main
side
curve
  1. In Memory of LAJ_FETT: Please share your remembrances and condolences HERE

Kinomaniak

Discussion in 'Archive: Poland' started by Chimpo_the_Sith, Nov 5, 2003.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Chimpo_the_Sith

Chimpo_the_Sith Jedi Knight star 5

Registered:
    Mar 15, 2003
    No i widzialem dzisiaj " Van Helsinga ".

Nic wiecej nie powiem bo kazdy oceni go inaczej.

2. Darth_Fizyk

Darth_Fizyk Jedi Knight star 5

Registered:
    Jul 10, 2003
    A ja.... widzialem 'Starsky'ego i Hutcha' :)
    Calkiem fajny, lekki film, fajnie sie oglada, jeszcze lepiej sie z tego smieje :D [face_laugh]

3. Jag__Fel

Jag__Fel Jedi Padawan star 4

Registered:
    Feb 8, 2004
    A ja ogladalem cudowny swiat matury z polskiego :D

Mowie wam wartka akcja, temat goni temat. :D A co dlllllllluuuuuugggiiiiiii :p 5 godzin. Ja zostalem na napisy koncowe

4. Chimpo_the_Sith

Registered:
    Mar 15, 2003
    Taki sobie ten "Starsky i Hutch" Fizyk. Niezle teksty i duzo smiechu, ale ogólnie cienko [face_plain]

W niedziele "Troja". Ciekaw jestem jak im to wyszlo :)

5. Darth_Fizyk

Registered:
    Jul 10, 2003
    Chimpo, 'Starsky i Hutch' zalozenia spelnil, mial byc i jest lekkim kryminalem, na popoludniowy seans :)
    I na koncu ta scena z aktormami z serialu :)

6. Jag__Fel

Registered:
    Feb 8, 2004
    Kurde zeby nie matura bym sobie poszedl :p

7. handzik

handzik Jedi Master star 5

Registered:
    Aug 20, 2002
    a ja chce na Troje sie wybrac... ale dopeirp 5 czerwca mis ie uda :p weczeniej nie ma szans/...

8. Chimpo_the_Sith

Registered:
    Mar 15, 2003
    Handzik : Ja juz 2 razy widzialem ;)

W tym tygodniu ide na "Pojutrze".

9. Mefistofeles

Mefistofeles Jedi Master star 4

Registered:
    Jun 29, 2003
    krotko: polecam goraco Duza rybe i Purpurowe rzeki

10. Chimpo_the_Sith

Registered:
    Mar 15, 2003
    No dobra krótka lista widzianych w maju filmów: ( same Mega-Produkcje amerykanskie)

Van Helsing - no cóz mam powiedziec. Film slaby, by nie powiedziec beznadzieja, pod wzgledem fabuly, tekstów, aktorstwa. Ale za to nonstop akcja i to swietnie zrobiona. Jak nie masz co robic a chcesz zobaczyc duzo akcji i swietnych efektów specjalnych ( w koncu to ILM :cool: ) to polecam. A jezeli chcesz cos bardziej ambitnego to lepiej omijaj to z daleka.

Troja - Osobiscie mi sie bardzo podobala. Fabula ogólnie wiadoma, bohaterowie tez. Wiec co w tym ciekawe? Wspaniale bitwy i pojedynki. A do tego Brad Pitt nie byl wcale taki zly w roli Achillesa, ale Eric Bana w roli Hector byl o wiele lepszy.

Helena to jest jedna wielka pomylka w tym filmie.

Pojutrze - Dopóki przyroda robi rozpierduche, do tego momentu ten film jest znosny, a nawet bardzo ciekawy. Ale pózniej to juz jest meczarnia nie z tej Ziemii.
    Ja juz isc to tylko dla efektów specjalnych, czyli jak Amerykanie po raz kolejny rozwalaja w efektowny sposób swoje miasta :p

11. ShedaoShai

ShedaoShai Jedi Youngling star 2

Registered:
    May 17, 2004
    Whooo, kiedy to ja ostatnio bylem w kinie? W styczniu, na Powrocie Krola :D Nie chce mi sie tak daleko zasuwac ;)

12. Jag__Fel

Registered:
    Feb 8, 2004
    A ja sie wybiore do kina dopiero jak bede w Wawie :p Bo nie mam czasu w Koszalinie :p Plan jest na 5 w sobote :p Jak ktos ma ochte to 5190134 :D Dac znac zgadamy sie :D

13. Jag__Fel

Registered:
    Feb 8, 2004
    No wiec ja wybiegne troche w wakacyjny nastroj :D

Otorz ostatnio odbyla sie premiera SHREKA 2, najbardziej cooltowej bajki wszech czasow. Na lipiec zapowiadana jest premiera u nas kraju. Mial przyjemnosc dostac angielska wersje 2 czesci. Jesli ktos mialby chetke to znacie moje gg ;)

Pare slow o bajce:

Otorz szczesliwe malzenstwo jakim jest dwojka ogrow z porzedniej czesci zyje sobie w najlepsze. Miesiac miodowy za nimi ;) :D Przybywaja na wlosci pana modego (bagna). Tam oczekuje ich oczekuja poslancy z wiadomoscia od rodzicow Fiony (ogrzycy). Rodzice osobiscie chca dac blogoslawienstwo szczesliwej parze. Pomimu sprzeciwow Shreka wyruszaj do krainie o tajemniczej nazwie FAR FAR AWAY. Mloda para przybywa do zamku rodzicow....

Film warto zobaczyc, gdyz jak zwykle osil i ekipa nie zawiodla. Dobre teksty, smieszne sytuacje i nowe postacie (szczegolnie musze tu wyroznic kota w butach). Co prawda moim skromny i nic nie znaczacym zdaniem, pierwsza czesc jest THE BEST. Jednak polecam goraco ten tytul. Jak pisalem wyzej dla najbardziej nie cierpliwych moge uraczyc wersja na niesmiertelnym Divx-e. Kopia jest znoszna.

14. Xi-an

Xi-an Jedi Padawan star 4

Registered:
    Sep 24, 2003
    Moze w sobote obejrze, zostalo mi jeszcze jakies 200mb do sciagniecia. :D

15. Mefistofeles

Mefistofeles Jedi Master star 4

Registered:
    Jun 29, 2003
    a ja obejrze w lipcu - trza byc twardym nie mietkim

16. Chimpo_the_Sith

Registered:
    Mar 15, 2003
    Ja tam czekam na dubbing :D Od 9 czerwca maja grac przedpremierowe pokazy Shreka 2 w Multikinie. Ktos idzie?

17. Jag__Fel

Registered:
    Feb 8, 2004
    Ja moge isc :p Nie no zartuje :p Jak bede mogl to sobie obejrzze w kinie z dubingiem. Uwielbiam Sztura w tej bajce. :D

18. handzik

handzik Jedi Master star 5

Registered:
    Aug 20, 2002
    Mam juz bilety na Shreka 2 z dubbingiem zarezerwowane na 16.06 :D
    a w przyszly czwartek ide na Harrego do Imaxu :D

19. Falcon1300

Falcon1300 Jedi Padawan star 4

Registered:
    Oct 20, 2003
    dlaczego wy wszyscy juz macie wakacje ?? :_|

20. Darth_Fizyk

Registered:
    Jul 10, 2003
    Falcon, nie wszyscy :_|

21. Jag__Fel

Registered:
    Feb 8, 2004
    No wlasnie ja jeszcze mam egzaminy wstepne :_|

22. Szarik

Szarik Jedi Youngling

Registered:
    Apr 20, 2004
    Bylam dzisaj na Harrym w Imaxie.
    Zaczne od tego ze filmowych wersji ksaizek nie traktuje powaznie, poprzednie dwie mi sie srednio podobaly wiec nie nastawilam sie jakos pozytywnie na ten film. OKazalo sie jednak ze trzecia czesc jest zupelnie inna i raczej lepsza od poprzednich. Oczywisice bylo za duzo niezgodnosci z ksiazka bym byla calkowicie zadowolona, powycinali sporo waznych scen i niektore rzeczy zupelnie inaczej sobie wyobrazalam ( to mial byc wilkolak??? i od kiedy Lupin mial wasik?). Jak sie nie czytalo ksiazki to mozna miec problemy ze zrozumieniem dokladnie o co chodzi momentami ale pomimo tego wszystkeigo film byl dobry. Nie zachwycilam sie ale ta czesc przynajmniej dalo sie ogladac :p i muzyka bylam zajebista :D
    A tak wogole to w Imaxie sie najlepiej oglada filmy :cool:

23. DarthRumcajs

DarthRumcajs Jedi Padawan star 4

Registered:
    Jun 29, 2003
    Obejzalem wczoraj THE DAY AFTER TOMORROW.
    Wspanialy pokaz efektów specjalnych poparty pseudonaukowym belkotem. Klasyczne zakonczenie - pompatyczne wystapienie glowy panstwa. I jeszcze bardziej klasyczna fabula... znamy to od starozytnosci... pamietacie Kasandre... chyba wszystkie filmy katastroficzne bazuja na tym micie.
    Reasumujac - film jest warty obejzenia, nie nalezy tylko zbytnio wnikac w to co mówia, obrazy przemawiaja same za siebie. Po wyjsciu z kina i rozgladnieciu sie w kolo niewatpliwie doznamy uczucia naszej malosci, zaczna nas nurtowac pytania o przyszlosc nas samych i naszej cywilizacji.

24. Jag__Fel

Registered:
    Feb 8, 2004
    No wiec maly powrot do korzeni :D

Wiec obejrzalem Final Fantasy, zajefany sprawa polecam goraco wszystkim fanom fantasy. Film robiony w calosci komputerowo. Ale musze zwrocic uwage meskiej czesci widowni na ta "chick" bo byla... mniam tyle powiem (jestem zboczeniec :p) Polecam goraco.

A teraz Harry Potter odslona trzecia. Efekty fajne, wykonanie fajne, aktorzy moga byc. Ale ogolem mi sie nie podobalo, tresc (40 % sie zgadzalo, blad na bledzie :_|) kto wogole im dal kamere do reki :mad: Ogolem film suxs :mad:

25. Darth_Fizyk

Registered:
    Jul 10, 2003
    Jak to kto? Peter Jackson dal im kamere do reki :p :D :p [face_laugh]

Thread Status:
Not open for further replies.