missä on SW-logo? Miksi koko Callistan hahmo luotiin, kun hänet sitten unohdetaan nopeasti?
   
 11. Zarin

  Zarin Jedi Youngling star 2

  Registered:
  Jan 23, 2002
  Kyllähän niitä on tullut paljon luettua ja hyllystä löytyy jotain parikymmentä kappaletta, ja määrä tulee lisääntymään. Täytyy sanoa että olen pitänyt melkeinpä kaikista lukemistani teoksista. Callista -trilogiakin on IMHO hyvä, ehkä lukuunottamatta Children of the Jedia (Jedien lapset), joka jotenkin oli vähän outo. Suosikeista mieleen muistuvat ainakin Steve Perryn Shadows of the Empire sekä KJA:n Darksaber. Englanninkielisten kirjojen saralla suosin Fantasiapelejä sekä myös Akateemista, kummallakin kiitettävä valikoima.
   
 12. ISD_Devastator

  ISD_Devastator Jedi Master star 4

  Registered:
  Oct 11, 2002
  Taisi olla nimenomaan Darksaber, missä Pellaeon ja Daala kasaavat kohtuullisen isoa laivastoa. Loppu taas oli masentavan anti-imperiaalinen, mutta muuten ihan siedettävä kirja.
  Shadows of the Empiren olen lukenut vain sarjakuvaversiona, piirrosjälki oli kelvollista. Boba toimii.
   
 13. Tintti

  Tintti Jedi Youngling star 1

  Registered:
  Dec 4, 2002
  Tuhonmiekassa/Darksaberissa oli mielestäni ainoat Callista-trilogian valonpilkahdukset. Tosin eikös siinäkin ollut kökkö loppu C:n suhteen: "se kuolee se kuolee, ai ei se kuollutkaan". Ja sillä nimikkovehkeellä, Tuhonmiekalla, ei saatu yhtään mitään aikaiseksi.

  Loppu taas oli masentavan anti-imperiaalinen

  Meinaatko, että olet Imperiumin puolella? Tuli vain mieleen.
   
 14. ISD_Devastator

  ISD_Devastator Jedi Master star 4

  Registered:
  Oct 11, 2002
  "Meinaatko, että olet Imperiumin puolella? Tuli vain mieleen. "
  :eek: <putoaa tuoliltaan, kipeästi>

  Menin vallan sanattomaksi.
  No miltä näyttää? Nimike on Keisarillisen Tähtituhoojan (Devastator on se ISD heti Star Warsin alussa...), Palpy on mun suosikki ja niin edelleen. Kapina on murskattava! Palvokaa kaikki Keisaria!

  Thrawn-trilogia on siksi hieno, kun Imperiumi kokee uuden nousun (Bilbringin taistelu kannattaa siis jättää lukematta)
   
 15. Tod

  Tod Jedi Grand Master star 4

  Registered:
  Apr 29, 1999
  Kyllä Imperiumi on aivan ylivertainen mokomiin kapinallisiin verrattuna. Onneksi Uusi Tasavaltakaan ei ollut turhan pitkäikäinen.


  Darksaberissa kävi ärsyttämään Star Destroyerit, jotka tuhoutuivat nopeampaa tahtia kuin Tie Fighterit Stackpolen kirjoissa.
   
 16. ISD_Devastator

  ISD_Devastator Jedi Master star 4

  Registered:
  Oct 11, 2002
  Tuommoinen toiminta on pyhäinhäväistystä! Kerta kaikkiaan. Odottelen vieläkin (turhaan) sitä kirjaa, jossa näkökanta on Imperiaalien silmäkuopissa ja kapinasaastat ovat todellakin vallitsevaa järjestelmää vastaan avautuvia inhotuksia, eivätkä 'hyviä jätkiä' ja universumin sankareita.
  Esimerkkinäni olkoon TIE Fighter-peli lukuisten vuosien takaa. Siinä oli asennetta, kun palveltiin Keisaria ja tuhottiin hänen vihollisiaan siellä, missä käskettiin. Kaunista.
  "This rebel stronghold has no hope of escape. Commence the attack."
   
 17. Tod

  Tod Jedi Grand Master star 4

  Registered:
  Apr 29, 1999
  Esimerkkinäni olkoon TIE Fighter-peli lukuisten vuosien takaa. Siinä oli asennetta, kun palveltiin Keisaria ja tuhottiin hänen vihollisiaan siellä, missä käskettiin. Kaunista.
  "This rebel stronghold has no hope of escape. Commence the attack."


  Mutta siinäkään ei päässyt murskaamaan kapinallisia Endorissa. :_|
   
 18. ISD_Devastator

  ISD_Devastator Jedi Master star 4

  Registered:
  Oct 11, 2002
  Valitettavasti ei, mutta pääasiahan olikin se, että kapinasaastoja pääsi päästelemään päiviltään minkä pettureiden tuhoamiselta ehti. Palpylla on paljon vihollisia, ja ne piti kaikki poistaa.
  "It is time to me to travel to Endor to oversee the final destruction of rebellion. All is as I have forseen, victory will be ours"
   
 19. Tod

  Tod Jedi Grand Master star 4

  Registered:
  Apr 29, 1999
  Jos jotakuta sattuu kiinnostamaan niin Force Heretic I: Remnant on saativilla Suomessa(aika nopea saavutus täytyy sanoa). Tämä on tuorein osa New Jedi Order-sarjaa ja kuten nimestä voi veikata Imperiumi (tai sen jäänteet ovat varsin keskeisessä osassa). En rupea spoilaamaan, mutta erittäin onnistunut kirja on taas kyseessä. Yhdellä lukurupeamalla tuli taas luettua loppuun. NJO:ssa on kyllä kirjojen taso pysynyt yleisesti ottaen erittäin hyvänä.
   
 20. ISD_Devastator

  ISD_Devastator Jedi Master star 4

  Registered:
  Oct 11, 2002
  Lienee siis sellainen opus, jonka minäkin saattaisin suvaita lukea? Pitääpä lomalla piipahtaa Fantasiapeleissä urkkimassa...
   
 21. Tintti

  Tintti Jedi Youngling star 1

  Registered:
  Dec 4, 2002
  ISD: Juuh, tokihan minä olen huomannut sinusta huokuvan Imperiumi-hengen, mutta uskoin silti sinun olevan leffoissa ja kirjoissa hyvisten puolella. Sitä kuuluu olla hyvisten puolella ja ilkeitä pahiksia vastaan ja siihen malliin.

  Onko koko X-Wing-sarja kauttaaltaan hyvää luettavaa, vai nouseeko siinä esiin joitakin johtotähtiä tai huonompia kirjoja?
   
 22. Tod

  Tod Jedi Grand Master star 4

  Registered:
  Apr 29, 1999
  Onko koko X-Wing-sarja kauttaaltaan hyvää luettavaa, vai nouseeko siinä esiin joitakin johtotähtiä tai huonompia kirjoja?

  X-Wing sarja on lähes kokonaan erinomainen. Allstonin kirjat ovat reilusti parempia kuin Stackpolen (on Stackpolekin nyt ihan ok). Isard's Revenge ja Krytos Trap ovat sarjan heikoimmat lenkit. Ja Stafighters Of Adumar on edelleen ehdottomasti paras SW-kirja mitä on kirjoitettu. Mutta kyllä kaikki kannattaa lukea.
   
 23. ISD_Devastator

  ISD_Devastator Jedi Master star 4

  Registered:
  Oct 11, 2002
  Itse olen lukenut vain "Iron Fist"in (kauniin kansikuvan takia), mutta kuulemma ovat muutkin kelvollisia.
  En muuten toissapäivänä löytänyt Fantasiapelien hyllystä Force Hereticiä, mistäpä niitä kannattaisi metsästää?

  "Sitä kuuluu olla hyvisten puolella ja ilkeitä pahiksia vastaan ja siihen malliin."
  :eek:
  Nyt löit, tyttö, kirveesi kiveen. Imperiumi on valtaapitävä koneisto ja Kapina on nimensä mukaisesti vain kapinoitsevia rettelöitsijöitä. Ihan sama kuin maailmansotien aikaan olisi pitänyt kannattaa jotain Otto Ville Kuusisen hallitusta tai muuta vastaavaa... Sitäpaitsi Imperiumilla on enemmän asennetta ja hienommat lelut. Surullisesti ne vaan aina saavat päihinsä. :_|
   
 24. Tod

  Tod Jedi Grand Master star 4

  Registered:
  Apr 29, 1999
  En muuten toissapäivänä löytänyt Fantasiapelien hyllystä Force Hereticiä, mistäpä niitä kannattaisi metsästää?

  Kokeile Akateemista.   
 25. ISD_Devastator

  ISD_Devastator Jedi Master star 4

  Registered:
  Oct 11, 2002
  Kun jonain päivänä taas jaksaisin vääntäytyä pääkaupunkiimme. Bussiliput maksaa ja autolla en sinne mene. Periaatteesta.
   
Thread Status:
Not open for further replies.