main
side
curve
 1. Welcome to the new boards! Details here!

Este Star Wars misogin si rasist? Is Star Wars msogynist & racist?

Discussion in 'Romania' started by sergiurusu, Nov 7, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. sergiurusu

  sergiurusu Jedi Knight star 5

  Registered:
  May 30, 2001
  Este Star Wars (trilgia originala) misogin si rasist? Is Star Wars (Original Trilgoy) misogynist & racist?

  Este o intrebare pusa lui Lucas mai demult si nu a raspuns. Au existat discutii pe aceasta tema insa sunt curios ce parere aveti si voi. Doar sa discutam, nu sa ne batem :)

  De ce intreb? Sunt doar doua femei in trilogia veche: Leia si Mon Mothma. Si doar un negru: Lando. Voi ce credeti? A fost o perioada diferita in anii 70-80 cand s-a facut filmul, sau Lucas a ignorat acest aspect din graba sau din alte motive?

  Why am I asking this? There are only 2 women in the old trilogy: Leia and Mon Mothma. And only one afro-american: Lando. What do you think?
   
 2. ComicDiva

  ComicDiva Jedi Padawan star 4

  Registered:
  Oct 27, 2004
  that's quite possibly the dumbest thing I ever heard.

  Leia si Mon Mothma sunt singurele femei (din filme) si sunt amandoua FIGURI AUTORITARE, femei puternice! Am vazut filme cu o gramada de femei care sunt prezentate prost...
  Cat despre lando, that's the smoothest nigga' in the whole galaxy, scuzati termenul rasist. :D

  E vorba de povestea aceea cu cantitatea si calitatea. :)
   
 3. AK-610

  AK-610 Jedi Master star 3

  Registered:
  Oct 27, 2004
  @ComicDiva LOL . Cantitatea si calitatea ...
  @ Segiu Chiar nu mi-am pus problema asta ... Fara sa mai intru in detalii , parerea mea este ca NU . Dar asta depinde de cum priveste lucrurile fiecare ... Asa am putea sa ne intrebam daca nu cumva Samuel Jackson a fost distribuit in film tocmai pentru a evita astfel de speculatii .La fel si cu cele citeva "female" Jedi . GL nici nu avea cum sa raspunda la intrebarea asta in mod serios :)

  P.S. Samuel L. Jakson mi se pare unul dintre cei mai buni actori din prequels .   
 4. ROGUESQUAD

  ROGUESQUAD Jedi Master star 4

  Registered:
  Oct 27, 2004
  Nu prea cred ca SW e misogin si rasist.
  Cei care zic chestia asta e clar ca nu le place SW-ul si incearca sa gaseasca nod in papura.   
 5. sergiurusu

  sergiurusu Jedi Knight star 5

  Registered:
  May 30, 2001
  dupa ce au aparut toate episoadele vechii trilogii au fost unii americani (ca despre ei e vorba) care spuneau ca ar fi un film rasist. Nu cred asta insa intrebarea trebuia pusa oricum! ;)
   
 6. mara_alexia

  mara_alexia Jedi Padawan star 4

  Registered:
  Oct 29, 2004
  Mai mult s-a discutat despre rasism ca ar aparea in The Phantom Menace. Unii s-au legat de gungani si nemoidieni. Noi, fiind romani nu ne dam seama, dar ei sustin ca gunganii vorbesc cu accentul caraibean al sclavilor din secolul 18. De aici ar trebui sa deduca spectatorul (adica noi) ca gunganii sunt needucati si inapoiati (de parca nu ne dam seama de treaba asta si fara accent!). Iar oamenii care traiesc pe Naboo ar fi rasisti in privinta lor. Gunganii (negrii, pardon, afro-americanii) sunt needucati si traiesc in adancul apei, in timp ce oamenii de pe Naboo (albii) sunt foarte educati si traiesc in orase minunate, la mare, la soare.
  Iar nemoidienii vorbesc cu accent asiatic a la Jackie Chan, au ochii oblici, o natura duplicitara, fetele plate, sunt agresivi dpdv economic, adica cica ar reprezenta una din marile corporatii japoneze ? Toyota? Sony? Toshiba? Si asa mai departe?

  Dupa parerea mea, astea sunt doar idei de-ale rasistilor care vor sa ne faca PE NOI sa credem ca SW este rasist!

  In anii 70 America era intr-adevar rasista! De fapt, eu cred ca mai este si acum (obiceiurile rele mor greu), tocmai de accea au lansat campania asta a lor cu ?politically correct?. Daca nu ar fi rasisti, de ce ar mai avea nevoie de ea? Si se straduiesc din rasputeri, dar nu le prea merge?

  Dar cred ca nu trebuie asociat rasismul cu vreun personaj din Star Wars. Sa iei un personaj, sa-l degradezi si sa pretinzi ca promoveaza un anumit tip de stereotip rasial este de necrezut. Dupa parerea mea, personajele promoveaza diversitatea.

  Pozitia oficiala Lucasfilm (da, exista):
  "There is nothing in 'Star Wars' that is racially motivated. 'Star Wars' is a fantasy movie set in a galaxy far, far away. To dissect this movie as if it has some direct reference to the world we know today is absurd."


  Cat despre misoginism, ganditi-va ca filmul a fost facut in 1977, si a urmat stereotipurile de atunci. Lucas nu ar fi creat o saga de asemenea proportii daca primul film nu ar fi avut un asemenea succes. Ar fi ramas probabil doar un film SF ca atatea altele care se faceau pe atunci. Si sablonul filmelor SF din anii 70 presupunea existenta unei printese care trebuia salvata, vreo doi-trei eroi dispusi sa o faca, si cativa negativi care incearca sa-i impiedice?
  Nu cred ca erau mai-mult de doua-trei femei in filmele SF pe atunci. Filmele de gen se adresau mai mult baietilor, si se axau mai mult pe actiune, batalii spatiale, etc, decat pe povestile romantice. Iar existenta unei femei intr-un film presupune aproape intotdeauna o poveste romantica.
  Si apropo, nu erau doar Leia si Mon Mothma? De matusa Beru ati uitat?


  Si ca sa inchei intr-o nota umoristica, iata ce a declarat un fan SW despre o fata care avea un tatuaj cu Star Wars:
  ?The coolest tattoo I have ever seen, especially considering it's on a girl. Girls who like Star Wars are so unbelieveably sexy, I simply can't believe it. Sexy!?
  Sper ca vorbesc in numele tuturor fetelor de pe forum cand spun: Noi suntem de acord cu el!

  Si o mica provocare:

  Stiti care este singurul film (cel putin singurul pe care l-am vazut eu, si am vazut multe filme la viata mea) in care nu apare ABSOLUT NICI O FEMEIE, in nici o imagine, nici macar in plan indepartat? Fara ca acest film sa fie misogin?
  Cine stie raspunde?

   
 7. sergiurusu

  sergiurusu Jedi Knight star 5

  Registered:
  May 30, 2001
  Se vorbea la un moment dat despre comparatie dintre Imperiu si nazisti (vezi uniformele, tratamentul asupra speciilor inferioare si modul de gandire imperial) si de asemenea chiar si despre o comaparatie intre Imperiu=USA si rebeli=fundamentalistii islamici, care vor libertate (nu atat din punct de vedere al ideologiilor, cat al modului de actiune si al diferentei in tehnologie)
   
 8. vanatorul

  vanatorul Jedi Youngling star 1

  Registered:
  Oct 27, 2004
  Fratilor, trebuie sa recunosc faptul ca informatiile pe care ni le furnizeaza in mod constant mara-alexia sunt extraordinare !!! Pfewww, jos palaria :)
   
 9. OCTAVIAN_PAUN

  OCTAVIAN_PAUN Jedi Youngling star 3

  Registered:
  Oct 28, 2004
  Adevarul este ca uniformele imperiale (vezi Cpt. Needa, Amiralul Veers) seamana al naibii de bine cu ce vedeam in filmele cu nazisti la TeVeu...
   
 10. mara_alexia

  mara_alexia Jedi Padawan star 4

  Registered:
  Oct 29, 2004
  Intr-adevar, si eu cred ca Imperiul a avut ca model nazismul, in special datorita modului cum erau tratate celelalte specii, ca rase inferioare, la fel cum nazistii ii tratau pe cei care nu erau "arieni".
  Iar pe langa faptul ca imperialii erau rasisti, in mod categoric erau si misogini. Poate ca acest lucru nu e evident in filme (desi se poate observa cu usurinta ca in "staff"-ul imperial nu erau femei), dar in cartile EU chiar se subliniaza de mai multe ori acest lucru. Din acest motiv nu a reusit niciodata Mara Jade sa-si depaseasca conditia de "Emperor's Hand" si era nevoita sa se deghizeze in curtezana in palatul imperial pentru a obtine cu mai multa usurinta informatii, iar singura femeie care a reusit sa avanseze pe plan ierahic in Imperiu, ajungand la rangul de amiral, a fost Daala. Iar ea a reusit nu datorita calitatilor ei (cu toate ca era capabila) ci pentru ca era amanta lui Tarkin, iar misiunile ei niciodata nu au fost de prim rang, cel putin nu cat timp a trait Imparatul. Curat misoginism!
   
Thread Status:
Not open for further replies.